Uçak Bileti

Güneşin ve güzel havanın tadını çıkarabileceğiniz huzur dolu bir tatil adresi arıyorsanız rotanızı Guadeloupe‘e doğru çevirebilirsiniz. Karayipler’de bulunan bir Fransız sömürgesi olan bu ada, sıcak ve samimi atmosferi, ekonomik tatil fırsatları ve şahane plajlarıyla biliniyor. Subtropikal iklimin hakim olduğu Guadeloupe’de, haziran ve ekim ayları arasındaki dönemde kasırgalar görülebiliyor. Bu nedenle seyahat planlarınızı yaparken kasırga mevsimini hesaba katmayı unutmayın. Yumuşak ve incecik kumlarıyla ruhunuzu okşayan kumsalları, enfes günbatımı manzaraları, göz kamaştıran doğal güzellikleri ve berrak sularıyla büyüleyen bu Karayip adası, Kuzey Amerika’nın en renkli tatil duraklarından.

Guadeloupe’de Görebileceğiniz 4 Yer 

1. Parc Archéologique des Roches Gravées

Parc Archéologique des Roches Gravées (Roches-Gravées Arkeoloji Parkı), Arawak Kızılderililerinden kalma oyulmuş kayaları ve adaya özgü bitki türlerinin yer aldığı etkileyici doğasıyla öne çıkıyor. Trois-Rivières kasabasındaki en popüler ziyaret noktalarından biri olan Parc Archéologique des Roches Gravées’taki kaya oymaları, 1974 yılından bu yana tarihi anıt statüsünde.

2. Carbet Falls

Christopher Columbus’un seyahat günlüklerinde de ismi geçen bir doğa harikası olan Carbet Falls, yılda yaklaşık 400 bin kişi tarafından ziyaret ediliyor. La Soufrière yanardağının alt yamacında, Guadeloupe Ulusal Parkı’ndaki tropik yağmur ormanlarının arasında yer alan Carbet Falls, üç farklı şelaleden oluşuyor. Bu şelalelerin ikisi yükseklikleri sebebiyle profesyonel yürüyüşçülerin erişimine daha uygun. İkinci şelale ise daha güvenli ve kolay ulaşılabilir bir bölgede bulunuyor.

Mobil Uygulama

3. Parc National de la Guadeloupe

La Soufrière Yanardağına ev sahipliği yapan büyüleyici bir doğal park olan Parc National de la Guadeloupe (Guadeloupe Ulusal Parkı), kusursuz doğasıyla olduğu kadar yürüyüş parkurlarıyla da hafızalara kazınıyor. Parc National de la Guadeloupe, trekking meraklıları ve doğa aşıkları için oldukça cezbedici olan bu yürüyüş parkurlarının yanı sıra görkemli şelaleleri ve şifalı sulara sahip kaplıcalarıyla da görenleri kendine hayran bırakıyor.

4. Fort Napoléon des Saintes

Terre-de-Haut adasında yer alan tarihi bir yapı olan Fort Napoleon (Napoleon Kalesi), inşa edildiği ilk yıllarda Fort Louis ismiyle anılıyordu. Savaş döneminde hasar gören ve 1867 yılında yeniden yapılan kale, günümüzde tarihi ve kültürel eserlerin sergilendiği bir müze olarak kullanılıyor. Saintes Tarih Müzesi ismini taşıyan bu müzede, adanın tarihi geçmişi ve kültürel değerleri hakkında ilginç bilgiler bulabilirsiniz.

Eğer siz de bu göz alıcı ada ülkesini daha yakından keşfetmek ve stresten uzak bir tatil yapmak istiyorsanız Guadeloupe uçak bileti fırsatlarına göz atabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here