Uçak Bileti

Avrupa’da, Kuzey Fransa‘nın Normandiya bölgesi kıyılarında bulunan Kanal Adaları’nın ikinci büyük adası olan Guernsey, İkinci Dünya Savaşı döneminde Alman askeri birlikleri tarafından işgal edilen tek İngiliz toprağı olarak biliniyor. Ünlü Fransız yazar Victor Hugo’nun da 1856 ve 1870 yılları arasında sürgün hayatını geçirdiği bu ada ülkesi, dar sokakları, birbirinden ilginç eser ve eşyaların sergilendiği müzeleri, tarihi yapıları ve dünya mutfaklarını keşfetmenizi sağlayan restoranlarıyla öne çıkıyor.

Guernsey’de Görebileceğiniz 7 Yer

1. Küçük Şapel

Guernsey’in en çok ziyaret edilen yapısı olan Küçük Şapel (Little Chapel)‘in dışı, renkli taşlar, çini parçaları ve deniz kabuklarıyla süslü. 1914 yılında inşa edilen bu küçük şapel, şirin görüntüsüyle adaya gelen turistleri büyülüyor.

2. Guernsey Müzesi ve Sanat Galerisi

Guernsey Müzesi ve Sanat Galerisi (Guernsey Museum and Art Gallery), 1978 yılında hizmete girdi. 500’ün üzerinde resim koleksiyonunun sergilendiği bu müze ülkenin en değerli sanat miraslarına ev sahipliği yapıyor.

Mobil Uygulama

3. Victor Hugo Evi

Adada sürgün günlerini geçiren dünyaca ünlü yazar Victor Hugo’nun 15 yıl boyunca yaşadığı ev günümüzde müzeye dönüştürülerek ziyarete açıldı. Victor Hugo’nun torunları tarafından 1927 yılında Paris şehrine hediye edilen Victor Hugo Evi, yazarın kişisel eşyaları ve mobilyaları yer alıyor.

4. Kale Kornet

Kale Kornet (Castle Cornet), 175 metre uzunluğundaki bir gelgit adası üzerinde yer alıyor. Cornet Rock ve Castle Rock isimleriyle de anılan bu yapı, 1206 ve 1256 yılları arasında kaleye dönüştürüldü.

5. Fort Grey Shipwreck Museum

Guernsey’nin batı sahilini savunmak için 1804 yılında inşa edilen Fort Gray, Rocquaine Körfezi’nde bulunan bir Martello Kulesi. Kulede, günümüzde batık gemilerden çıkarılan çeşitli eşyaların sergilendiği bir batık gemi müzesi de yer alıyor. Fort Grey Shipwreck Museum ismini taşıyan bu müze, adanın görülmeye değer yerlerinden biri.

6. La Valette Yeraltı Askeri Müzesi

La Valette Yeraltı Askeri Müzesi (La Vallette Underground Military Museum), İkinci Dünya Savaşı döneminden kalma çok sayıda silah, askeri üniforma, poster, madalya ve eşyaların sergilendiği çarpıcı bir sergi mekanı. Müzenin yer aldığı yapı, savaş döneminde Almanlar tarafından yakıt depolama tesisi olarak kullanılıyordu.

7. German Occupation Museum

German Occupation Museum, İkinci Dünya Savaşı sırasında tünellerde saklanan eşyaların,silahların ve belgelerin sergilendiği etkileyici bir müze. German Occupation Museum’da, bölgenin en önemli caddelerinden olan Occupation Street’in maket ve mankenlerle yeniden canlandırıldığı bir bölüm de bulunuyor.

Eğer siz de bu adayı ziyaret edip turistik yerlerini daha yakından görme planları kuruyorsanız Fransa uçak bileti fırsatlarına göz atabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here