Uçak Bileti

Dünyanın en büyük havalimanları, en yoğun havalimanları mıdır? Ya da soruyu tersinden soralım en yoğun havalimanları dünyanın en büyük havalimanları mıdır? En büyük havaalanları her zaman en yoğun değildir ve bunun tersi de geçerli. Dünyanın en yoğun havalimanları listesinde en başta hangi havalimanları var? Şaşırabilirsiniz ama, en yoğun havalimanları listesinin başında yer alan havalimanlarının çoğu, en büyük havalimanları listesinde yer almadı.

Hava yolculuğuna olan ilgi gün geçtikçe artıyor, bu da havaalanlarımızın her geçen gün daha kalabalık hale geldiği anlamına geliyor. Peki dünyanın en yoğun havaalanı hangisi biliyor musunuz? Beijing Daxing Uluslararası Havaalanı ve İstanbul Havaalanı gibi yeni havalimanları arasında kıyasıya bir rekabet yaşanırken Hartsfield – Jackson Atlanta Uluslararası Havaalanı, dünyanın en işlek havalimanı olma özelliğini korudu. Peki dünyanın en yoğun havaalanları hangileri?

dünyanın en büyük havalimanları

Bu konuda karar mercii Havaalanları Uluslararası Konseyi. Yıllık olarak toplam yolcu istatistiklerini çıkarıp ve listeye karar veriyorlar. Dünyanın en yoğun havaalanları hakkında bilgi edinmek için yazımızı mutlaka okuyun.

Dünyanın En Yoğun Havalimanları

1. Hartsfield–Jackson Atlanta International Airport (ATL)

Hartsfield–Jackson Atlanta Uluslararası Havalimanı (ATL) en yoğun havalimanı listesinde en üst sırada yer alıyor. ABD’nin Georgia eyaletinin Atlanta şehrinde yer alan uluslararası havalimanı 1998 yılından sonra yıllık yolcu sayısı bazında dünyanın en işlek havalimanları listesinde.

2005’ten bu yana da yıl içerisinde uçak iniş-kalkış sayısı bakımından da listenin en üst sırasında yer aldı. 2019 yılındaki yolcu trafiği 110.5 milyon. Trafik yoğunluğu 20202’nin ilk yarısında %56.6 azaldı.

Mobil Uygulama

✈️ En ucuz Atlanta uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Turna’nın birçok havayolu ile özel fırsat anlaşmaları var. Bu sayede belli dönemlerde özel kampanyalar yapıyoruz. Kampanyalardan güncel haberdar olmak için e posta listemize kaydolun. ✔️

2. Beijing Capital International Airport (PEK)

Beijing Capital International Airport (PEK) dünyadaki en yoğun havalimanları listesinde ikinci sırada. Çin’in başkenti Pekin yakınlarında yer alıyor. Dünyanın hemen hemen her büyük şehrine direkt uçuşlarla Asya’nın uçak hareketleri açısından en yoğun havalimanı.

Havalimanını 2019’da 100 milyon yolcu ziyaret etmiş. 2020’nin ilk yarısında Beijing Capital’in trafik yoğunluğu %73.6 azaldı.

3. Los Angeles International Airport (LAX)

Los Angeles International Airport (LAX) ABD’nin Kaliforniya eyaletinin Los Angeles şehrinde yer alıyor. Daha çok IATA kısaltması olan LAX adıyla biliniyor. Havalimanı, 2014 yılında toplam 70,622,212 yolcuya hizmet vererek ABD’nin en işlek 2. havalimanı olmuş. Havalimanını 2019’da 88.1 milyon yolcu ziyaret etmiş. LAX’ın 2020 yılın ilk yarısındaki trafik sıkışıklığı %58.9 azaldı.

