Uçak Bileti

Yükselen Dolar ve Euro kuru karşısında seyahatseverlerin de tatil maliyetleri gittikçe artıyor. Bütçemize uygun yurt dışı tatili için rota planlarken listelerimizi, dünyanın en ucuz ülkeleri veya gidilecek uygun fiyatlı ülkeler olarak sıralamak durumunda kalabiliriz.

Bütçesi kısıtlı olan seyahatseverler için ekonomik seyahat edilebilecek ülkeler, pahalı olanlara göre daha cazip ve uygun bir alternatif olarak gözükmekte. Düşük bütçeli tatil yapılabilecek Avrupa, Balkanlar, Güney Amerika ve Hindistan şehirleriyle hazırladığımız listeyi incelemeden seyahat planı yapmayın!

Dünyanın En ucuz 12 Seyahat Rotası

1. Krakow, Polonya

krakow

Kraków, Polonya‘nın en eski ve en büyük üç şehrinden biri olduğu kadar Avrupa’nın da en ilginç ve uygun fiyatlı şehirlerinden. Polonya’nın kalbi, ülkenin bilim, kültür ve sanat merkezi Kraków, Polonya eski krallarının oturdukları, eski başkent olması ve birçok tarihi sahneye tanıklık etmesiyle yılda 7 milyon turist ağırlayan bir yerleşim.

Dünyanın en eski alışveriş merkezlerinden biri olan Sukiennice (Kumaş Pazarı), en büyük Nazi Alman çalışma ve toplama kampı olan Auschwitz, günümüzde müze olarak hizmet veren tarihi Wavel Kalesi ve şehrin merkezinde bulunan bir Modern Sanatlar Müzesi kentte başlıca görülmesi gereken yerler. ‘Değeri En Bilinmeyen Şehir’ seçilen Kraków’da ücretsiz şehir yürüyüş turlarına katılabilirsiniz.

Mobil Uygulama

Günlük ortalama bütçe: 24,83 $.

En ucuz Krakow uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Gelişmiş arama teknolojisi, güvenli ödeme, komisyonsuz alışveriş, kesintisiz iade garantisi ve daha fazla turna.com sayfalarında.

2. Kiev, Ukrayna

Kiev, Ukrayna‘nın başkenti ve en büyük kenti. Dinyeper Nehri kıyısına kurulu, Doğu Avrupa’nın en eski ve büyük şehirleri arasında yer alan Kiev, ülkenin idari, kültürel, ekonomik ve bilimsel merkezi. Doğu Slav medeniyetinin gözbebeği, tarihi ve kültürel mirasının yanı sıra hareketli gece hayatı ile de dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçileri ağırlıyor.

Kentin en önemli merkezi olan Bağımsızlık Meydanı, Çernobil Müzesi, kentin en çok ilgi çeken yerlerden biri olan Kievo-Pecherska Lavra ve Sovyet döneminden kalma metro istasyonları kentte mutlaka görülmesi gereken yerlerden. Diğer yandan Karadeniz’e doğru tüm doğal güzellikleriyle uzanan Kiev, göz alıcı kumsallara ve kendine has bitki örtüsüyle de keşfedilmeyi hak ediyor.

Günlük ortalama bütçe: 21,73$

3. Belgrad, Sırbistan

Belgrad, Sırbistan

Belgrad, Tuna ve Sava Nehirlerinin birleştiği noktada kurulu, Sırbistan‘ın başkenti ve en büyük şehri. Güneydoğu Avrupa’nın en büyük şehirlerinden Belgrad, stratejik konumu nedeniyle antik çağda sayısız ordusunun yüzlerce savaşına sahne olup onlarca kez yerle bir edildiyse de günümüzde uluslararası kültür ve sanat etkinlikleri, tarihî yapıları ve müzeleriyle gezilecek pek çok yere sahip.

Renkli bir gece hayatı olan kentin iki yakasında birçok park, anıt, müze, kafe, restoran ve mağaza yer alıyor. En çok ilgi çeken turist destinasyonu olan Kalemegdan (Belgrad Kalesi), Presn Ljubice’in Sarayı ve ünlü Sırp bilim insanı anısına yapılan Nikola Tesla Müzesi ile kentin cıvıl cıvıl merkezi Knez Mihailova Caddesi mutlaka görülmesi gereken yerlerde ilk sıralarda yer alıyor.

