Uçak Bileti

Kuzey Amerika’da Danimarka‘ya bağlı bir özerk bölge olan Grönland, Atlas Okyanusu’nun kuzeyinde bulunuyor. Yaklaşık 56 bin kişilik nüfusunun büyük bölümü Eskimolar ve Grönlandlılar’dan oluşan bu ülke 9. yüzyılda Norveçli denizci Gunnnjorn Ulfsson tarafından keşfedildi. Sert iklimi ve eksi 70 derecelere dek düşen hava sıcaklıklarıyla bilinen ve kış mevsiminde gece ve gündüz havanın hiç aydınlanmadığı dönemler yaşayan Grönland, büyüleyici güzellikteki Kuzey Işıklarını görmek için de enfes bir seyahat adresi.

Grönland’da Görmeniz Gereken 3 Yer

Yüzde 81’i buz tabakasıyla kaplı olan bu ada ülkesinde, Eskimo kültürü hakkında ilginç bilgiler öğrenirken doğanın kusursuz güzelliğini keşfetme şansı bulabilirsiniz. Yola çıkmadan önce çantanıza sivrisinek kovucu sprey ve güneş koruyucu krem koymayı da ihmal etmeyin. Zira bu bölgede tahmininizden çok daha fazla sinekle karşılaşabilirsiniz. İşte Grönland’da görebileceğiniz yerlerden bazıları.

1. Doğu Grönland Ulusal Parkı

Dünyanın en büyük ulusal parkı unvanını taşıyan Doğu Grönland Ulusal Parkı (Grønlands Nationalpark), 1974 yılında hizmete girdi. Danimarka Krallığı tarafından kurulan bu park aynı zamanda Grönland’ın tek ulusal parkı olmasıyla da biliniyor. 972 bin kilometrekarelik genişliğiyle bölgenin kuzeydoğusunu çevreleyen bu park, yeryüzünün en büyülü ve maceralı yerlerinden biri. Kutuplardaki bitki ve hayvan türlerini görebileceğiniz bu ulusal park, buzullardan arta kalan derin vadileri ve etkileyici atmosferiyle nefes kesen bir güzelliğe sahip.

Mobil Uygulama

2. Sisimiut

Dünyada Kuzey Işıklarının izlenebildiği nadir yerlerden biri olan Grönland’da pembe ve yeşil renkler başta olmak üzere pek çok renk yansımasını çıplak gözle seyretmenin keyfini yaşayabilirsiniz. Ne zaman ve nerede ortaya çıkacağı tam olarak bilinmese de Sisimiut şehri bu ışıkların en sık ve rahat gözlemlenebildiği yerler arasında öne çıkıyor. Eğer bu bölgeyi ziyaret etme amacınız Kuzey Işıklarını görmekse eylül ve nisan ayları arasındaki dönemde bu şehre uğrayabilirsiniz.

3. İlulissat İcefjord

Ülkenin batı kıyısında konumlanan İlulissat İcefjord (Ilulissat Buz Fiyordu), 2004 yılından bu yana UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alıyor. Buzul dağlarının görkemli ve gizemli görüntüsünü merak edenleri bölgeye taşıyan turların vazgeçilmez ziyaret noktaları arasında bulunan İlulissat İcefjord, ülkenin en popüler turistik yerlerinden biri. Muhteşem bir doğa ve göz alıcı manzaralarla karşılaşacağınız bu fiyord ve çevresi, kendinizi masal diyarlarında hissetmenizi sağlayabilir.

Türkiye’den direkt ulaşım imkanı olmayan bu adaya, Danimarka’nın Kopenhag şehrinden ya da İzlanda‘nın başkenti olan Reykjavik’ten hareket eden uçaklarla gidilebiliyor. Hava koşulları nedeniyle bu seferlerde sık sık iptal yaşanabildiği için seyahat planlarınızı bu duruma hazırlıklı olarak biraz esnek tutmanızda yarar var. Eğer yola çıkmak için hazırsanız Grönland uçak bileti fırsatlarına göz atmayı ihmal etmeyin.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here