Uçak Bileti

İş ya da tatil için fark etmeksizin akıllı telefon uygulamaları seyahat için bir rehber olabilir. Tatili planlamak ya da organize etmek için bir sürü aplikasyon bulunuyor. Hepsinin ortak özelliği seyahatte ortaya çıkabilecek ihtiyaç ya da problemleri çözebilmeleri.

Bu yazıda her gezginin ihtiyaç duyabileceği 5 iphone iOS uygulaması bulunuyor. Uçak bileti, konaklama, yön bulma ve yabancı dille ilgili karşılaştığınız sorunları çözebileceğiniz programlar seyahatinizi kolaylaştıracak.

Gezginlerin İhtiyaç Duyabileceği 5 iOS Uygulaması 

1. Turna

Türkiye’nin yenilikçi online uçak bileti platformu Turna, tüm uçak bileti arama ve satış faaliyetini kendi platformu üzerinden yürütüyor. Farklı hava yolu şirketlerinin seferlerini karşılaştırarak alternatif uçuş parkurları üzerinden en uygun uçak bileti fiyatlarını gösteren Turna’da her uçak bileti alımında Turna Puan kazanılıyor. Bu puanlar daha sonraki uçak bileti alımlarında kullanılabiliyor. Dilerseniz kredi kartınızda biriken puanlarınızı Turna’ya aktararak bu puanlarınızı da kullanma şansınız var. Turna’nın iOS uygulaması da çok kullanışlı.

Mobil Uygulama

2. Hostelworld

Seyahat edenlerin bütçesinde önemli bir yere sahip olan konaklamayı ucuza getirmek daha çok yer görmek, daha çok mekan keşfetmek demek. Hostelworld uygulaması, dünyanın birçok noktasında yer alan hostelleri bir araya getiren, şehir ve bölge bazlı hostel sıralayan bir uygulama. Kullanıcı yorumlarını okuyarak bütçenize en uygun hosteli uygulamadan seçebilirsiniz.

3. Google Maps

Hiç bilmediğiniz bir şehre seyahat ediyorsanız en büyük yardımcınız Google Maps olacak. Benim de sıklıkla seyahatlerimde kullandığım Google Maps uygulaması ile gitmek, görmek ve keşfetmek istediğiniz yeri arama butonuna yazarak gideceğiniz bu yere olan uzaklığınızı görebiliyorsunuz.

Google Maps’in en güzel yanı gidilecek yere olan uzaklığı göstermesinin yanı sıra bu yere hangi toplu taşıma araçları, taksi ve yürüyerek ne kadar zamanda ve ücretle gidebileceğinizi göstermesi. Google Maps, kullanırken anlık bilgilere göre güncelleme yaptığından belediye otobüsünün, metronun ya da trenin saat kaçta kalkacağını, o istasyona ya da durağa yürüyerek kaç dakikada gidebileceğinizi öğrenebiliyorsunuz.

Uygulama ile kafe, restoran, ATM, görülecek ve gezilecek yerleri aratabilirsiniz. Çevrimdışı olarak da kullanılabiliyor.

4. Airbnb

Dünyada hızla kullanımı artan Airbnb uygulaması, paylaşım ekonomisi temelli bir konaklama platformu aslında. Platforma dahil olan kullanıcılar kendi evlerinin tamamını ya da bir kısmını kiralıyor. Böylece otele çok yüksek bedeller ödeyerek konaklama devri kapanmış oluyor. Özellikle turizmin geliştiği bölgelerde Airbnb aracılığıyla harika evler ve odalar bulabiliyorsunuz. Son kararı daha önceden konaklayan misafirlerin yorumlarına göre yapabilirsiniz.

5. Google Translate

Yabancı diliniz iyi değil ya da bildiğiniz yabancı dilin konuşulduğu/bilindiği bir ülkeye şehre seyahat etmiyorsanız Google Translate işinizi kolaylaştırabilir.

Son İspanya seyahatimde birçok İspanyolun İngilizce bilmediğini ya da konuşmadığını fark edince bayağı zorlanmıştım. Böyle anlarda istediğinizi anlatmak ya da iletişim kurmak için anlık bire bir çeviri yapan Google Translate programını kullanabilirsiniz. Görsel çeviri özelliği ile fotoğrafını çektiğiniz restoran menüsü, tabela gibi objelerin de çevirisini yapabiliyor oluşu büyük kolaylık.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here