Uçak Bileti

Eskişehir mini mini, tam hafta sonu için biçilmiş kaftan bir gezi rotası. Ancak siz seyahatinizi hasta sonu ile kısıtlı tutmak istemiyor ve daha çok yer gezmek istiyorsanız ya da zaten Eskişehir’de yaşıyor ve yakınlarda gezilecek başka yerler arıyorsanız bu yazı tam size göre. Eskişehir’e yakın günübirlik gezilecek yerler listemizde oldukça güzel rotalar var.

Deniz tatili için de kış tatili için yerleri de bu yazıda bulabilirsiniz. Tabii bu yerlere gitmek için mutlaka bir araca ihtiyacınız olacak. Hep yakın şehirlerde yaşayanlar Eskişehir’e kaçacak değil ya, biraz da Eskişehirliler yakın yerleri gezsin. 😊

Eskişehir’e Yakın Günübirlik Gezilecek Yerler

Beypazarı

eskişehire yakın günübirlik gezilecek yerler

Beypazarı Ankara’nın kendine özgü güzel bir ilçesi. Şöyle bir havamız değişsin, mini bir gastronomi turu yapalım derseniz Eskişehir’e yakın günübirlik gezilecek yerler içinde Beypazarı’nı tercih edebilirsiniz.

Beypazarı’na gittiğinizde önce şöyle bol köpüklü bir kumda kahve ile güne başlayın. 40 katlı baklavanın, yaprak sarmasının tadına bakmadan dönmek olmaz elbette. Çeşit çeşit lokumları ve Beypazarı kurusunu unuttuğumu sanmayın. Fırından yükselen kokusuyla sizi kendine çekecek zaten.

Mobil Uygulama

Hıdırlık Tepesi, İnözü Vadisi, İmaret Meydanı, Halk Evi, Yaşayan Müze Beypazarı gezilecek yerler içinde bulunuyor. Yani tam günübirlik bir gezi için ideal burası.

Frig Vadisi

eskişehire yakın günübirlik gezilecek yerler
eskişehire yakın günübirlik gezilecek yerler

Frig Vadisi, Eskişehir–Afyon arasında kalan, 3000 yıllık bir tarihe sahip harika bir coğrafya. Burada Frigyalılar kayalara evler, kaleler, anıtlar oyarak, kocaman bir medeniyet kurmuş. Bu yaşanmışlığa tanıklık etmek, zamanda bir yolculuğa çıkmış gibi hissetmek isterseniz Frig Vadisi Eskişehir’e yakın günübirlik gezilecek yerlerden en şahanesi.

Bölge hala bakir, ve buram buram turizm kokmuyor. Bu durum da Frig Vadisi’ni daha cazip kılıyor. Hem doğayla, hem de etkileyici bir tarihle iç içe olabileceğiniz bir yer. Kilometrelerce uzanan vadi boyunca görülecek bir çok yer var. Bunlardan bazıları Aslanlı Mabet, Kümbet, Gerdekkaya, Pişmişkale, Midas Anıtı (Yazılıkaya), Yapıldak Kale, Aslankaya, Emre Gölü, Üçlerkayası, Aslantaş & Yılantaş, Avdalaz Kalesi, Ayazini Kilisesi.

2-3 gün boyunca konaklamalı gezerek bölgenin ruhunu daha iyi hissedebilirsiniz. Ayrıca Emre Gölü’nde balon turu da buraya gittiğinizde yapabileceğiniz en güzel aktivitelerden.

Bursa Uludağ

eskişehire yakın günübirlik gezilecek yerler

Eskişehir’e 185 km mesafede bulunan Uludağ’a yalnızca 2 saat 25 dakikada ulaşabilirsiniz. Kış turizminin ve kayak tatilinin gözde destinasyonu Uludağ, Eskişehir’in soğuğu kesmediyse karla kışla daha fazla haşır neşir olmak için tercih edebileceğiniz bir yer. 😃

Birbirinden güzel otelleri, kayak pistleri ile ister günübirlik ister konaklamalı bir tatil için Uludağ güzel bir seçenek. Uludağ’a kışın gidebileceğiniz gibi yazın da bir doğa gezisi ve piknik için değerlendirilebilir.

Kefken

eskişehire yakın günübirlik gezilecek yerler

Eskişehir’den atladınız arabanıza, tekeri döndürdünüz hooop 3 saat 18 dakika sonra Kefken’desiniz. İstanbul’a yakın olması sebebiyle tercih edilen Kefken son yıllarda çok gelişti ve güzel bir tatil destinasyonu oldu. Eskişehir’e de 231 km mesafede bulunması büyük avantaj doğrusu.

İç Anadolu havasından çıkmak istiyor ama Ege ya da Akdeniz’e uzun bir tatil için zaman ve bütçe ayıramıyorsanız Kefken çok doğru bir seçim olacak sizin için. Günübirlik ya da mini hafta sonu tatili için Kefken Eskişehir’den gidebileceğiniz bir yer olarak aklınızda bulunsun. 🙂

Karasu

eskişehire yakın günübirlik gezilecek yerler

Sakarya’dan devam edelim öyleyse. Şöyle 3 saatte ulaşılabilen, güneşin denizin tadını çıkarabileceğiniz bir yerlerin olduğunu bilmek bile ne güzel. Cuma akşamı sohbet ederken hafta sonu ne yapsak ya dediğinizde hemen aklınıza gelebilir Sakarya.

Karasu Sakarya’nın en güzel ilçelerinden biri. Yeşilin her tonunu görebileceğiniz ormanları, birbirinden güzel gölleri ve tertemiz havasıyla Karasu tüm yorgunluğunuzu silip alacak. Son yıllarda turizm potansiyeli de giderek artıyor.

Karadeniz’e uzanan 20 kilometre uzunluğundaki sahili tatil severlerin uğrak noktası. İlçeye Karadeniz iklimi hakim olduğu için yaz ayları aşırı sıcak geçmiyor.

Kartalkaya Kayak Merkezi

eskişehire yakın günübirlik gezilecek yerler

Kızgın kumlardan bembeyaz karlara atlıyoruz yeniden. 😃 Şöyle bir dağ havası alalım, kızakla kayalım çocuklar gibi eğlenelim, acıkınca mis gibi sucuk ekmek yiyelim, kafaları dağıtıp dönelim diyenler için gelsin bu öneri.

Kartalkaya kayak merkezi Eskişehir’e yakın günübirlik gezilecek yerler arayanlar için bulunmaz nimet doğrusu. Eskişehir’e 214 km mesafede bulunan kayak merkezi Bolu’nun en önemli kış turizm merkezi.

Bölgede 5 adet konaklama tesisi bulunuyor. Eğim ve zorluk derecelerine göre toplam 25 adet pistin toplam uzunluğu 40 kilometreyi buluyor.

Bilecik Söğüt

Gelelim bir diğer ve son önerime. Yalnızca 48 dakikada ulaşabileceğiniz Söğüt, Bilecik’in bir ilçesi. Burası Osmanlı’dan devraldığı tarihi mirası ile kesinlikle görülmeye değer. Bu sevimli ve sakin ilçede görebileceğiniz çok fazla tarihi yapı yer alıyor.

Söğüt’te gezilecek yerler Ertuğrul Gazi Türbesi, Çelebi Sultan Mehmet Camii, Hamidiye Camii, Hamidiye İdadisi, Kaymakam Çeşmesi, Yetimler Yurdu (Dar’ul Eytam), Kuyulu Mescit, Söğüt Etnografya Müzesi. Keyifli bir gün geçirmeniz için güzel bir seçenek değil mi ama ?

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here