Uçak Bileti

‘Romantik bir kaçamak’ yapma fikri, çoğu insanın kulağına oldukça hoş gelir. Şehrin boğucu görünümünden ya da işlerin yoğunluğundan kaçıp, mimarileri ve masal diyarlarından fırlamış izlenimi veren romantik şehirlere yapacağınız bir yolculuk, aşkınızı daha canlı hale getirmek için kaçırılmayacak bir fırsat olabilir.

Sevgilisi ile birlikte romantik bir tatil yapmak isteyenler için bulunmaz fırsatlar sunan bu görkemli ve sevimli şehirleri yazdım. Buyurun Avrupa’nın romantik şehirlerine…

En Romantik Avrupa Şehirleri

1. Portofino

avrupa-italya-portofino

Portofino, şu meşhur ‘I found my love in Portofino’ şarkısına ilham vermiş, en romantik olmayan insanların bile gözlerinden kalpler çıkaracak bir İtalyan kasabası. Hayır kesinlikle çok iddialı konuşmadım.

Fıstık çamlarının sardığı yeşil tepenin eteğinde kuytu bir liman boyu devam eden birkaç katlı renkli evler, insana yazın enerjisini yükleyen berrak bir deniz, muhteşem bir gün ışığı…

Mobil Uygulama

Daha ne olsun! Aşkınızı alın ve onu Portofino’ya götürün! En ucuz Portofino uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Gelişmiş arama teknolojisi, güvenli ödeme, komisyonsuz alışveriş, kesintisiz iade garantisi ve daha fazla turna.com sayfalarında.

2. Positano

romantik-kasaba-positano-italya

kasabaları arasında gösterilen Positano tepenin yamacına tutturulmuş gibi duran pastel renkli evleri, mağribi tarzındaki hoş mimarisi, Sirenesu adaları manzarası ile gerçekten eşsiz. Romantizm ve aşk dolu, İtalyan esintili birkaç günlük kaçamak arıyorsanız Positano aklınızda olsun!

3. Venedik

venedik avrupanın romantik şehirleri

Venedik, ihtişamlı gondolların yüzdüğü muhteşem su kanalları ve birbirinden etkileyici yapıları ile gerçeğin çok ötesinde bir şehir. Sevdiğinizi yanınıza alıp, bir gondol turu yaparak, tüm şehri keşfedebilir ya da herkes gibi siz de Venedik’in sokaklarında kaybolarak, romantik bir yürüyüş yapabilirsiniz.

Avrupa’da romantizmin en iyi hissedildiği şehirlerden Venedik, yüzlerce adadan oluşan bir coğrafyaya sahip. Müziğin, leziz yemeklerin, hoş kafe ve restoranların gündelik yaşamın her anında karşınıza çıktığı bu güzel yerde sevdiğinizle birlikte zaman geçirmenin tadını çıkarın.

4. Paris

paris-romantik-sehir

Paris, romantizm denilince akla ilk gelen yerlerden. Büyüleyici güzelliği ile baş döndüren Paris’e boş yere ‘Aşıklar şehri’ dememişler. Paris, ışıl ışıl görünümü, göz yormayan muhteşem mimarisi, güzeller güzeli bahçeleri ve en önemlisi de milyonlarca aşığı önünde buluşturan Eyfel Kulesi ile romantizmi sonuna kadar yaşayabileceğiniz bir şehir.

5. Prag

romantik yerler prag

Prag‘ı görenler, bu muhteşem yerleşim yerinin bir masal sayfasından fırlayıp gerçek hayatın göbeğine yerleşmiş bir şehir olduğunu söyleyebilir. Zira, Prag masal diyarlarını andıran mimarisinin yanı sıra size 600 yıl öncesinin izleri üzerinden yürüme fırsatı sunan ünlü Charles Köprüsü ile romantizmin doruklarına taşıyacak bir şehir.

6. Lizbon

lizbon avrupa

Lizbon, Atlantik Okyanusu kıyısında yer alan, yedi tepe üzerine kurulmuş nefes kesici bir şehir. Lizbon’da, yaklaşık yüz yıldır hizmet veren eski tramvaylarda sevdiğinizle romantik bir yolculuk yapmak harika bir deneyim olabilir ya da taş yollar ve binalar arasında şehri keşfe çıkmayı tercih edebilirsiniz.

7. Floransa

floransa avrupada romantik-bir-sehir

isteyenler için en uygun şehirlerden biri. Aralarında Leonardo da Vinci, Michelangelo ve Dante Alighieri gibi dünyaca ünlü sanatçılar, şairler ve yazarların yetiştiği bu güzel şehirde, sevdiğinizin kulağına güzel şiirler fısıldamayı unutmayın.

8. Roma

en-romantik-avrupa-sehirleri

Avrupa’nın en romantik şehirlerinden. Aşıkların koruyucusu Aziz Valentine’in yaşadığı Roma’da, her yıl milyonlarca çifti yanı başında buluşturan Aşıklar Çeşmesi, yağmur damlalarının süzüldüğü Panteon tapınağı romantizmi ve sükuneti yakalayabileceğiniz en güzel noktalardan.

9. Sevilla

avrupa sevilla

Sevilla, küçük avlularda yapılan Flamenko gösterileri, muhteşem Fas mimarisi ve boğa güreşleri ile meşhur olan, romantik bir kaçamağın ve maceranın bir arada yaşanacağı hareketli bir şehir. Yeni dünya kıtalarına yapılacak keşif seferlerinin başlangıç noktası olan bu etkileyici şehir, aşkınız için de güzel bir başlangıç yaratabilir.

10. Viyana

viyana-romantik-sehir

Viyana, yürümeyi seven bir çiftler için sizin için muhteşem bir adres diyebilirim. Klasik müziğin ve operanın şehri olarak anılan Viyana’yı, ister romantik yürüyüşler yaparak, isterseniz de faytonlar eşliğinde gezebilirsiniz. Akşam olduğunda ise şehrin dört bir yanında bulabileceğiniz konser ya da sanat gösterilerine de katılın.

Hallstatt, günübirlik ziyarete gidebileceğiniz çok romantik bir Avusturya köyü. Viyana’ya giderseniziz bu küçük, masal köyüne de vakit ayırın!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here