Uçak Bileti

Kayseri’nin 25 km güneybatısında bulunan Erciyes Dağı, yalnızca Kayseri’nin değil İç Anadolu Bölgesi’nin en önemli ve en çok tanınan dağlarından biri. Kayak merkeziyle kış turizminin vazgeçilmez rotalarından biri olan Erciyes, yılın her dönemi yürüyüş, kayak, dağ sporları, fotoğraf, kamping gibi etkinlikler için ideal.

Yapılan araştırmalara göre son olarak MÖ 253 yılında püskürdüğü belirlenen Erciyes Dağı, Anadolu’ya şekil veren volkanik oluşumlardan birisi. Öyle ki Kapadokya’da bulunan Peri Bacaları oluşumlarının bir kısmının Erciyes Dağı’ndan püsküren lavların soğuması ile meydana geldiği biliniyor.

Erciyes-Ucak-Bileti

3,916 metrelik zirvesiyle İç Anadolu Bölgesi’nin en yüksek dağı olan Erciyes, Toros Dağlarının kuzeydoğusundaki Aladağları’ın en yüksek bölümünü oluşturuyor. Alpin kuşağının temsilcisi olan dağ, ünlü gezgin coğrafyacı Strabon tarafından Argaeus olarak isimlendirilmiş.

Dağ zirvesinde yılın her dönemi kar bulunduğunu ve açık bir günde Karadeniz ve Akdeniz’in dahi görülebildiğine dikkat çeken Strabon’un söylemleri Erciyes’le ilgili geçmişe dönük en önemli bilgiler arasında gösteriliyor.

Mobil Uygulama

Dünyanın yuvarlaklığı ve küresel ısınma etkilerinin dağın buzullarını eritmesi nedeniyle Akdeniz ve Karadeniz, Erciyes Dağı’ndan görülemiyor. Dağın yalnızca kuzey yamacında bir buzul oluşumuna rastlanıyor.

Türkiye’nin 5. En yüksek dağı olan Erciyes, İç Anadolu Fay Zonu üzerinde yer alıyor. Jeolojik araştırmalara göre geçmişi 20 milyon yıl öncesine kadar giden dağ ve çevresi o yıllarda denizle çevriliydi. Yer kabuğundaki çatlamalar ile denizin içerisinde oluşan kara parçaları ve volkanik patlamalar bölgenin son görünüme kavuşmasına neden olmuş.

Erciyes Dağı Kayak Merkezi

Erciyes-Nasil-Gidilir

Türkiye’nin Uludağ, Sarıkamış, Palandöken, Kartalkaya gibi kayak merkezleriyle birlikte en çok tanınan ve ziyaret edilen kayak merkezlerinden biri olan Erciyes Dağı, kış aylarında ziyaretçi akınına uğruyor.

Modern tesisleri, beş yıldızlı otelleri ve kayak pistleriyle kayakseverleri etkilemeyi başaran Erciyes kış tatilinden hoşlananlar için ideal bir destinasyon.

Kayseri’ye Nasıl Gidilir

Erciyes Dağı’na gitmek ve bu eşsiz manzarayla tanışmak isteyenlerin Türkiye’nin belli başlı merkezleri ve Avrupa şehirlerinden direkt uçuşlarla şehre gelmesi gerekiyor. Kayseri uçak bileti alarak Erciyes Dağı’na ulaşmak mümkün.

İstanbul, İzmir, Adana, Ankara, Antalya, Diyarbakır, Gaziantep, Samsun ve Şanlıurfa’dan direkt uçak seferlerinin yapıldığı Kayseri Havalimanı’na her gün uçuş bulunabiliyor. Türkiye’nin önemli kavşaklarından biri olan şehre otobüsle ve özel araçla da gelmek oldukça kolay.

İster bembeyaz kar manzaraları ister doğayla baş başa vakit geçirmek için Erciyes Dağı, Türkiye’nin en güzel rotalarından biri.

Otobüs Bileti

1 YORUM

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here