Uçak Bileti

Ege Bölgesi, tarihe meydan okuyan birbirinden güzel antik kentleri, masmavi Ege Denizi’ne uzanan yemyeşil ormanları, insanı büyüleyen koyları, zeytinyağı ağırlıklı sağlıklı mutfağı, sıcakkanlı insanları ve şirin köyleriyle birçok insanın düşlerini süsleyen enfes bir coğrafya.

Her yıl hem Türkiye’nin diğer bölgelerinden hem de yurt dışından yüz binlerce insanı ağırlayan Ege Bölgesi, hala az bilinen ve çok insanın bilmediği ömür uzatan güzellikte köylere de sahip. Uçak bileti kampanyalarını kaçırmayın, gidin bu güzel köylerin sokaklarında yürüyün, insanlarıyla sohbet edin!

Ege’nin Ömür Uzatan Köyleri 

10. Adatepe, Çanakkale

Adatepe-Canakkale

Kaz Dağları’nın batı yamacında, Edremit Körfezi’nin kuzey ucunda bulunan Adatepe Köyü, bölgenin mimarisini yansıtan yüzü aşkın taş eviyle Kuzey Ege’nin en güzel köylerinden biri. Geçmişte 500 hanelik büyük bir köy olan Adatepe, zamanla nüfusunu kaybetmiş. Günümüzde farklı şehirlerden gelen birçok insanın yerleşerek, yaz kış yaşadığı köy, restore edilen taş evleri ve temiz havasıyla görülmeye değer. Çanakkale uçak bileti fiyatlarına göz atın.

Mobil Uygulama

9. Tahtakuşlar, Edremit, Balıkesir

Tahtakuslar-Edremit

Türkiye’nin ilk özel etnografya müzesi ile bir köyde açılan ilk sanat galerisine evsahipliği yapan Tahtakuşlar Köyü, Edremit’te Kaz Dağları üzerinde bulunuyor. Doğal güzellikler içerisinde kurulu olan köy; temiz havası, Türkmen geleneklerini yaşatan yaşam tarzı ile ilgi çekici bir yer. Alibey Kudar’ın açtığı, Orta Asya’dan Anadolu’ya göç eden göçebe Türk boylarının kültürel yansımalarına tanıklık eden etnografya müzesinde, dünyanın en büyük kaplumbağasının kabuğunu görmek de mümkün. Edremit uçak bileti alarak köye gidin.

8. Kozbeyli, Foça, İzmir

Kozbeyli-Foca-Izmir

Meşhur dibek kahvesi ile tanınan Kozbeyli, son yıllarda yıldızı parlayan Ege köylerinden. Özellikle haftasonu kahvaltısı ve kahve keyfi için tercih edilen köy, düzenli yapısı, taş evleri ve misafirperver köy sakinleriyle etkileyici güzellikte. Köy meydanında yaklaşık 180 yıldır kullanılan kahvehane, köye gelenlerin mutlaka uğradığı duraklardan. Doğayla baş başa, kalabalık ve karmaşadan uzak Kozbeyli, sızma zeytinyağı üretiminde de markalaşan yerlerden. Foça ile birlikte düşünüldüğünde keyifli bir yolculuk için değerlendirilebilir. İzmir uçak bileti biletinizi almak için tıklayın.

7. Denizköy, Dikili, İzmir

Denizkoy-Dikili

İzmir’in Dikili ilçesine bağlı bir mahalle olan Denizköy, meşhur Ceneviz kalesiyle UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne giren Çandarlı’ya 13 km uzaklıkta. Masmavi serin suları, Midilli adasına bakan uzun kumsallarıyla Denizköy, bölgenin en sakin noktalarından. Horoz sesi ile başlayan günü trafik ve gürültü derdi olmadan müthiş gün batımı ile sonlandırmak Denizköy’ün ritüellerinden. Denizköy yakınlarındaki krater gölü Karagöl, Bademli yolu üzerindeki deniz içindeki ılıca, meşhur çınar ağacının altındaki hoş sohbet köye gelenlerin mutlaka yaptığı aktiviteler arasında.

6. Kaynarpınar, Karaburun, İzmir

Kaynarpinar-Karaburun

Karaburun’a 13 km, İzmir şehir merkezine ise 87 km uzaklıkta olan Kaynarpınar, İnecik Köyü’nün iskelesi olarak biliniyor. Çam ağaçlarıyla kaplı bir tepeden ziyaretçilerin karşısına çıkan masmavi deniz, özellikle yaz döneminde alternatif bir yer arayışında olanlar için ideal. Dombarcık ve Elemeci koylarının tertemiz suları yüzmeyi sevenler için Kaynarpınar’da ilk uğranılması gereken yerlerden. Üzüm ve incir yetiştiriciliğinin yapıldığı köy, şehirleşmeye meydan okuyan yapısı ve doğallığı koruyan havası ile ömürlük.

