Uçak Bileti

Latince adı Eivissa olan Ibiza, Akdeniz’de yer alan bir ada. Balear Adaları’nın en büyük üçüncü adası olan Ibiza, İspanya’nın Valencia kentinden 79 kilometre uzaklıkta yer alan ve ziyaretçilerine hayatlarının en güzel deneyimini yaşatan en etkileyici adalardan biri.

Eğlenceli vakitleri, uçsuz bucaksız plajları ve gece kulüpleri ile dünyaca ünlü bir ada olan İbiza, bir yandan da turistlerin genelde gece kulüplerinin karmaşası nedeniyle gözden kaçırdığı pek çok güzelliğe sahip.

ibiza gezi rehberi

Adanın en popüler şehirleri ise Sant Antoni de Portmany, Santa Eularia ve İbiza Town. Blanca Adası, UNESCO Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization) tarafından bölgenin eşsiz kültürel ve doğal zenginliği sayesinde Dünya Mirası Sit Alanı ilan edilmiş.

İbiza Gezi Rehberi

İspanya otonom topluluklarından biri olan Balear Adaları’nın üçüncü en büyük adası İbiza’nın farklı medeniyetlerden gelen kültür ve gelenekleri iç içe geçerek adaya hiçbir yerde olmayan karakteristik bir kültürel zenginlik katmış.

Mobil Uygulama

Yüzlerce yıl boyunca Dört Halife Döneminden sonra kurulan Müslüman Arap devleti Emeviler yönetiminde kalan İbiza o dönemdeki Yebisah adıyla anılıyordu. Valensiya’dan yaklaşık 160 kilometre uzaklıkta. Başkenti, daha çok Vila olarak bilinen Eivissa şehri.

İbiza adasında İbiza şehri dışında Santa Eularia del rui ve Sant Antoni de Portmany yerleşimleri var. İbiza 571,6 km2 büyüklüğünde bir ada, yani Büyükada’nın yaklaşık 100 katı olarak da düşünebilirsiniz. Vaktiniz varsa İbiza’ya 1 hafta ayırmanız iyi fikir.

1999’da büyük bölümü UNESCO Listesine dahil edilen İbiza, pandemi sürecinde sessiz kalsa da 2021’de yeniden çılgın partileriyle Avrupalı gençleri ağırladı.

Akdeniz’deki üç büyük İspanyol adasından biri olan İbiza’nın gece hayatına değinmeden olmaz. Her yıl milyonlarca turist Avrupa’nın en rahat kulüplerinde eğlenebilmek için buraya geliyor. Bazıları gün boyunca İbiza’yı keşfederek pazarlarında dolaşmayı ve güneşlenmeyi tercih ederken bazıları için ise hayat gece başlıyor.

Plajları, dünyanın en iyi DJ’leriyle yapılan gece hayatı etkinlikleri, plaj modası, yıl boyunca tatile davetiye çıkaran güneşli ve ılık iklimi gibi çarpıcı özellikleri milyonları kendisine çekmek için yeterli.

İspanya’nın eğlence adası İbiza, en çok da gençleri kendine çekiyor. Çünkü bu güzel ada, son 20 yılda elektronik müziğin başkenti oldu.

Ibiza Gezilecek Yerler

1. İbiza

Biz İbiza desek de adalılar Eivissa diyor, ancak hangisini kullanırsanız kullanın İbiza kenti adanın ekonomik ve idari başkenti. Adanın doğusunda yer alan İbiza kentinin Ses Figueretes, Talamanca ve Platja d’en Bossa olmak üzere üç plajı bulunuyor.

2. Santa Eularia des Rius

Santa-Eularia-des-Rius

Bu bölgede Balear Adaları’nda bulunan tek nehri görebilirsiniz. Adadaki tarımsal alanın büyük bir bölümünü oluşturan bölge önemli bir zenginlik olarak düşünülüyor. Santa Eularia’ya sürekli su akışının olması Puig de Missa’daki un üreten değirmenlerin çalışmasını sağlayarak on sekizinci yüzyıla kadar ada sakinlerinin en önemli geçim kaynağı olmuş.

