Uçak Bileti

Kıyıları boyunca eşsiz manzaralara tanıklık edebileceğiniz Ege Bölgesinde, gezip görmeniz gereken pek çok tarihi yapı ve doğal oluşum yer alıyor.

Tatilini tarihi yerleri gezerek ya da deniz keyfi yaparak geçirmek isteyenler için sayısız seçeneğe sahip olan bu zengin coğrafyada, unutulmaz bir tatil geçirmek mümkün. Ege Bölgesine yapacağınız seyahat programında ise mutlaka listenizde yer alması gereken yerler bulunuyor. İşte onlardan bazıları.

Ege’de Mutlaka Görmeniz Gereken Yerler

1. Şeytan Sofrası, Ayvalık, Balıkesir

Ayvalık’ın muhteşem manzarasını görebileceğiniz bir tepe üzerinde bulunan Şeytan Sofrasında, şeytanın ayak izi olduğu düşünülen bir oluşum yer alıyor.

Mobil Uygulama

 

2. Pamukkale, Denizli

Bembeyaz travertenler ve kaynak sularının bir araya gelmesi ile oluşan etkileyici bir görünüme sahip olan Pamukkale, her yıl milyonlarca kişi tarafından ziyaret ediliyor.

 

3. İztuzu Plajı, Muğla

Ortaca ilçesinde yer alan ve temizliği ve doğallığıyla pek çok ödül alan İztuzu Plajına, caretta caretta kaplumbağaları yumurtalarını bıraktığı için Kaplumbağa Plajı da deniliyor.

 

4. Efes Antik Kenti, Selçuk, İzmir

Eski efsanelere göre ‘Amazon’ adı verilen kadın savaşçılar tarafından kurulduğu söylenen Efes Antik Kenti, içerisinde antik dünyanın en büyük amfi tiyatrosunu barındırıyor.

 

5. Ölüdeniz, Fethiye, Muğla

Yamaç paraşütçülerinin vazgeçilmez adreslerinden birisi olan Ölüdeniz‘de, tabiat parkına girdiğinizde, sakinliği ve doğasıyla büyüleyen gerçek Ölüdeniz’le karşılaşıyorsunuz.

 

6. Dilek Yarımadası Milli Parkı, Aydın

Pek çok hayvan türünün yaşadığı ve çok değerli endemik bitki türlerinin yetiştiği Dilek Yarımadası Milli Parkı, teknelerle ya da zorlu yürüyüşlerle ulaşılan muhteşem koylarıyla da biliniyor.

 

7. Sarsala Koyu, Dalaman, Muğla

Dalaman’a bağlı Kapukargın Köyü sınırlarında yer alan Sarsala Koyu, turkuaz renkli tertemiz suları ve etkileyici manzarası ile keşfedilmemiş bir cenneti andırıyor.

 

8. Bergama Antik Kenti, İzmir

Çoğu kişi tarafından bilinmeyen ama tarihin çok önemli yapılarına ev sahipliği yapan ‘Pergamon’ isimli Bergama Antik Kenti‘nin dokusu ve tarihi eserleri görülmeye değer.

 

9. Kelebekler Vadisi, Fethiye, Muğla

350 metreyi bulan kayalıklarla çevrili olan Kelebekler Vadisi, denizinin güzelliğinden çok, 80’in üzerinde farklı kelebek türüne ev sahipliği yapması ile ün kazanmış durumda.

 

10. Sığacık, Seferihisar, İzmir

Genellikle İzmir’de yaşayanlar tarafından bilinen Sığacık, organik pazarı, Teos Antik Kenti ve plajlarının güzelliği ile sakinliği ve doğallığı ayaklarınızın altına seriyor.

 

11. Çeşme, İzmir

İzmir’in en güzel tatil beldelerinden biri olan Çeşme, eşsiz koy ve plajlara sahip mahalleleri ile oldukça etkileyici bir yer. Çeşme’nin sakızlı dondurması da oldukça meşhur.

Ege kıyılarında yapacağınız muhteşem yolculuk için uçak bileti seçeneklerini değerlendirmeyi unutmayın.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here