Uçak Bileti

Seyahat severlerin gözdesi, dünyanın en ucuz ülkeleri. Öyle ki, seyahat etmek ufkumuzu genişletirken cüzdanımızı da hayli zorladığı bir gerçek. Düşük bütçeli ve ekonomik seyahat edilebilecek ülkeler, pahalı olanlara göre daha cazip ve uygun.

Asya’da Gidilecek Ucuz Şehirler

1. Vientiane, Laos

Vientiane, Laos

Vientiane, Tayland sınırındaki Mekong Nehri kıyısındaki Laos’un başkenti ve en büyük şehri. Günümüzde Laos’un ekonomik merkezi durumuna gelen Vientiane, Laos’un simgesi olan Luang ve Laos’taki Budizm simgesi olan Vientiane ile kentteki en önemli ulusal anıtı barındırmasıyla dikkat çekiyor.

Daha önce Zümrüt Buda’yı barındıran Haw Phra Kaew gibi diğer önemli Budist tapınakları da Laos’ta yer alıyor. Görülebilecek yerlerin başında, ülkenin en büyük ve en kapsamlı müzesi olan Laos Ulusal Müzesi, hediyelik eşya dükkânları ile dolu olan yollar sonunda muhteşem manzaraya sahip Patuxai (Zafer Kapısı) ve yüzlerce küçük Buda heykelleri ile bilinen Wat Si Saket/Sisaket Müzesi geliyor.

Günlük ortalama bütçe: 20,00$

Mobil Uygulama

En ucuz Vientiane uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Gelişmiş arama teknolojisi, güvenli ödeme, komisyonsuz alışveriş, kesintisiz iade garantisi ve daha fazla turna.com sayfalarında.

2. Colombo, Sri Lanka

Colombo, Sri Lanka’nın en büyük şehri ve ticari başkenti. Modern yaşamın yanı sıra, sömürge yapılarının karışımıyla şekillenen yoğun ve hareketli bir yer olan Colombo, adanın finans merkezi ve popüler bir turistik adres.

Büyük limanı ve Doğu-Batı deniz ticaret yollarındaki stratejik konumu nedeniyle Colombo, Sri Lanka’nın kurumsal ofislerinin, restoranlarının ve eğlence mekanlarının çoğunun ev sahipliği yapıyor. Colombo Zooloji Bahçeleri’nin yanı sıra, kentin ünlü simge yapılarından Galle Face Green, Viharamahadevi Parkı, Beira Gölü, Mount Lavinia Plajı ve Ulusal Müze görülmesi gereken yerlerden.

Günlük ortalama bütçe: 23,13$

Turna’nın birçok havayolu ile özel fırsat anlaşmaları bulunuyor. Belli dönemlerde yapılan özel kampanyaları kaçırmayın. En ucuz Colombo uçak bileti için turna uçak bileti sayfasını takip edin.

3. Phnom Penh, Kamboçya

Phnom-Penh-Kambocya

Kamboçya’nın başkenti Phnom Penh hem antik hem de Fransız koloni dönemini yansıtan mimarisi ile büyüleyen bir şehir. Mekong Nehri kıyısında yer alan Punon Pen, Kamboçya’nın ekonomik, kültürel, siyasi, diplomatik ve sınai merkezi. Savaştan önce ‘Asya’nın İncisi’ olarak bilinen Phnom Penh, 1920’lerde Hindiçin’de Fransızlar tarafından inşa edilen en güzel şehirlerden biri olarak kabul ediliyordu.

Günümüzde ise bin yıllık tapınakları ile popülerliğini yeniden kazanmaya başlayan şehir, Kamboçya’nın en önemli turistik destinasyonlarından biri. Görülebilecek yerler ise, ülkenin baş sarayı olan Kraliyet Sarayı (Gümüş Pagoda), şehir merkezine 20 dakika mesafedeki Choeung Ek Ölüm Tarlaları olarak sıralanıyor. Ancak şehrin adını aldığı yer olan Wat Phnom ise, şehrin en etkileyici ve kuşbakışı izleme fırsatı sağlayan adresi.

Günlük ortalama bütçe: 23,75$. Phnom Penh uçak bileti kampanyalarını turna.com uçak bileti sayfasından takip edebilirsiniz.

