Uçak Bileti

Yaklaşık 540 bin kişinin yaşadığı Yeşil Burun Adaları (Cabo Verde), 1456 yılında Portekizliler tarafından keşfedildi. Uzun yıllar Portekiz sömürgesinde kalan bu ada ülkesi 1975 yılında bağımsızlığını kazanarak Portekiz’den ayrıldı. Atlas Okyanusu üzerinde yer alan ve başkenti Santiago adasındaki Praia şehri olan ülke, Afrika’ya yakın konumu nedeniyle köle ticaretinin de merkezi olarak kullanıldı. En büyükleri Santiago, Santo Antao, Boa Vista olan 10 ada ve 8 adacıktan meydana gelen ülke kurak iklimi, volkanik yapısı ve ovalarıyla biliniyor. Günümüzde bölgenin önemli bir turizm destinasyonu haline gelen bu adalarda gezilip görülebilecek birbirinden etkileyici yerler de bulunuyor. İşte o yerlerden bazıları.

Yeşil Burun Adaları’nda Görebileceğiniz 3 Yer

1. Fogo Adası

Volkanik köyleri ve leziz şaraplarıyla görenleri kendine hayran bırakan ismi Portekizce ‘ateş’ anlamına gelen Fogo Adası, ülkenin en popüler turistik adreslerinden biri. Huniyi andıran görüntüsü, Portekiz döneminden kalma rengarenk evleri ve üzüm yetiştirilen bağlarıyla şirin bir görünümü olan ada volkanik bir kraterin içinde bulunuyor. Bu nedenle bazı bölümlerini gezerken kendinizi ay üzerinde yürüyüş yapıyor gibi hissedebilirsiniz.

2. Sal Adası

Mobil Uygulama

Göz alabildiğine uzanan sahilleriyle göz kamaştıran Sal Adası, ziyaretçilerine keyif dolu bir tatil fırsatı sunuyor. Tüm yılın yorgunluğunu atmanızı sağlayan doğal güzellikleri, sıcakkanlı halkı, berrak ve masmavi sulara sahip plajları ve huzurlu atmosferiyle sizi kendine çeken bu ada, sert rüzgarlarıyla da adından söz ettiriyor. Özellikle adanın güney bölümündeki kumsallar; sörf, rüzgar sörfü ve uçurtma sörfü için oldukça elverişli olduğu için bu sporlarla ilgilenenler arasında oldukça popüler.

3. Boa Vista Adası

Atlas Okyanusu’nun en doğusunda yer alan bir Yeşil Burun Adası olan Boa Vista Adası, Batı Afrika kıyısının 500 kilometre açığında konumlanıyor. Ülkenin en büyük üçüncü adası olarak bilinen Boa Vista, 620 kilometrekarelik bir yüzölçümüne sahip. Praia de Cruz, Praia do Estoril, Praia d’ Diante ve Praia de Chaves gibi caretta carettaların da görülebildiği upuzun sahilleri, gelişmiş yaşam biçimi ve tarihi yapılarıyla turistlerin ilgi odağı olan Boa Vista’ya uğramadan bu ülkeden ayrılmamalısınız.

Türkiye’den direkt uçuş imkanı bulunmayan Yeşil Burun Adaları’na aktarmalı uçuş seçeneklerini kullanarak ulaşım sağlayabilirsiniz. Eğer siz de büyük şehirlerin karmaşasından ve stresinden uzaklaşıp kendinizi huzurun kollarına bırakmak istiyorsanız, uçak bileti kampanyalarına göz atarak, unutulmaz anılarla dolu bir seyahat fırsatı yakalayabilirsiniz. Bu adalara gitmek isteyen Türk vatandaşlarının vize alması zorunlu ama ülkede kapı vizesi alma kolaylığı olduğu için yolculuk öncesinde vize işlemleriyle zaman kaybetmenize gerek kalmıyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here