Uçak Bileti

Guyana, yaklaşık 773 bin kişinin yaşadığı bir Güney Amerika ülkesi. Doğuda Surinam, kuzeyde Karayip Denizi, güneyde Brezilya, batıda ise Venezuela ile komşu olan Guyana, Surinam ve Uruguay‘dan sonra kıtanın en küçük ülkesi konumunda. Uzun yıllar İngiltere ve Hollanda sömürgesi altında yaşayan ülke 1966 yılında bağımsızlığını ilan etti. Tropikal iklimin hakim olduğu bu ülke topraklarının büyük bölümü keşfedilmemiş yağmur ormanlarından oluşuyor. Göz kamaştıran doğası ve tertemiz havasıyla kendine hayran bırakan ve yağmur mevsimlerinin dışında kalan şubat-nisan ve eylül-ekim aylarında ziyaret için daha uygun olan Guyana, ülkesini ziyaret etmek isteyen Türk vatandaşlarından vize talep ediyor. İşte birbirinden harika turistik yerlere ev sahipliği yapan bu ülkede görmeniz gereken yerlerden bazıları.

Guyana’da Görmeniz Gereken 3 Yer 

1. Kaieteur Falls

Kaieteur Falls (Kaieteur Şelaleleri), ülkenin en çok ziyaret edilen doğal güzelliklerinden. Şelalenin 226 metreden dökülen sularının gücü ve ihtişamlı görüntüsü buraya büyüleyici bir atmosfer kazandırmış. Şelaleden saniyede 663 metreküp su döküldüğünü düşünürsek Kaieteur’un dünyanın en güçlü şelalelerinden biri olduğunu söyleyebiliriz. Bu şelalelere gitmek isteyenlerin kamp ya da uçak temalı turları satın alması gerekiyor. Eğer kamp seçeneğini tercih ederseniz şelale çevresinde daha çok zaman harcayabilirsiniz ama uçak turu satın alanların burada geçirecekleri zaman iki üç saatle kısıtlı.

2. St. George’s Cathedral

Hristiyanlık ve Hinduizm dinlerinin hakim olduğu Guyana’nın en ünlü ibadethanesi St. George’s Cathedral. Ülkenin başkenti Georgetown’da yer alan bu katedral 43.5 metrelik yüksekliğiyle, dünyada ahşap malzemeden yapılan ikinci en uzun kilise olarak biliniyor. 1899 yılında inşası tamamlanan bu tarihi yapıda Gotik mimariden izler görmek de mümkün. Bembeyaz görüntüsünün yanı sıra iç dekorasyonu ve rengarenk vitraylarla kaplı camlarıyla da şehre gelenlerin ilgi odağı olan bu katedrali ücretsiz olarak gezebilirsiniz.

Mobil Uygulama

3. Guyana National Museum

Guyana National Museum (Guyana Ulusal Müzesi), 1951 yılında Georgetown şehrinde hizmete açıldı. Ülkenin en büyük müzesi olarak anılan Guyana National Museum’da çok sayıda arkeolojik eser, değerli taş ve hayvan figürü sergileniyor. Ülkenin tarihi, doğal ve kültürel dokusu hakkında bilgiler bulabileceğiniz bu müze kültürel geziler yapmaktan hoşlananlar için keyifli bir ziyaret noktası olabilir. Müze hafta içi her gün 09.00 – 16.30 saatleri arasında ziyaret edilebilir. Ülkede görülmeye değer diğer müzeler arasında Walter Roth Antropoloji Müzesi, Afrika Mirası Müzesi, Guyana Heritage Museum da öne çıkıyor.

Eğer siz de seyahat anılarınıza renk katıp, Guyana’nın turistik noktalarını daha yakından görmeyi düşünüyorsanız Guyana uçak bileti fırsatlarına göz atabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here