Günlük ortalama bütçe: 27,03$

4. Quito, Ekvador

Quito’ta bütün yıl boyunca bahar havası hâkim. Bu bir de yüksek rakım ile birleşince egzotik bir his yaratıyor. Galapagos Adalarına cesaret edenlerin başlangıç noktası olan Quito, Ekvador‘un başkenti.

Guayllabamba Nehri havzasında, Pichincha’nın doğu yamacında kurulu bölgede görülebilecek yerlerin başında bindiğiniz teleferikten harika bir şehir manzarası izleyebilir, kentin ana müzesi olan Museo del Banco Central’de tarih ve sanatı bir arada bulabilirsiniz.

Günlük ortalama bütçe: 22,20$

Quito uçak bileti kampanyalarını turna.com uçak bileti sayfasından takip edebilirsiniz.

5. Kahire, Mısır

Kahire, Mısır

Mısır‘ın başkenti Kahire, büyük bölümü Nil Nehrinin doğu kıyısında, 1300 yılı aşkın süredir aynı alanda, aynı adla yer alan Doğu ve Batı’nın, eski ile yeninin birleştiği adres. Mısır ve çevre ülkelerin politik, ekonomik ve kültürel merkezi konumundaki Kahire, Eski Kahire Bölgesi ile 1979’dan beri UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunuyor.

Kahire Müzesi, Piramitler bölgesi, Nil Nehri civarı turistlerin yoğun olarak yıl boyu ziyaret ettiği en önemli mekanlardan. Görülebilecek yerler, muhteşem piramitler ve sfenksler, Khufu’nun muhteşem piramidi, müze kapsamında fakat ayrı bir ücreti bulunan Mumya Sergisi ve Mısır Müzesi. Kahire’ye kadar gidip deve sürüşü yapmadan da dönülmez.

Günlük ortalama bütçe: 23,03$

6. Bükreş, Romanya

Romanya‘nın başkenti Bükreş, Avrupa’nın en ucuz ve büyük şehirlerinden biri. Romanya Ovasının ortasında, Tuna Nehri’nin bir kolu olan Dâmbovița’nın kıyısında kurulu Bükreş, Romanya’nın ticaret merkezi. Çok eski bir yerleşim yeri olan kent, parkları, tarihi binaları, geniş bulvarları, antikacıları ile bu şehirde eski ve yeniyi, geleneksel ve moderni bir arada bulmak mümkün.

Oldukça hareketli gece hayatında barlar, diskolar, gece kulüpleri ile de ünlü. Görülebilecek yerler denince, Sovyet döneminden kalma dünyadaki ikinci en büyük yapı olan Meclis Sarayı ilk sırayı alıyor. Son derece popüler Romanya Köylüsü Müzesi’ni de mutlaka ziyaret edin.

Günlük ortalama bütçe: 23,94$

7. Manila, Filipinler

Manila, Filipinler

Manila, kültür turu yapmayı sevenler tarafından gittikçe çok popülerleşmeye başlıyor ve yapılacak çok fazla şey var. Filipinler‘in başkenti Manila, ülkenin en büyük adası olan Luzon’da Manila Bay’ın doğu kıyısında bulunuyor.

Ülkenin eğitim, ticaret ve ulaşım merkezi Manila, yeşillik içinde, hareketli ve kültürel açıdan karmaşık; renkli, çok kültürlü bir mirasa ve farklı gece hayatına sahip. Manila’da görülebilecek yerlerden başlıcaları, tarihi ve modern kültüre ait çalışmaların sergilendiği Filipinler Ulusal Müzesi ile özel sergilerin düzenlendiği Ayala Müzesi.

Günlük ortalama bütçe: 24,68$

8. Sofya, Bulgaristan

Bulgaristan‘ın başkenti ve en büyük şehri Sofya, eskiden ziyaret edilecek yerler arasında gösterilen bir şehir değildi fakat insanların Sovyet hayatını, tarihini ve şehrin kültürünü keşfetmeye başlamasıyla bu hızla değişiyor.

