Uçak Bileti

Orta Afrika coğrafyasının Yukarı Nil Nehri havzasında yer alan Güney Sudan’da yaklaşık 13 milyon kişi yaşıyor. Afrika’nın en fakir ülkeleri arasında bulunan Güney Sudan, ekonomik açıdan yaşadığı zorluklara rağmen doğa alanlarının zenginliğiyle göz kamaştıran bir görünüme sahip. Vahşi yaşamı keşfedebileceğiniz ulusal parklarıyla macera peşinde koşan safari tutkunlarını cezbeden ülke, gezilip görülecek pek çok yere sahip. İşte Güney Sudan’da görebileceğiniz birbirinden etkileyici o yerlerden bazıları.

Güney Sudan’da Görebileceğiniz 6 Yer

1. Radom Ulusal Parkı

Sudan ve Güney Sudan arasında yer alan Radom Ulusal Parkı, 2005 yılında ziyarete açılan harika bir doğa alanı. Park bünyesinde çok sayıda hayvan ve bitki türü bulunuyor. Ülkenin en önemli parklarından biri olan Radom Ulusal Parkı, safari meraklıları için de oldukça uygun.

2. Boma Ulusal Parkı

Güney Sudan ve Etiyopya sınırına yakın bir konumda yer alan Boma Ulusal Parkı, 22.800 kilometrekarelik bir alanı kaplıyor. 1986 yılında ziyarette açılan bu koruma alanı, beyaz kulaklı kob, tiang ve Mongalla ceylanı gibi hayvanların da yaşam bölgesi.

Mobil Uygulama

 3. Sudd Sulak Alanı

Bor kenti ile No Gölü arasında yer alan Sudd Sulak Alanı, göçmen kuşların yaşam alanı olduğu için kuşbilimciler için oldukça ideal bir adres. Daha önce ismini dahi duymadığınız kuş türlerini yakında görme fırsatını yakalayacağınız bu alanda kuşların dışında farklı canlı türleri de bulunuyor.

4. Güney Ulusal Parkı

Batı Bahr el Gazal, Batı Ekvatorya, Lakes ve Warrab eyaletlerine yayılmış olan Güney Ulusal Parkı, 1939 yıllında milli park statüsü kazandı. Ülkenin en büyük milli parkı olarak kabul edilen parkta başta fil, manda, antilop ve beyaz gergedan olmak üzere birçok hayvan türü yaşıyor.

5.Shambe Millî Parkı

Lakes eyaletinde yer alan Shambe Millî Parkı, 620 hektarlık bir alan üzerine kurulu. 1985 yıllında ziyarette açılan bu kuş cennetinde, hem göçmen kuşlar hem de yöreye özgü kuşları görebilirsiniz. Park ayrıca fil, beyaz gergedan, antilop ve su aygırı gibi hayvan türlerinin de yaşam alanı.

6. Bandingilo Milli Parkı

Güney Sudan’ın başkenti Cuba’nın 85 km kuzeyinde yer alan Bandingilo Milli Parkı, 10 bin kilometrekarelik bir alanı kaplıyor. 1992 yıllında ziyarette açılan ve Afrika’nın el değmemiş en büyük savanası olarak bilinen bu milli parkta antiloplar, zürafalar, aslanlar, yaban kedileri ve değişik türde kuşlar yaşıyor.

Eğer siz de harika doğa alanları arasında unutulmaz bir seyahat planı yapıyorsanız, Güney Sudan uçak biletleri araması yaparak, planlarınıza hız kazandırabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here