4. Hanoi, Vietnam

Vietnam’ın başkenti Hanoi daha büyük olan Saigon’dan daha geleneksel ve yapacak daha az şey var fakat şehir merkezi bu açığı kapatıyor. Geleneksel Çin-Vietnam motiflerini Fransız yetenekleriyle birleştiren, Doğu ve Batı’nın büyüleyici bir karışımı olan kent günümüzde Güneydoğu Asya’nın hızla gelişen kenti. TripAdvisor tarafından dünyadaki en iyi 10 destinasyon arasında yer alan kent ve çevresi, her geçen gün daha fazla turist ağırlıyor.

Görülebilecek yerler, John McCain’in Amerika/Vietnam Savaşı boyunca tutulduğu yer olan Hoa Lo Hapishanesi, kentin en ilgi çekici yerlerden biri olan Su Kuklası Tiyatrosu ve ünlü Halong Koyu’nda yapılacak gece turları adresleri olarak öne çıkıyor. Diğer yandan Ho Chi Minh Anıtmezarı etrafında dolaştığınızda liderlerin korunmuş bedenlerini görebilirsiniz.

Günlük ortalama bütçe: 17,14$

Sadece Turna’da bulunan Akıllı Uçuş sayesinde %70’e varan oranlarda daha ucuz Hanoi uçak bileti bulmanızı sağlar.

5. Goa, Hindistan

Goa, Hindistan

Goa, Hindistan’ın batı kıyısında, Bombay’ın 400 km güneyinde yer alan, sahiller ve barlar ve daha niceleriyle eşsiz bir destinasyon. Kültürel zenginlik ve tarihi dokularının yanı sıra, dağcılık ve kış sporları ile de gezginlerin tercihi Goa, Hindistan’ın en iyi plajlarına ve yüzmeye uygun tertemiz bir denize sahip.

Anjuna Paradiso Club, bölgedeki en ünlü disko. Kentteki ve çevresindeki birçok sahilde rahatlamak için zaman ayırabilirsiniz.

Günlük ortalama bütçe: 18,42$

6. Chiang Mai, Tayland

Chiang Mai, Tayland’ın başkenti Bangkok’tan sonra ikinci en büyük ve en popüler şehri. Tayland’ın en önemli kültürel merkezlerinden biri olan şehir, ülkedeki en yüksek dağların eteklerinde Ping Nehri kenarında kurulu olmasıyla tarihi bir öneme sahip. Chiang Mai, kendine özgü gelenek ve göreneklere sahip çok sayıda etnik kabilelerin yaşadığı, ülkenin en renkli merkezi.

Son yıllarda her yıl 5 milyon turist ağırlayan kent, el yapımı eşyalar ve gümüş mücevher işçiliğinde çok önemli bir merkez. Görülebilecek yerler ise, Chiang Mai Ulusal Müzesi, Dünya Böcekleri ve Doğal Harikalar Müzesi ile Wat Phrathat Doi Suthep ve dağın tepesinden tüm şehir görebileceğiniz bir manzaraya sahip. Dağın tepesine kadar teleferikle çıkabilirsiniz.

Günlük ortalama bütçe:19,07$

7. Yangon, Myanmar

Yangon-Myanmar

Myanmar’ın en büyük kenti ve eski başkenti Yangon (Rangoon), Bago Nehri kıyısında kurulu, en önemli ticaret merkezi. Yangon, Güneydoğu Asya’da en fazla sayıda sömürge yapısına ve olağanüstü bir şekilde bozulmamış benzersiz bir sömürge dönemi kent merkezine sahip.

Kent ayrıca, yaldızlı Shwedagon Pagodası’nın (Myanmar’ın en kutsal Budist pagodası) ev sahipliği yapıyor. Shwedagon Pagoda, ülkedeki en önemli dini bölge ve listenizin ilk sırasında yer almalı.

Günlük ortalama bütçe: 26,96$

8. Jakarta, Endonezya

Jakarta, Endonezya’daki herhangi bir yere erişmek için ana merkez. Endonezya’nın başkenti ve en büyük şehri Cakarta, Cava Adası’nın kuzeybatısında ülkenin ekonomik, kültürel ve siyasi merkezi. Endonezya ve Güneydoğu Asya’nın en kalabalık şehri olmakla birlikte dünyanın da on ikinci en büyük şehri Jakarta’da, görülebilecek yerlerden ilki, tepesindeki harika manzarasıyla Monas (Ulusal Anıt) ile şehrin simgesi İstiklâl Camii.

Günlük ortalama bütçe: 26,81$

Yangon uçak bileti kampanyalarını turna.com uçak bileti sayfasından takip edebilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here