Uçak Bileti

Ankara’nın en sevilen ve en eski yeşil alanlarından biri olan Kuğulu Park, şirin görünümü ile hafızalara yer eden bir huzur yuvası. Kavaklıdere mahallesinde, meşhur Tunalı Hilmi Caddesi, Atatürk Bulvarı ve Polonya Caddesi arasında bulunan park, özellikle ailelerin uğrak mekanlarından.

Ankara’ya konuk olarak gelenlerin de en az Ankaralılar kadar yakından bildiği Kuğulu Park, pek çoğumuzun ilk kez çocukluğunda ziyaret edip, güzel hatıralar biriktirmesini sağlayan bir park. Kimileri için ilk aşkları ile buluşma noktası, kimileri için de çocukluğunu yaşadığı en güzel yerlerden biri olan Kuğulu Park, bu nedenle Ankaralılar için oldukça değerli.

Birinci derece doğal sit alanı olarak geçen Kuğulu Park’ta, 24 çeşit kuş türü yaşıyor. Ayrıca parkın içerisinde, Ümit Öztürk tarafından yapılan Cumhuriyetin ilk milletvekillerinden Tunalı Hilmi’nin heykelinin yanı sıra Muzaffer Ertoran’a ait ‘Öpüşenler’ isimli heykel de bulunuyor. Park olmadan önce içerisinden dere geçen, çevresi kavak ağaçları ile çevrili bir arazi olan ve 1958 yılında belediye tarafından parka dönüştürülen Kuğulu Park, günümüzde dinlenmek ya da çimlere yayılıp sohbet etmek isteyenlerin aklına gelen ilk adreslerden.

Sabahları özellikle yaşlıların ve çocuklu ailelerin yoğun olduğu parka, akşamüzeri ve akşam saatlerinde ise daha çok gençler geliyor. Kuğulu Park, çocuklar için düzenlenmiş oyun parkları, kuğu ve ördeklerin yüzdüğü küçük bir havuz ve bol bol yeşil alanı ile huzur ve sakinlik arayanlar için oldukça keyifli bir dinlenme alanı.

Mobil Uygulama

Bir tarafta çimlere uzanıp kuş sesleri eşliğinde sohbet edenler, kitap okuyanlar diğer tarafta ise oyun oynayan çocuklar bulunan parka ismini veren kuğular ise buraya gelenlerin vazgeçilmezlerinden biri. Eski yıllara göre kuğuların sayısı bir hayli azalmış olsa da, kuğulara eşlik eden ördekler ve çevrelerinde uçuşup duran güvercinlere baktığınızda hala güzelliğini korumaya çalışan bir parkın çırpınışlarını görebilirsiniz.

Parkın etrafında, yemek yiyebileceğiniz ya da bir şeyler yudumlayabileceğiniz işletmeler ve alışveriş merkezleri de bulunuyor. Binlerce kişinin hatıralarının yaşadığı Kuğulu Park’a geldiğinizde hemen yanında bulunan ve 1955 yılında ünlü Mimar Emin Onat’ın tasarımı ile yapılan ‘Sevda ve Cenap And Evi’ de eşsiz mimarisi ile görülmeye değer bir yapı.

Kuğulu Park’a Nasıl Gidilir?

Ankara uçak biletinizi alıp, başkente ulaştığınızda, Esenboğa Havaalanı ve şehir merkezi arasında hareket eden ‘Belko’ isimli otobüslerle Kızılay’a gelip, isterseniz belediye otobüsleri isterseniz de taksi kullanarak parka ulaşabilirsiniz. Ayrıca Kızılay ve Kuğulu Park arası çok uzak olmadığı için yürümeyi tercih edip, hem biraz Ankara havası alabilir hem de sokakları gezme fırsatı yakalayabilirsiniz.

Ankara otobüs bileti seçeneklerine göz atın.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here