Uçak Bileti

Eşsiz doğası ve tertemiz plajları ile son yıllarda popülerliği giderek artan bir sahil ilçesine dönüşen Çeşme, yaz sıcaklarının başlaması ile tatilcilerin aklına gelen ilk duraklardan oluyor.

İzmir’e yaklaşık 80 kilometre uzaklıkta bulunan bir sahil ilçesi olan Çeşme, birbirinden etkileyici koy ve plajları ile şehrin kalabalığından kaçıp, dinlenmek isteyenlerin tercihi oluyor. Pırlanta, Ilıca, Altınkum, Tekke, Kocakarı, Çark, Sera Beach gibi plajlarının yanı sıra Ayayorgi, Boyalık, Dalyan, Paşalimanı gibi koylar da masmavi suları ve muhteşem manzaraları ile ilçeye gelenlerin unutamayacakları bir tatil geçirmelerini sağlıyor.

Son yıllarda tatil için bu Çeşme’yi seçenlerin sayısındaki hızlı artış, ilçe merkezinde ve popüler plajlarda sakin bir tatil yapmayı hayal haline dönüştürse de, ilçenin daha az bilinen noktaları hala huzurlu bir tatil fırsatı sunmaya devam ediyor.

Tatil beldesinde bulunan beach clubların yanı sıra her gün bir yenisi açılan eğlence merkezleri de ilçenin gece hayatını oldukça renkli hale getiriyor. Ayrıca Çeşme Amfi Tiyatrosunda gerçekleşen sahne gösterileri ve dünyaca ünlü sanatçıların konserleri de tatile gelenlere keyifli zamanlar geçirmeleri için güzel ve değişik alternatifler sunuyor.

Mobil Uygulama

Bu güzel tatil cennetine geldiğinizde meşhur kumrunun, Ege’nin serin sularından çıkan midyelerin ve balık çeşitlerinin tadına bakmayı, taze otlardan hazırlanan meze ve yemeklerin enfes tatları ile tanışmayı unutmayın.

Çeşme’nin tarihi yerleri

Son dönemlerde yapılan arkeolojik kazılar ilçede yaklaşık 8 bin yıldan bu yana yaşam ve yerleşim olduğunu gösteriyor. Antik çağda ‘Cyssus’ adıyla anılan ve çok şifalı kaynak sularıyla da bilinen ilçenin zamanında sayıları yüzü bulan çeşmeler yüzünden bu isimle anıldığı düşünülüyor. Bu çeşmelerin her biri farklı mimari yapılara sahip olmalarıyla da dikkat çekiyor.

Bu etkileyici tatil cennetine gelip yalnızca eğlence, deniz, kum ve güneşle yetinmek istemeyenler için kale, müze, Kervansaray ve Ildırı köyünde bulunan Erythrai Antik Kenti’nin yanı sıra Mehmet Kethuda, Maraş, Ahmetoğlu Hacı Memiş Ağa, Hamaloğlu veya Hafize Rabia Hatun, Hacı Salihe ve Kitabesiz Eski Çeşme gibi çok sayıdaki eski yapı da, bölgenin tarihini merak edenlerin uğrayabileceği yerler arasında bulunuyor.

Çeşme’ye Nasıl Gidilir?

Çeşme’ye en yakın havalimanı, İzmir’in Gaziemir ilçesinde bulunan Adnan Menderes Havalimanı. Uçak bileti konusunda oldukça geniş seçenekler bulabileceğiniz İzmir’e ulaştığınızda, servis araçlarını kullanarak, yaklaşık 30 dakika içerisinde Çeşme merkeze gidebilirsiniz. Servis kullanmak istemeyenler ise Üçkuyular ya da Bornova’da bulunan ilçe otogarlarından hareket eden otobüslere binip, yaklaşık bir saatte bu şirin ilçeye ulaşabilir.

Çeşme otobüs bileti seçeneklerine göz atın.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here