Uçak Bileti

Çoğu insanın muzdarip olduğu bir fobi olan uçak korkusu, dünyanın en tehlikeli havaalanı pistlerinde yolcuları bir hayli zorluyor. Bu havaalanlarının bazıları çevresini saran ulu dağlar bazıları da buzların hakimiyeti nedeniyle iniş ve kalkış sırasında pilotların da korkulu rüyası olabiliyor. Aldıkları özel eğitimlerle bu zorlu yolculuğu sorunsuz bir şekilde tamamlayan pilotlar, yolcuların da hayranlığını kazanıyor.

Eğer siz de,, böyle birbirine dolanan bir korku çemberi içerisinde, adrenalini iliklerinize kadar hissedebileceğiniz bir yolculuk yapmak istiyorsanız, sizin için hazırladığımız listeye göz atarak, çılgın ve unutulmaz bir hava yolculuğuna çıkabilirsiniz.

Dünyadaki En Zor ve Tehlikeli Havaalanları

1.Tamamı buzdan oluşan ve uçağın ağırlığı yüzünden bile çatlama riski bulunan Sea Ice Pisti, Antarktika’ya gelen yolcuları oldukça heyecanlandırıyor.

2. St. Marteen’de bulunan Princess Juliana Uluslararası Havaalanı’na inmeden önce plajda güneşlenen insanları selamlamayı unutmayın.

Mobil Uygulama

3. İskoçya’da, bir kumsal üzerinde kurulan Barra Havaalanı, zaman zaman yaşanan gelgitler nedeniyle sular altında kalabiliyor. Pist bu zamanlarda iniş ve kalkışlara kapatılıyor.

4. Dünyada yalnızca özel eğitim alan 25 pilotun inebildiği Paro Havayolu Pisti, Butan’ın ünlü Himalaya dağlarıyla çevrili, oldukça tehlikeli bir uçuş alanı.

5. 2. Dünya Savaşı sırasında İngiliz Üssü olarak açılan Cebelitarık Uluslararası Havaalanı, ülkenin en kalabalık caddesi olan Winston Churchill Caddesi ile kesişiyor.

6. Portekiz‘e gelen uçakları yoğun bir rüzgar ile karşılayan Madeira Havaalanı’nın dar pistine inecek pilotlar, okyanus ve dağ arasındaki dengeyi sağlamak zorunda.

7. Afrika Lesotho’da oldukça kısa bir piste sahip olan Malekene Air Strip Havaalanı’nın hemen sonunda 2 bin feet yüksekliğindeki boşluk bulunuyor.

8. Lukla Nepal’de Himalayalar çevresindeki Tenzing-Hillary Havaalanı, dünyanın en dik ve yüksek uçuş sahalarından biri olduğu için yalnızca gündüz uçuşu yapılıyor.

Bu tehlikeli ve zorlu havaalanlarına yapacağınız yolculuklarla adrenalin seviyenizi en uç noktalara taşımak istiyorsanız, uçak bileti fırsatlarına göz atmayı unutmayın.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here