Uçak Bileti

Hava sıcaklıklarının ılımanlaştığı kasım ve mayıs ayları arasında ziyaret edebileceğiniz bir Afrika ülkesi olan Fildişi Sahili, 15. yüzyıldan bu yana Avrupalı tüccarların ve gemicilerin uğrak adresleri arasında. Atlas Okyanusu kıyısındaki eşsiz sahilleriyle göz kamaştıran bu ülke; sahip olduğu doğal güzellikler, verimli topraklar ve altın, elmas gibi değerli maden rezervlerine rağmen ekonomik açıdan dünyanın en fakir ülkeleri arasında gösteriliyor. Fildişi Sahili, uzun yıllar Fransız sömürgesi altında yaşadı. Günümüzde resmi dili Fransızca olan bu ülkede 60 farklı etnik dil konuşuluyor. Dünyanın en büyük kakao üretim merkezlerinden biri olmasının yanı sıra enfes sahilleri, zengin kültürel dokusu ve gelenekleriyle insanı büyüleyen bu ülkede görülmesi gereken pek çok yer de bulunuyor.

Fildişi Sahili’nde Görebileceğiniz 4 Yer

1. Comoé Milli Parkı

UNESCO Dünya Mirası Listesinde bulunan Comoé Milli Parkı, ülkenin en popüler ve etkileyici doğal güzelliklerinden biri. 11 bin 500 kilometrekarelik bir alanı kaplayan bu milli park, aynı zamanda Afrika’daki en büyük koruma alanı unvanına sahip. Zengin biyolojik çeşitliliği, yaban hayatı ve enfes manzaralarıyla göz alan bu park, doğa aşıklarının vazgeçilmez ziyaret noktaları arasında.

2. Musée des Civilisations de Côte d’Ivoire

Musée des Civilisations de Côte d’Ivoire, başkent Abidjan’da yer alan bir ulusal müze, Ülkenin geleneksel yapısını, kültürel dokusunu ve el sanatlarını yakından tanıma imkanı bulacağınız bu müzede, ahşap heykeller, fildişinden yapılan eşyalar ve el yapımı maskeler gibi pek çok sanat eseri ve eşya sergileniyor.

3. Parc National de Tai

Abidjan’da konumlanan Parc National de Tai, Afrika’nın doğal yaşamını ve zengin bitki örtsünü görebileceğiniz şahane bir doğa alanı. Doğa yürüyüşleri ve safari turları yapmak isteyenler için oldukça elverişli olan bu park şehir merkezine yakın olması nedeniyle de ülkeye gelen turistlerin en sık ziyaret ettiği yerlerden.

Mobil Uygulama

4. Banco National Park

Banco National Park (Banco Milli Parkı) da Abidjan yakınlarında görülmesi gereken doğa alanlarından biri. Seyahatinde sınırlı zamanı olan ve şehir merkezinden fazla uzaklaşmak istemeyenler için keyifli bir ziyaret noktası olan bu parkta doğanın yemyeşil güzellikleri arasında dolaşıp, huzur dolu zamanlar geçirebilirsiniz.

Fildişi Sahili’nin en büyük şehri ve eski başkenti olan Abidjan’a Türkiye’den haftanın dört günü direkt uçuşlar düzenleniyor. Eğer siz de bu eşsiz coğrafyanın doğal yapısını, etnik zenginliklerini, az bilinen geleneklerini ve yerel yaşamını keşfetmek istiyorsanız Abidjan uçak bileti kampanyalarına göz atarak seyahat planlarınıza başlayabilirsiniz. Bu ülkeye gitmek isteyen Türk vatandaşları vize uygulamasından muaf tutuluyor.

Turna.com üzerinden Fildişi Sahili vizesi bilgisine de detaylarıyla ulaşabilirsiniz!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here