Uçak Bileti

Hiçbir şey dikey kayalıklardan oluşan dramatik kıyı şeritlerinden daha iyi bir “Dünya’nın Sonu Deneyimi ” yaratamaz. Bu yüksek uçurumların üstünde dururken gözleriniz kayaların altına çarpan büyük dalgalarla okyanusun sonsuz enginliğinden başka bir şey görmüyor.

Dünyanın En Ürkütücü Deniz Kayalıkları

8. Dover’in Beyaz Kayalıkları

Dover’un Beyaz Kayalıkları Dover limanı kentinden doğuya ve batıya yayılıyor. Uçurumlar Britanya için sembolik değere sahip, çünkü İngiliz Kanalı’nın en dar kesimi boyunca Fransa’ya bakmaktalar ve istilacıları tarih boyunca tehdit eden uçurumlar sembolik bir bekçi oldular. 107 m’ye kadar çıkan uçurumun yüzeyi çarpıcı beyaz rengini siyah çakıl taşı çizgileri ile vurgulanan tebeşir bileşimine borçlu.

7. Latrabjarg

14 km uzunluğunda ve 440 m’ye kadar yükselen Látrabjarg İzlanda’daki en büyük üç kuş kayalıklarından biri ve diğer ikisi ise Hornbjarg ve Hælavíkurbjarg. Látrabjarg uçurumun kenarına kadar giden yol ile üçünün neredeyse en kolay ulaşılanı. Avrupa’nın en batısını işaretlediği ve kıtanın sonuna damgasını vurduğu için Látrabjarg’ın kendisinin bir yolun sonunda bulunması aslında çok uygun.

Mobil Uygulama

İzlanda uçak bileti seçenekleri için göz atın.

6. Bunda Kayalıkları

Bunda Kayalıkları Avustralya‘nın uzun sahil şeridindeki dramatik uçurumlardan sadece bir tanesi. Bunda Kayalıkları Nullarbor Kıyı Kayalıkları için kullanılan bir Aborijin ismi. 60 ila 120 m yüksekliğindeki deniz uçurumları kuzeyden Büyük Avustralya Boğazı boyunca yaklaşık 100 km boyunca uzanmakta ve Avustralya’nın en seyrek yerleşim bölgelerinden olan Nullarbor Ovası’na yakın. Kayalıklardan başka, Great Australian Bight’ın karakteristik sahil şeridinde balina izlemek için ideal kaya platformları ve sörf kumsalları da bulunuyor.

5. Cabo Girao

Cabo Girão Madeira Adalarının güney kesiminde yer almakta. 570 m olan uçurum genellikle Avrupa’daki en yüksek deniz dalgası olarak adlandırılıyor, ancak Avrupa’nın en az üç kayalığı buradan daha yüksek. Okyanusa neredeyse dimdik aşağı bakan manzarası yine de heyecan verici. Uçurumun altında görülebilen alanlara yalnızca tekneyle erişilebiliyor. 2003’de uçurumun yamacında teleferik kuruldu ve böylece çiftçiler bu düşük tabakalara ulaşabiliyorlar.

4. Acantilados de Los Gigantes

Acantilados de Los Gigantes (“Devlerin Kayalıkları”) Kanarya Adaları Tenerife’nin batı kıyısındaki deniz uçurumları. Neredeyse dikey olan duvarları bazı yerlerde 500 m yüksekliğe ulaşıyor ve Kanarya’nın en yüksek uçurumlarını temsil ediyor. Küçük bir koyun karşısında siyah kum plajı ve marinası bulunan küçük liman ve tatil beldesi Los Gigantes bulunuyor. Yat limanından bu devasa uçurumların enginliğini ve güzelliklerini gerçekten değerlendirebildiğimiz Los Gigantes kayalıklarının eteklerine tekne turu yapıyoruz.

3. Fira

Yunan adası olan Santorini etkileyici manzarası, çarpıcı gün batımları, beyazla yıkanmış evleri ve kendi aktif yanardağıyla ünlü. Santorini’nin başkenti Fira 400 m yüksekliğindeki deniz uçurumunun kenarından asılan beyaz Arnavut kaldırımlı sokakları dükkanlar, tavernalar, oteller ve kafeleri ile cıvıldayan adeta Venedik ve Kiklad mimarisinin bir evliliği.

2. Kalaupapa Kayalıkları

Hawaii’de Molokai Adası’nda bulunan Kalaupapa Guinness Rekorlar Kitabı tarafından kaydedilen ve Pasifik Okyanusuna yaklaşık 1.010 m yüksekliği ile dünyanın en yüksek uçurumlarının tabanındaki bir köy. Bu deniz uçurumlarının manzaraları Jurassic Park III filminde yer almakta. Sarp kayalıklardan ve çevredeki okyanuslardan dolayı Kalaupapa’ya arabayla ulaşılamıyor ve ziyaretçilerin kayalıklarla Kalaupapa’ya inen patika ile taşınıyor. Köydeki bazı işçiler bu patika üzerinde her gün yürüyerek gidiyorlar.

1. Moher Kayalıkları

Moher Kayalıkları dünyanın en etkileyici sahil şeritleri arasında yer almakta ve her yıl yaklaşık bir milyon ziyaretçi çeken İrlanda’nın en gözde turistik mekanlarından biri olarak kabul ediliyor. Uçurumlar Hag’s Head’de Atlas Okyanusunun 120 m üzerinde yükseliyor ve 8 km uzaklıktaki O’Brien Kulesi’nin hemen kuzeyinde 214 m’ye kadar ulaşıyor. Deniz kayalıklarında yaşayan birçok hayvan var. Bunların çoğunu 20’den fazla türe ait yaklaşık 30 bin kuş oluşturuyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here