Uçak Bileti

Güney Amerika‘da Hollanda Krallığı’nı meydana getiren dört ülkeden biri olan Curaçao, yaklaşık 160 bin kişinin yaşadığı bir ada ülkesi. Günümüzde bölgenin önemli ve etkileyici turizm destinasyonları arasında yer alan bu ülke, 444 kilometrekare yüzölçümüne sahip. Karayip Denizi’nin güneyinde konumlanan Curaçao Adası, Hollanda mimarisinin izlerini taşıyan yapılarıyla bölgenin ‘Küçük Amsterdam’ı olarak da anılıyor. Enfes doğal güzellikleri, şahane plajları ve göz alıcı mimarisiyle cennetten bir köşeyi andıran bu ada ülkesi, aynı zamanda dalış tutkunları için de muhteşem bir adres. Karayipler’in en sağlıklı mercanlarını görebileceğiniz ada, yılın her dönemi dalış için elverişli.

Curaçao’da Görebileceğiniz 5 Yer

1. Willemstad

Ülkenin başkenti olan ve Punda ile Otrabanda olmak üzere iki bölümden oluşan Willemstad, rengarenk bir şehir yaşamına sahip. Kumarhaneleri, vergisiz alışveriş keyfi yaşayabileceğiniz dükkanları, gökkuşağını andıran renkleriyle göz alan Hollanda tipi evleri ve doğal limanı ile UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınan şehir merkezi, kültür gezilerini sevenler için birbirinden hoş müzeler de barındırıyor.

2. Curaçao Sualtı Parkı

Büyüleyici sualtı yaşamıyla yılın her mevsimi bölgeye gelen dalış tutkunlarını ağırlayan adada, sualtındaki görüş mesafesi 30 metreye dek uzanıyor. Ortalama 25-28 derece sıcaklığındaki sularda mercanlar ve balık türleri arasında unutulmaz dakikalar geçirebilirsiniz. curacao Sualtı Parkı da adada dalış yapılan en ünlü yerlerden biri. Ayrıca Tugboat at Caracasbaii, Mushroom Forest, The Superior Producer, House Reef at Habitat Curaçao ve Hell’s Corner da dalış için tercih edilebilir.

Mobil Uygulama

3. Curacao Sea Aquarium

Curacao Sea Aquarium, 400’den fazla deniz canlısını görebileceğiniz devasa bir akvaryum. Yunuslar, deniz aslanları ve çeşitli balık türleri arasında dalış yapma imkanı da sunulan bu akvaryum, çocuklu aileler için de keyifli bir ziyaret noktası olabilir. Eğer adadaki sualtı yaşamını merak ediyor ama dalış yapmaya korkuyorsanız buraya uğrayarak deniz canlılarıyla tanışabilirsiniz.

4. Christoffel Park

Willemstad şehrine 45 dakika uzaklıktaki bir doğal koruma alanı olan Christoffel Park, kumsallardan ve şehir yaşamından uzaklaşıp, kendinizi doğanın kollarına atabileceğiniz bir yer. İçinde çok sayıda kaktüs bulunan bu parkta adanın yerel halkı olan Arawaklardan kalma çizimlerin yer aldığı mağaraları dolaşma şansınız da var.

5. Plajlar

Halk plajları olduğu gibi ücretli giriş yapılan plajları da bulunan adanın en ünlü plajları ise Cas Abao, Jeremi, Knip Beach, Daaibooi, Barbara Beach ve Kalki. Berrak ve masmavi sularıyla nefes kesen bu plajların bazılarında deniz kestaneleri olabiliyor. Bu nedenle yanınıza deniz ayakkabınızı almanız faydalı olabilir. Şnorkelle dalış da yapılabilen bu plajlarda muhteşem zamanlar geçirebilirsiniz.

Türkiye’den Amsterdam aktarmalı uçuşlarla ulaşım yapılabilen Curaçao, hem zengin sualtı yaşamı hem de yeryüzü güzellikleriyle aklınızı başınızdan alabilecek bir coğrafya. Eğer siz de bu şahane yerleri daha yakından görmek ve unutulmaz seyahat anıları biriktirmek istiyorsanız, Curaçao uçak bileti kampanyalarına göz atabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here