Uçak Bileti

Dünyanın dört bir yanından eğlence tutkunu insanla bir araya gelmek, Oktoberfest havasını yerinde hissetmek için 22 Eylül’de başlayacak ve 7 Ekim’e kadar sürecek olan festivale uçak biletini şimdiden almakta fayda var. İndirimli biletlerin adresini sayfanın aşağısında paylaşıyoruz; “Oktoberfest nedir” diyenler içinse kısa bir bilgi verelim:

Her yıl Münih’de düzenlenen Oktoberfest, Almanya’nın dünyada en çok tanınan marka organizasyonlarından. 1810 yılında dünya evine giren Bavyera Veliaht Prensi Ludwig ve Saksonya-Hildburghausen Prensesi Therese’nin onuruna kraliyet ailesi tarafından bira ikramlı düzenlenen organizasyonun gelenekselleşmesiyle bugünkü ismini alan Oktoberfest, heyecan verici birçok etkinliği kapsıyor.

Yerel halkın Wiesn olarak adlandırdığı Oktoberfest sırasında kurulan 13 dev içki çadırında, sadece Münih kökenli 6 bira fabrikası tarafından üretilen özel içecekler ikram ediliyor. Bira tutkunlarının içki çadırlarında buluşmasıyla birlikte başlayan eğlence, son bira damlasına kadar devam ediyor.

Her alkol çadırında bira ikramının yanında geleneksel Alman müzikleri ile dünyaca ünlü şarkıların yeniden düzenlemelerini çalan bando takımları festival katılımcılarına sınırsız eğlence vaat ediyor.

Mobil Uygulama

Festivalin olmazsa olmazı: Oktoberfestbier

Paulaner tarafından üretilen Oktoberfestbier, 1 litrelik bardaklarda servis ediliyor. Yüzde 6’lık alkol oranı ve altın-kehribar rengi ile festivalde olma hissini sonuna kadar yaşatan bu birayı festivalin olmazsa olmazları arasında. Her yıl giderek artan katılımcı sayısı ve tüketilen bira miktarı düşünüldüğünde festival boyunca satılan toplam bira miktarı ile birkaç olimpik havuzu doldurmak mümkün.

Herkesin dilediğini yapamadığı, belirli kuralların olduğu festivalde Münih Belediye Başkanı’nın ilk bira fıçısını açması ve ‘fıçı açıldı’ sözünü söylemesi üzerine herkes birasından ilk yudumu alıyor.

Her ne kadar adında October (ekim) kelimesi olsa da yıllar boyunca daha çok güneş umuduyla geriye çekilen festival tarihleri son yıllarda eylül ayının son haftasına sabitlenmiş durumda. Festival bu yıl 22 Eylül-7 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek.

Oktoberfest’in yıllar boyunca öneminden bir şey kaybetmemesinde tarihi dönüm noktalarını unutmamak gerek. Güney Bavyera’da uzun yıllar nitelikli içme suyu bulunmaması, salgın hastalık riskinin çok yüksek olması nedeniyle halk daha güvenli olan biraya yönelmiş.

Geleneksel kıyafetler ve karnaval

Festivalin tadını çıkarmak ve ruhunu hissetmek için geleneksel kıyafetler giymek ve geçit törenine katılmak şart.

Ne demiştik; Oktoberfest havasını yerinde hissetmek için 22 Eylül’de başlayacak ve 7 Ekim’e kadar sürecek olan festivale uçak biletini şimdiden almakta fayda var.

24 Haziran’a kadar biletini Luftansa uçuşlarında yüzde 15 indirimli alabilirsin. Turna.com‘un CEPTETEB ve Luftansa işbirliğiyle yaptığı bu kampanyayı kaçırma! https://www.turna.com/kampanyalar/teb-lufthansa

Luftansa ile indirimli gidebileceğin dünyaca ünlü bir diğer festival de Tomorrowland. https://www.turna.com/blog/tomorrowland-festivali

NOT: Almanya vizesi hakkında da Turna.com üzerinden detaylı bilgi alabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here