Balkan Yarımadasının merkezinde, Bulgaristan’ın batısındaki Sofya Havzasında yer alan şehirde, yürüyüş ya da bisiklet turlarına katılarak görülecek ana bölgeler için rehberli şehir turları alabilirsiniz. St. Alexander Nevsky Katedral Müzesi’nin ise girişi ücretsiz fakat yer altındaki türbe için giriş ücreti var.

9. Pokhara, Nepal

Pokhara

Pokhara, genellikle Katmandu’dan sonra uğranan ilk durak, ayrıca çok da ucuz bir şehir. Nepal‘in en büyük şehri olan Pokhara Lekhnath, dünyanın en yüksek dağlarından Annapurna vadisi içerisinde yer almasıyla, Annapurna Koruma Alanı bölgesi aracılığıyla gerçekleştiren yürüyüşçülerin temelini oluşturuyor.

Kentin en popüler şelalesi olan Devis Şelalelerine mümkünse kış boyunca gitmeyin zira, o dönemde sadece damlayarak akıyor. Yürüyüş yapmak isterseniz, Annapurna Etrafı en popüler rota. Maliyeti arttırabilir fakat biraz araştırma yapıp etraftan alışveriş yapabilirsiniz. Ayrıca, dünyanın birçok mutfağını tatma şansınız olan birçok restoran ve bar seçeneğiniz var.

Günlük ortalama bütçe: 15,75$

Sadece Turna’da bulunan Akıllı Uçuş sayesinde %70’e varan oranlarda daha ucuz Nepal uçak bileti bulmanızı sağlar.

10. Mexico City, Meksika

Meksiko City, Meksika‘nın başkenti ve en büyük şehri. Ülkenin merkezinde bulunan Meksika Vadisi’nde yer alan şehir, Amerika kıtasının en eski başkenti olmasının yanı sıra, Quito ile birlikte Kızılderililer tarafından kurulan iki başkentten biri.

Otobüs turları ile aynı bileti gün içinde birçok durakta inip binerek kullanabilir, şehir etrafını gezebilirsiniz. Chapultepec Kalesi’nden ise harika bir şehir manzarası görebilirsiniz. Ulusal Antropoloji Müzesi ise şehrin en beğenilen müzelerinden.

Günlük ortalama bütçe: 27,10$

11. Fes, Fas

fes

Fes, Fas‘ın Fès-Boulemane bölgesinde bulunan ülkenin üçüncü büyük şehri ve eski başkenti. Fransız etkisinin her mahallesinde hissedilebildiği Kazablanka’dan çok, Mağribi mimariyle inşa edilmiş Marakeş’e benzeyen kent gezilecek yerler açısından Kuzey Afrika’nın en zengin şehirleri arasında gösteriliyor.

Merkezden kırmızı renkli taksilere binerek gezilecek yerlere ulaşabilirsiniz ancak pazarlık yapmayı unutmayın. Bir rehber ile eski Arap mahallerini dolaşıp alışveriş yapabilirsiniz.

Günlük ortalama bütçe: 27,13$

12. La Paz, Bolivya

La Paz yüksek bir rakıma ve değişmeyen bir iklime sahip. Dünyada emsalsiz kabul edilen şehirlerden biri. Bir Güney Amerika ülkesi olan Bolivya‘nın yönetildiği merkez olan La Paz, And Dağları arasında, derin bir kanyonun içinde kurulu.

Dünyanın en yüksek başkenti olma unvanının yanı sıra, harika müzelere, büyüleyen dağ manzaralarına sahip. Yukarıdan bakıldığında gerçekten tüyler ürpertici bir görünümü olan şehrin, tepelerinde yükseklikte ot bile bitmezken, aşağıdaki yumuşak iklimli ve bol oksijenli mahallelerde, palmiyeler ve begonvilli bahçeler bulunuyor.

Görülebilecek yerlerden ilki Coca Müzesi (Kokain Müzesi) olmakla birlikte, Bolivya’nın tarihi sanat eserlerinin bulunduğu San Francisco Müzesi. Günlük ortalama bütçe: 25,26$

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here