Uçak Bileti

Avrupa, Türkiye‘ye yakın uçuş mesafesi ve uygun uçak bileti fırsatları ile Türk seyahat severlerin sıklıkla ziyaret ettiği bir destinasyon.

Yüzölçümü diğer kıtalara göre daha küçük olmasına rağmen farklı kültür ve deneyim hissi yaşatan 40’tan fazla ülkeye ev sahipliği yapan Avrupa’da ilkbaharda gidilecek rotalara göz atın.

Avrupa’da İlkbahar Rotaları

1. Sevilla, İspanya

Sevilla, halen kullanılmakta olan Avrupa’nın en eski kraliyet sarayı olan Alcazar’a ve dünyadaki en büyük Gotik katedrale ev sahipliği yapıyor. Eski bir Yahudi bölgesi olan Barrio Santa Cruz’da tapasların tadını çıkartabilir, Torre de los Perdigones’den şehrin panoramik görüntüsünü izleyebilir ve Sevilla’nın doyumsuz gece yaşamının tadını çıkartabilirsiniz. İspanya’nın en güzel mücevherlerinden biri olan şehir sizi mutsuz geri göndermeyecek bundan emin olabilirsiniz. Ayrıca her ilkbahar Nisan ortalarında düzenlenen muhteşem bir ilkbahar fuarı olan Feria’yı da kaçırmayın.

Mobil Uygulama

Sevilla uçak bileti seçeneklerine göz atın.

2. Paris, Fransa

Paris, ilkbaharda gidilecek yerler listesinde olmazsa olmaz denilenler arasında yerini alıyor. Şehrin muhteşem parkları olan Tuileries, Luxembourg ya da benzersiz bir güzelliğe sahip olan Parc des Buttes-Chaumont güneşin tadını çıkartmanız için muhteşem destinasyonlar. Marais’de bir kafede oturup kahvenizi içerken insanları izleyebilir veya St. Germain’de Les Deux Magots ya da Cafe de Flore’de varoluşçular gibi içkinizi yudumlayabilirsiniz. İlkbaharda Paris’te ne yaparsanız yapın kesinlikle çok güzel olacaktır.

3. Amsterdam, Hollanda

Kanallar, bisikletler, laleler… Amsterdam tam olarak ilkbahar için yapılmış bir şehir. Şehirde bir yürüyüş, tekne turu ya da bisikletle kanallar arasında gezinti tam Amsterdamlıların yapacağı türde bir şey. Şehrin her yerinde bulunan kafelerde yavaş yavaş bir ya da kahvenizin tadını çıkartabilir ve son dönemlerde yenilenen Van Gogh Müzesini ve Rijksmuseum’u ziyaret edebilirsiniz.

4. Viyana, Avusturya

Birçok kişi için Viyana kışın cennete dönüşen bir şehir ve kimsenin de tersini iddia edeceğini sanmıyoruz ancak bize göre bahar aylarında da en az o kadar güzel bir şehir. İlkbaharda Avusturya başkentini ziyaret ettiğinizde şehrin ne kadar rahat ve huzurlu olduğunu görüp şaşırabilirsiniz. Müzik festivalleri meydanlarda düzenlenmeye başlıyor, insanlar kalabalık hallerde şehrin yemyeşil park ve bahçelerine doluşuyor. Viyana çarpıcı şekilde güzel bir şehir. Görkemli Belvedereden canlı enerjisi ile Hundertwasserhaus’a ve daha birçok yere kadar her köşesi güneşin sıcaklığı altında bambaşka güzel bir çiçek gibi açıyor.

5. Kopenhag, Danimarka

Tertemiz havayı ciğerlerinize rahatça çekebileceğiniz bir şehir Kopenhag. Deniz kıyısında ve doğa dostu olması ile bilinen şehirde iki şey hemen dikkatinizi çekecektir; her şey ne kadar düzgün ve kusursuz bir şekilde tasarlanmış oluşu ve herkesin bisiklet kullanıyor olması. Takım elbiseli adamlar, bisiklete takılmış bebek koltuklarında çocuklarını taşıyan anneler, kedi köpekleri ile bisiklet üzerinde insanlar – neden onlardan biri gibi olmayasınız ki? Kopenhag’ın parkları güneşli bir günde gidilebilecek en iyi yer denebilir; Kongens Have’de bir yürüyüş yapabilir ya da Tivoli eğlence parkında güzel vakit geçirebilirsiniz.

6. Budapeşte, Macaristan

Budapeşte her şeyden önce termal su kaynakları konusunda çok zengin bir şehir ve sağlık için yararlanabileceğiniz çok fazla SPA var. Kültürel olarak da çok zengin olmasının yanında Danube nehrinin kıyıları ve Buda’nın kale bölgesi UNESCO dünya mirasları listesinde yer alıyor. İlkbahar olduğunda yapılabilecekler listesinin başında Szechenyi Kaplıcalarında satranç oynamak, nehrin ortasındaki Margaret adasına gitmek ve muhteşem Parlamento binasını görebileceğiniz en iyi yer olan Buda’nın taş sokaklarında dolaşmak geliyor.

7. İtalyan Gölleri

Alplerin eteklerinde yer alan İtalyan Gölleri, ülkenin dört farklı bölgesi olan Piedmont, Lombardy, Trentino ve Veneto’ya dağılmış durumda. En meşhur üç tanesi tepesi karlı dağların muhteşem bir arka planı oluşturduğu Maggiore; dağların gölle buluştuğu ve harika bir kasabaya da adını veren Como; ve kuzeyde fyordları güneyde ise denizleri andıran devasa Garda. Tabi daha küçük ve çok daha huzurlu göller de var ve hemen hepsi vadilerin içinde gizlenmiş muhteşem yerler. Kalabalıklar akın etmeden bu bahar erken gelmenizi tavsiye ediyoruz.

8. Ljubljana, Slovenya

Ljubljanica nehri, üzerinden geçen birbirinden zarif köprüleri, açık hava kafeleri, salkımsöğütleri ile Ljubljana’nın tarihi merkezinin kalbinden akarken taş örme sokaklara ve Barok binalarına gayrı resmi bir hava katıyor. Bunları duymak bile sadece Slovenya’nın başkentine bir seyahate çıkmak için yeterli değil mi sizce?

9. Midilli, Yunanistan

Yunan adası olan Midilli, ormanları, cennet gibi meyve bahçeleri ve termal kaynakları ile bir zamanlar Roma İmparatorluğunun tatil bölgelerinden biriydi ve halen de birçok insan için gidilebilecek en güzel tatil noktalarından biri. Osmanlılar için “Egenin bahçesi” olarak adlandırılan Lesvos ayrıca tüm Yunanistan’da ki en iyi zeytinyağını yapan yer. Bu yüzden ziyaret ettiğinizde çok lezzetli ve taze yiyecekler bulacağınıza emin olabilirsiniz.

10. Zadar, Hırvatistan

Dubrovnik ve Split’in hemen üzerinde muhteşem bir şehir var. Zadar, Dalmaçya bölgesinin en dikkat çeken şehirlerinden biri. Yarımadanın üzerine oturan harika bir tarihi şehir merkezi olan Zadar’da son dönemlerde yapılan çalışmalarla sahil kısmı çok eğlenceli ve canlı bir yer haline geldi. Deniz kıyısındaki dalgaların vurduğu kayalıklar altına yerleştirilen borular her dalga vurduğunda çok güzel bir ses çıkartıyor ve özellikle gün doğumu ve gün batımı sırasında inanılmaz bir atmosfer oluşturuyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here