3. San Josep de sa Talaia Kasabası

San Josep de sa Talaia kasabası İbiza’nın güneyinde yer alıyor. Kasaba, koyları ve her zevke hitap eden plajları ile ünlü. Cala Bassa, Cala Comte ve Cala Vedella gibi küçük saklı koylar, olağanüstü berrak sulara sahip. Eğer tamamen özgürlüğün olduğu bir bir plaja gitmek isterseniz de birçok koyunun yalnızca çıplaklara ayrıldığı San Josep’e gidebilirsiniz.

Bu şirin kasabanın iç kısımları da ziyaretçilerine plajları kadar keyifli vakit geçirmeyi vadediyor. Beyaz kasabayı çevreleyen orman etkileyici bir manzara sunuyor. Fenikeli köyü Sa Caletaile Roma yerleşimi olan Ses Païses’i mutlaka ziyaret edin.

San Josep’in kiliseleri, özgün ve eşsiz tarzları ile kentin dikkat çeken yerlerini oluşturuyor. Görülmesi gerekenler listesinin başında gelenler Sant Francesco de s’estany, Sant Jordi de ses Salines, Sant Agustí des Vedrà ve Sant Josep de sa Talaia. Eğer yerin 25 metre altına girmekten çekinmiyorsanız Cova Santa isimli mağarayı görmeniz İbiza deneyiminize farklı bir boyut katacaktır.

4. Sant Joan De Labritja Köyü

Sant-Joan-De-Labritja-Koyu

Kuzey İbiza’da yer alan Sant Joan de Labritja köyü, plajlar ve tepelerden oluşan doğal güzelliğe sahip bir yer. Çok iyi korunmuş olan bu alan turistlerin de uğrak yeri. Eğer biraz romantizm arıyor veya turist kalabalığından kaçmak istiyorsanız Xarraca, Benirrás, den Serra, S’illot ve Moltons koylarına gidin.

Sant Joan kasabasında yalnızca deniz değil başka pek çok güzellik bulabilirsiniz. Bu küçük kasabada kendine özgü mimariye sahip birçok kilise bulunuyor. Ayrıca kasabanın sokaklarında dolaşırken dağlara bakan ve yeşillerle çevrili evlere hayran kalacaksınız.

Pek çok turist yalnızca berrak suların ve altın kumsalların keyfini çıkarıyor. Ancak macerayı sevenler için Sant Joan kasabası aynı zamanda ideal bir trekking ve dağ tırmanışı mekanı.

5. İbiza Plajları

İbiza Plajları

İbiza her büyüklükte ve her zevke hitap eden plajlara sahip. Sakin koyları ve kilometrelerce uzanan altın sarısı veya bembeyaz kumsalları ile İbiza size istediğiniz her şeyi sunacak. İbiza’da yer alan Cala Longa kenti size dinlence, huzur ve yaşama sevinci verecek. Saint Josep’te yer alan Cala Tarida ise tüplü dalış severler ile müzik ve festival severler için ideal. Denizin şeffaf, kumsalların bembeyaz olduğu Saint Joan, Saint Antoni ve Saint Eularia’da pek çok plaj yer alıyor. Hepsini keşfettiğinizde her birine hayran kalacaksınız.

6. Cafe del Mar’da Gün Batımı

Sant Antoni, İbiza merkeze 20 dakikalık mesafede yer alan doğal bir koy. Gündüzleri berrak sularında yüzebileceğiniz gibi akşamları da ünlü gece kulüplerinde eğlenebilirsiniz. Sant Antoni, plajları ve mağaraları ile ünlü. Suları o kadar berrak ve dingin ki izlemek bile insana huzur veriyor. Koyun sakinlik ve huzur arayan çiftler ve aileler tarafından en çok ziyaret edilen zamanları Haziran ile Eylül ayları.

Ağustos ayında ise daha çok eğlence için gelen ziyaretçileri ağırlıyor. İtalyanlar, Almanlar, Hollandalılar ve İngilizler adaya gece kulüpleri ve barları için akın ediyor. En ünlü barlardan biri ise Sandy Marton’a da “People from Ibiza” şarkısının isminde de ilham veren Cafe del Mar.