4. Dubai International Airport (DXB)

Dubai International Airport (DXB) Birleşik Arap Emirlikleri’nin en kalabalık şehri Dubai’de yer alıyor. Dünyadaki havalimanlarında trafik yoğunluğu açısından 4. sırada. Daha çok IATA kısaltması olan DXB adıyla biliniyor. 2019 yılında havalimanını 86.4 milyon yolcu ziyaret etmiş. 2020’nin ilk yarısındaki trafik yoğunluğu %56.4 azaldı.

5. Tokyo Haneda Airport (HND)

Tokyo Haneda Airport (HND) ya da kısaca Haneda Airport Japonya’nın başkenti Tokyo’ya hizmet veriyor. Kısaca HND olarak bilinen havalimanı Tokyo’ya yaklaşık 14 km mesafede Ōta bölgesinde. Haneda Havalimanı, Narita Havalimanı ile beraber Tokyo’nun ve Japonya’nın en işlek havalimanından biri. Haneda’yı 2019 yılında 85.5 milyon yolcu ziyaret etmiş. 2020 yılının ilk yarısındaki trafik yoğunluğu %59.2 azaldı.

6. Chicago O’Hare International Airport (ORD)

Chicago O’Hare International Airport (ORD) ABD’nin Illinois eyaletinin Chicago şehrinde yer alıyor. Kısa ismi O’Hare Havalimanı 5 terminale sahip. Havalimanı, Chicago’nun Kuzeybatı Yakası’nda bulunuyor. Dünyanın en yoğun 6. havalimanı ve ABD’deki en önemli ulaşım merkezlerinden biri. O’Hare International Airport’u 2019 yılında 84.6 milyon kişi ziyaret etmiş. 2020’nin ilk yarısındaki trafik yoğunluğu ise %57.6 azaldı.

7. London Heathrow Airport (LHR)

London Heathrow Airport (LHR) İngiltere’nin başkenti Londra’daki 6 ana havalimanından biri. Hillingdon’da yer alan havalimanının şu anda 5 terminali var. İngiltere’nin en büyük havalimanı olan Heathrow Havalimanı’nı, 2019’da 80.9 milyon yolcu ziyaret etti. 2020’nin ilk yarısında trafik yoğunluğu %60.2 azaldı.

8. Shanghai Pudong International Airport (PVG)

Şanghay Pudong Uluslararası Havalimanı (PVG) Çin’in Şanghay şehrine hizmet veriyor. Kısa adı PVG olan havalimanı yoğunlukta 8. sırada. Şehir merkezine yaklaşık 30 km mesafede bulunan havalimanı, Çin’in yanı sıra Güneydoğu Asya’nın en işlek havalimanlarından biri. Havalimanını 2019 yılında 76.2 milyon kişi ziyaret etti. 2020’nin ilk yarısında trafik yoğunluğu %68.1 azaldı.

9. Paris Charles de Gaulle Airport (CDG)

Paris Charles de Gaulle Airport (CDG) Fransa’nın en büyük havalimanı ve Ile-de-France bölgesinde yer alıyor. Aynı zamanda Roissy Havalimanı olarak da anılıyor. Havalimanını yolcu sayısına göre dünyanın en kalabalık 50 havalimanından biri. Havalimanını 2019 yılında 76.2 milyon yolcu ziyaret etti. 2020’nin ilk yarısındaki trafik yoğunluğu %61.4 azaldı.

10. Dallas/Fort Worth International Airport (DFW)

Dallas/Fort Worth International Airport (DFW) Amerika Birleşik Devletleri’nin Teksas eyaletinde yer alan, Dallas ile Fort Worth şehirlerinde hizmet veriyor. Teksas’ın en büyük, ABD’nin ise Denver Uluslararası Havalimanı’ndan sonra ikinci en büyük havalimanı.

Havalimanını 2019’da 75.1 milyon yolcu ziyaret etti. Trafik yoğunluğu 2020’nin ilk yarısında %48.2 azaldı. DFW Dallas Fort Worth Uluslararası Havalimanı’na British Airways, American Airlines ve Qatar Havayolları ile tek aktarma yaparak ulaşabilirsiniz. En ucuz Dallas uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here