5. Birgi, Ödemiş, İzmir

En-Guzel-Koyler-Birgi

Aydınoğulları Beyliği’ne başkentlik yapan Birgi, zamanda yolculuk yapmak isteyenler için en güzel seçenekler arasında. Ödemiş’e 10 km mesafedeki Birgi, Tarihi Çakırağa Konağı ve Ulu Camii gibi eserlerle tanınıyor. 2012 yılından bu yana UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Birgi, tarihi ahşap evleri ve daracık sokaklarıyla ziyaretçilerini etkiliyor. Unutursam Fısılda filminin çekiminin yapıldığı köy, üretilen tarım ürünleri ve zamana meydan okuyan yapılarıyla her şeyden uzaklaşmak için tercih ediliyor.

4. Eski Doğanbey, Söke, Aydın

Eski-Doganbey-Koyu-Aydin

1924 yılında gerçekleştirilen mübadele ile Rumların terk ettiği Doğanbey Köyü, sonraki Türk halkının da 2 km öteye taşınmasıyla kaderine terk edilmiş. Türkiye’nin farklı yerlerinden gelenlerin köydeki evleri restore edip, sokakları başta aşağıya yenilemesiyle Eski Doğanbey Köyü, ayağa kalkmış. Görkemli taş evleri ve sessiz sokaklarında tam anlamıyla huzurun bulunduğu köy, Söke ve Dilek Yarımadası’nın tam ortasında konumlanıyor.

3. Kapıkırı, Milas, Muğla

Kapikiri-Milas-Mugla

Milas’a 39 km uzaklıkta bulunan Kapıkırı Köyü, Bafa Gölü kıyısında Antik Latmos Körfezi’nde yer alıyor. Latmos Dağı altındaki Heraklia anlamına gelen “Heraklia ad Latmos” adıyla bir dönem ismini sıkça duyuran Kapıkırı, 6 kilometreye uzanan şehir duvarlarıyla antik dönemin en ünlü merkezlerinden biriydi. Yunan mitolojisinde rüzgar çobanı ya da avcı olarak bilinen Endymion’un mezarının Kapıkırı’nda olduğuna inanılması, köyün Hıristiyanlar tarafından kutsallaştırılmasına neden olmuş. Milas Bodrum uçak bileti köye en yakın havalimanına ulaşmak için alınabilir.

2. Yeşilyurt, Muğla

Yesilyurt Mugla

250 yılı aşkın süredir ipekböcekçiliği ve ipek dokuma ile geçinen Yeşilyurt Köyü, Muğla şehir merkezine 35 km uzaklıkta. Türkiye’nin ilk kadın valisi Lale Aytaman döneminde, hayata geçirilen proje ile canlandırılan dokuma sanatıyla ünlü markalara üretim yapan bir üsse dönüşen Yeşilyurt Köyü, bozulmamış doğası, zeytin ağaçları ve sakin sokaklarıyla Güney Ege’nin en güzel duraklarından biri. 1960’lı yıllara kadar Pisiköy ya da Pisi adıyla anılan Yeşilyurt Köyü, Muğlalıların haftasonlarında tercih ettiği soluk alma merkezlerinden.

1. Kayaköy, Fethiye, Muğla

Kayakoy-Fethiye

Muğla’nın Fethyie ilçesi sınrılarında bulunan Kayaköy, birbirinden farklı iki yerleşim yerinin birleşmesinden oluşuyor. Osmanlı’nın son dönemine kadar yaklaşık 3 bin kişinin yaşadığı bir kasaba olan Levissi ile 1512 yılından itibaren Oğuzların Kayı boyuna mensup Türkmenlerin yerleştiği Kayı Köy, günümüzde Kayaköy olarak tanınan bölgede yer alıyor. 1957 yılında yaşanan Fethiye depremi ile harabeye dönen, yamaçta sıralanan taş evler oldukça farklı bir atmosfer yaşatıyor. Sessiz ve terk edilmiş görüntüsüyle bölgeye gelenlerin ilgi odağı olan Kayaköy, Ege’nin en güzel duraklarından.

Her bir noktasında apayrı kültürlerin izlerini taşıyan Ege Bölgesi, ülkemizin cennet köşelerinden. Kuzeyden güneye çok sayıda antik kent, plaj, yerleşim yeri ve köye sahip olan bölgede turistik çekim noktalarına en kolay ulaşım şekli hava yolu yolculuğu. Bunun için bölgede bulunan havalimanlarına uçak bileti almak yeterli.

Otobüs Bileti

7 YORUMLAR

  1. Ege’nin şirin köylerini de listenin başında gördükten sonra, Şirince’nin olmamasına açıkçası sevindim. Köy özelliği pek kalmamış, ticari, otopark ücreti olan bir yer yerine listedekiler keşfetmek için çok daha güzel seçenekler.

  2. En temiz denizi olan mersinin Bozyazı ilçesi karettelerle denizde beraber yüzersiniz pazar harika ucuz ve dalından herşey taze ev fiyatları uygun insanları sıcakkanlı yaşanması gereken yerlerden biridir

  3. deniz hava günes sakinlik temiz deniz diyorsaniz egeyi bastan assagiya gezmis biri olarak gümüldürü tek gecerim gerisi hikaye bence

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here