Burası gençlerin gittiği ve harika gün batımını beklerken kokteyllerini yudumlayarak yavaş elektronik müzik eşliğinde eğlendikleri bir yer. Güneş berrak sularda kaybolur kaybolmaz kalabalıktan yarın yine görüşürüz anlamına gelen bir alkış kopuyor.

Ibiza otelleri

Altın kumsallar şehri İbiza ziyaretçilerine en iyi konaklama seçeneklerini sunuyor. Ibiza oteller, apartlar, hosteller ve tatil evleriyle dolu. Eğer büyük otel zincirlerini tercih ediyorsanız Sant Antoni bölgesine bakabilirsiniz. Daha samimi bir yer arıyorsanız da Santa Eulalia taraflarına gidin. Haziran ve Ağustos ayları en kalabalık aylar olduğundan bu zamanlarda boş yer bulmanın çok zor olduğunu unutmayın. Biraz araştırma yaparak sizin için en uygun konaklamayı bulabilirsiniz.

Ibiza yeme ve içme

İbiza özel restoranları ve ucuz tavernaları ile farklı bir tarza sahip. Adanın en önemli kasabalarında çeşitli restoranlar, tavernalar ve barlar yer alıyor. Her damak zevkine ve bütçeye uygun mekanların hangisine giderseniz gidin enfes taze balık ile deniz ürünleri yiyeceğinizden şüpheniz olmasın. İberyalılar nadir mutfakları, lezzetli balıkları ve ünlü kızarmış İbiza (fried Ibiza) ile ünlüler.

Ibiza alışveriş

İbiza yalnızca gece kulüpleri, kokteyller, gün batımı ve plajlardan ibaret değil. Adada ayrıca her türlü dükkan ve butik bulmanız mümkün. Dar sokaklarda dükkanlar ve turistler arasında dolaşmak istiyorsanız Sa Penya sizin için ideal.

Eğer şehrin tarihi kısmı Dalt Villa’yo ziyaret etmek isterseniz burada farklı dükkanlar, lüks butikler, sanat galerileri ve egzotik restoranlar bulabilirsiniz. İbiza’ya en yoğun olduğu Haziran-Eylül arası geldiyseniz Porto sokaklarını yalnızca akşam dolaşmanız yerinde olur. Bu bölgedeki dükkanlar gece yarısına kadar açık olduğu gibi, mücevherat, müzik CD’leri, tekstil, ayakkabı ve çok daha fazlasını burada bulmanız mümkün.

Cafe-del-Mar-Gun-Batimi

Ibiza gece hayatı

İbiza’nın dans ve müziğe adanmış gece kulüpleri, adayı turistler için bir eğlence mekanı haline getirmiş. İbiza’yı ziyaret eden turistler genelde güne saat 12.00’de başlıyor çünkü sabah 07.00’den önce yatağa giremiyorlar. Daha sonra gözlerini açar açmaz soluğu plajlarda alıyor, dans etmeye ve kokteyllerini yudumlamaya devam ediyorlar.

İbiza’ya nasıl gidilir

Türkiye’den direkt uçuş seferlerinin bulunmadığı İbiza’ya, Avrupa’nın pek çok kentinden aktarmalı olarak ulaşım mümkün. Özellikle Münih, Barselona, Madrid, Hamburg gibi şehirlerden uygun fiyatlı bilet bulabilirsiniz.

En ucuz İbiza uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Gelişmiş arama teknolojisi, güvenli ödeme, komisyonsuz alışveriş, kesintisiz iade garantisi ve daha fazla turna.com sayfalarında.

Ocak ve Aralık ayları İspanya, Ibiza için en yüksek fiyatlı uçak bileti ayları. Bu dönemde fiyatlar yılın geri kalan dönemlerinden daha pahalı olduğu aklınızda bulunsun. En düşük fiyatları bulabileceğiniz aylar ise Mayıs ve Şubat ayları. Bu dönemdeki kampanyalardan faydalanmaya bakın.

Bir diğer alternatif de deniz yolunu kullanmak. Varacağınız yer kadar yolda olma deneyimi de ilginizi çekiyorsa, Batı Akdeniz’i kapsayan cruise gemi turlarıyla da Mallorca ve İbiza’ya gidilebilir veya Barcelona’dan feribot seferleriyle de adaya geçebilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here