Uçak Bileti

Resmi adı Gine-Bissau Cumhuriyeti olan Gine-Bissau, yaklaşık 1,8 milyon kişinin yaşadığı bir Batı Afrika ülkesi. Atlas Okyanusu kıyısında, Senegal ve Gine ile komşu konumda bulunan ve ekonomisinin temeli çiftçilik ve balıkçılığa dayanan Gine-Bissau, Afrika coğrafyasının en fakir ülkelerinden biri. Başkenti Bissau’nun yanı sıra Buba, Mansôa, Canghungo, Gabú ve Bafatá gibi irili ufaklı şehirlere de ev sahipliği yapan ülke, bakir doğası ve geleneksel dokusuyla öne çıkan ülkede gezip görülecek pek çok yer bulabilirsiniz.

Gine Bissau’da Görebileceğiniz Yerler

1. Gabu

Ülkenin kuzeydoğusunda yer alan Gabu, bölgeye gelen turistlerin en sık ziyaret ettiği yerleşim yerlerinden. 19. yüzyıla kadar Kaabu İmparatorluğunun merkezi olan bu şehir, günümüzde ülkenin ticaret merkezlerinden biri.

2. Cacheu

Cacheu Nehri üzerinde yer alan Cacheu, yaklaşık 10 bin kişinin yaşadığı sakin ve küçük bir şehir. Şehirde görülmeye değer tarihi ve turistik yerler arasında en ünlüsü olan Cacheu Kalesi’ni ziyaret etmeden bu şehirden ayrılmamalısınız.

Mobil Uygulama

3. Orango

Gine-Bissau sahiline 60 kilometre uzaklıkta yer alan Orango, 122,7 kilometrekarelik yüzölçümüyle ülkenin en büyük adalarından. Yerel kabile topluluklarını yaşadığı bu adayı ziyaret ederek yerlilerin günlük yaşamları hakkında ilginç bilgiler öğrenebilirsiniz. Kabilelerle güvenli iletişim kurmak için yanınıza bir rehber almayı da ihmal etmeyin.

4. Bubaque

Bijagós adalarından biri olan Bubaque, vahşi yaşamı ile bilinen bir ada. Burada yaklaşık 9 bin kişi yaşıyor. Yüzölçümü bakımından da 75 kilometrekarelik bir alanı kaplayan Bubaque’a ulaşım için başkentten hareket eden feribotları kullanabilirsiniz.

5. Amura Kalesi

Bissau şehrinde bulunan tarihi Amura Kalesi, Portekizliler tarafında inşa edildi. Yaşanan savaş döneminde zarar görüp yeniden yapılan kale, 1970’li yıllarda da büyük bir restorasyon sürecinden geçerek bugünki görünümüne kavuştu.

6. Bissau Velho

Bissau’da yer alan Bissau Velho, eskiden Portekiz Sömürge Merkezi olarak kullanılıyordu. Günümüzde çok sayıda kişi tarafında ziyaret edilen bir yapı haline gelen Bissau Velho’nun duvarı pembe çiçeklerle boyanmış hapishanesi oldukça ilgi görüyor.

7. Lagoas Cufada Tabiat Parkı

Fulacunda şehrinde hizmet veren Lagoas Cufada Tabiat Parkı, 2000 yılında kuruldu. Yaklaşık 890 kilometrekarelik bir alanı kaplayan bu doğa alanında şempanze, su aygırı, Roan antilopu, Afrika mandası, leopar, Hyenas ve Afrika cüce timsahı gibi hayvan türleri yaşıyor.

8. Bissau Ulusal Etnografya Müzesi

Bissau’nın Ayuda semtinde bulunan ve ülkedeki en büyük müzelerden biri olan Bissau Ulusal Etnografya Müzesi, her yıl çok sayıda ziyaretçiyi ağırlıyor. Tarihi ve etnografik eserlerin sergilendiği müzede, 14 bin ciltlik bir kütüphane de bulunuyor.

Bu ülke hakkında daha fazla şey öğrenmek ve doğal güzelliklerini keşfetmek için Gine-Bissau uçak bileti kampanyalarını değerlendirebilirsiniz.

Turna.com üzerinden Gine Bissau vizesi hakkında detaylı bilgilere de ulaşabilirsiniz!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here