Uçak Bileti

T.C Sağlık Bakanlığı tarafından Covid-19 önlemleri kapsamında, yurt içinde güvenle seyahat etmeyi sağlayacak; seyahat etmeden önce alınması zorunlu bir kod uygulamasıdır.

HES Kodum Olmadan Seyahat Edebilir Miyim?

HES kodunuz olmadan bilet satın alamaz ve check-in yapamazsınız. Uçak yolculuklarında check-in sırasında size HES kodunuz sorulacaktır. Kısacası HES kodu almadan uçak, otobüs ve tren ile seyahat edemezsiniz.

HES Kodunu Nereden ve Nasıl Alabilirim?

T.C. Sağlık Bakanlığı Hayat Eve Sığar uygulamasından veya 2023’e HES yazıp aralarında boşluk bırakarak sırasıyla; T.C. kimlik numarası, T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve ihtiyacınız olan gün sayısını belirterek hızlı bir şekilde HES kodunuzu alabilir, güvenle seyahat edebilirsiniz. Uygulamayı App Store üzerinden veya Google Play üzerinden indirebilirsiniz.

HES Kodu Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim?

  • HES kodunuzun süresi gidiş-dönüş seyahat aralığınızın tamamını kapsamalıdır. HES kodunuzda yeterli süre bulunmadığı durumda uçuşa kabul edilmeyeceksiniz.
  • HES kodu alırken TC Kimlik numaranızı ve Pasaport numarası, eksiksiz girilmelidir.
  • 0-2 yaş bebekler için HES kodu zorunluluğu bulunmamaktadır.
  • Her yolcu için ayrı HES kodu alınmalıdır.
  • Covid-19 nedeniyle yolcunun uçuşuna engel bir durum belirlenirse; diğer yolcuların sağlığı ve güvenliği açısından yolcu, uçuşa kabul edilmeyecektir.

Önceden Satın Aldığım Bir Uçak Biletim Var, HES Kodu Girişini Nereye Yapacağım?

Daha önceden satın alınmış biletler için HES kodu, yine check-in sırasında sorulacaktır. İlgili alana HES kodunu girip check-ininizi tamamlayabilirsiniz.

Mobil Uygulama

Yurt Dışından Türkiye’ye Uçuşlarda HES Kodu Almak Gerekir Mi?

Yurt dışından Türkiye’ye geliş uçuşlarında HES kodu zorunluluğu bulunmamaktadır.

Otobüs Bileti

6 YORUMLAR

  1. HES kodu tek başına yeterli mi?
    Sadece bu kod ile “seyahat izin belgesi almadan” olmuyor diye biliyorum.
    Yine e-devlet veya kaymakamlıktan izin belgesi almak gerekiyor diye biliyorum.

  2. Yurt disindayim.Yakinda Türkiye’ye ucacagim,Istanbulda birkac gün kalip sonra tatil icin yazliga gidecegim.Yurt disindan Türkiye’ye ucuslardaHES zorunlulugu yok,Benim sorum.Acaba Türkiye’ye ucmadan önce yurt disindan Edevlet üzerinden HES kodumu almam da bir sakinca var midir.

  3. Bens kodu almadan çöp bileti satın aldın hesabımdan para kesildi sonra hes kodu aldım şimdi para hesabıma dönmüyor tekrar bileti satın almam gerekiyor mu?

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here