Uçak Bileti

Güney Atlas Okyanusu’nda bulunan bir takımada ülkesi olan Falkland Adaları (Islas Malvinas), Güney Amerika coğrafyasının en popüler turizm destinasyonlarından biri. Antarktika kıtasına yakın konumu nedeniyle kış aylarında oldukça soğuk bir havanın hakim olduğu Falkland’ı ziyaret etmek için en uygun zaman yaz aylarını kapsayan dönem olabilir. Dışişlerinde Birleşik Krallık‘a bağlı olan Falkland’ın mutfak kültürü ve festivalleri de Birleşik Krallık’ın izlerini taşıyor. Bu nedenle daha önce Birleşik Krallık’a gidenlerin, Falkland’a alışması pek de zor olmuyor.

Falkland Adaları’nda (Islas Malvinas) Görebileceğiniz 5 Yer

1. Falkland Islands Museum and National Trust

Falkland Islands Museum and National Trust, bölge tarihinin ve mirasının gelecek nesiller için korunması ve koruma bilincinin artırılması için kurulan bir müze. Falkland’ın kültürel ve tarihi geçmişini gözler önüne seren pek çok önemli eser ve eşyanın sergilendiği müze, ülkenin en çok ziyaret edilen turistik yerlerinden biri.

2. Christ Church Cathedral

Christ Church Cathedral, ülkenin başkenti olan Stanley şehrinde bulunuyor. Ülkedeki kağıt paraların üzerinde de resmi bulunan bu tarihi kilise, Sir Arthur Blomfield tarafından tasarlandı. 1890 ve 1892 yılları arasında inşa edilen bu ibadethanenin önünde, ülkedeki İngiliz yönetiminin yüzüncü yılını anmak için mavi balina çenesinden yapılan bir balina kemeri anıtı da yer alıyor.

Mobil Uygulama

3. Sea Lion Island

Sea Lion Island (Deniz Aslanı Adası), 2017 yılında Ulusal Doğa Koruma Alanı olarak belirlendi. Doğu Falkland’ın 14 kilometre doğusunda konumlanan bu ada, deniz aslanları, fil fokları gibi deniz memelilerinin üreme ve yaşam alanlarından biri. Ada aynı zamanda çok sayıda kuş ve bitki türlerine de ev sahipliği yapıyor.

4. Gypsy Cove

Başkent Stanley’den 6,5 km uzaklıkta yer alan bir vahşi yaşam alanı olan Gypsy Cove, Ulusal Doğa Koruma Alanı olan Cape Pembroke yarımadasının bir parçası konumunda. Macellan penguenleri, ara sıra bölgeye gelen deniz aslanları gibi pek çok hayvan türünün yaşadığı bu alanda kumlu plajıyla ünlü küçük bir koy da var.

5. Sapper Hill Memorial

Başkente yakınlığı nedeniyle stratejik bir değere sahip olan Sapper Hill, Falkland Savaşı sırasında oldukça önem taşıyordu. Doğu Falkland’ta bulunan Sapper Hill Memorial da (Sapper Tepesi Anıtı), 1982 yılının haziran ayında hayatını kaybeden dokuz askerin anısını yaşatıyor.

Eğer siz de enfes güzellikleriyle büyüleyen bu tatil cennetini daha yakından görme hayalleri kuruyorsanız Falkland Adaları uçak bileti fırsatlarını değerlendirebilirsiniz. Falkland Adalarına gitmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, vize uygulamasına tabi olduğu için yola çıkmadan önce vize işlemlerinizi tamamlamayı unutmayın.

Otobüs Bileti

1 YORUM

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here