Uçak Bileti

Dünyanın en kalabalık dördüncü ülkesi olan Endonezya, Güneydoğu Asya’da bulunuyor. Yaklaşık 18 bin adadan oluşan ülkede 300 farklı etnik grup yaşıyor. Vahşi yaşam alanları, yürüyüş parkurları, etkileyici plajları ve volkanik dağları gibi sayısız doğal güzelliğiyle kendine hayran bırakan bu eşsiz ülkede, seyahat etmenin ve keşfetmenin tadını çıkarmak mümkün.

Endonezya’da Mutlaka Görülmesi Gereken 5 Yer

1. Cakarta

Ülkenin başkenti Cakarta aynı zamanda Güney Asya’nın en kalabalık şehri olmasıyla da biliniyor. Zengin ve fakir kesimin iç içe yaşadığı bu şehre gitmek için yağışların daha az olduğu mayıs-eylül ayları arasındaki dönem tercih edilebilir. Cakarta, canlı gece hayatının yanı sıra dünya mutfaklarının eşsiz tatları ve sokak arası lezzetleriyle de beğeni topluyor.

2. Bali

Güleryüzlü insanlarıyla dikkat çeken Bali, Endonezya’nın en popüler adalarından biri. Huzur ve barış anlamına gelen isminin karşılığını bulacağınız bir yer olan Bali, tropik iklimi, pirinç tarlaları, yağmur ormanları, dillere destan plajları ve renkli kültürüyle ülkenin görülmesi gereken yerleşim yerlerinden.

Mobil Uygulama

3. Borobudur Tapınağı

Yogyakarta’ya bir saat uzaklıktaki Borobudur Tapınağı, 100 yılı bulan bir restorasyon çalışması sonucunda bugünkü görünümüne kavuşmuş. Tapınağın siyah renkli taşlarının bir bölümü yöre halkı tarafından ev yapımında kullanılmış. Dünyadaki en büyük tek parça tapınak olmasıyla bilinen bu eşsiz yer, UNESCO Koruma Listesi’nde yer alıyor.

4. Toba Gölü

Sumatra Adası’nda, çevresi sık ormanlarla kaplı bir krater gölü olan Toba Gölü 450 metre derinliğe sahip. Dünyanın volkanik kış yaşamasına neden olan bir süper yanardağ patlaması sonucunda oluşan göl, muhteşem görünümünün yanı sıra bilim dünyasını heyecanlandıran bu hikayesiyle de oldukça ünlü.

5. Kawah Ijen Krateri

Endonezya, Kawah Ijen Krateri‘ne ve dünyanın en büyük asit gölüne de ev sahipliği yapıyor. Uzun ve zorlu bir tırmanış sonucunda ulaşılan bu bölgeye çıkmadan önce, ağzınızı kapatacak bir örtü almanızda fayda var. Zira sülfürün kokusu ve dumanı nefes almanızı oldukça zorlaştırıyor. Krater çevresindeki sülfür asidi, aynı zamanda yöre halkının en önemli geçim kaynaklarından birini oluşturuyor.

Muhteşem doğal güzellikleri ile kendine hayran bırakan bu ülkeyi ziyaret edip, yolda olmanın tadını çıkarmak için Endonezya uçak bileti kampanyalarına göz atmayı unutmayın.

NOT: Endonezya vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here