Uçak Bileti

Kruvaziyerle yolculuk son yıllarda giderek artan ilgiyle, seyahat planı yapanların ilk tercihleri arasına girmeye başladı. Konaklama, yeme-içme ve bolca eğlencenin bir arada sunulduğu kruvaziyer yolculukları birden çok destinasyonu bir arada oldukça ekonomik bir bütçe ile bir araya getiriyor.

Gemi ile seyahat alanında hizmet veren turizm şirketleri dönemsel kampanyalar ve erken rezervasyon fırsatları ile seyahat severlere uygun fiyatlar verip, bu yolculuğu cazip hale getiriyor. Dünyada en çok tercih edilen gemiyle yolculuk rotalarını sizler için bir araya getirdik.

Dünyada En Popüler 5 Kruvaziyer Rotası

1. Yunan adaları

Yunan adaları özellikle Türkiye çıkışlı yolculuklarda oldukça popüler bir rota. Türk turistlerin sıklıkla tercih ettiği Yunan adaları, dünyanın farklı yerlerinden gelen ziyaretçileri de ağırlıyor. Bu turda en sık tercih edilen yerler arasında Santorini, Mikonos, Girit, Rodos, Kos, Leros ve Patmos adaları bulunuyor.

Mobil Uygulama

2. Karayipler ve Küba

Kuzey yarımkürede kış dönemine geçildiğinde artan taleple çok sayıda geminin hizmet verdiği Karayipler ve Küba rotası özellikle Küba deneyimi ile heyecan verici. Konaklamanın oldukça pahalı olduğu Küba’da 2-3 gün konaklayan gemiler, bölgeyi ucuza keşfetmek isteyenler için avantajlı.

3. İzlanda-İngiltere

Son yıllarda doğa severlerin büyük ilgi gösterdiği İzlanda, jeolojik oluşumları ve yemyeşil doğasıyla dikkat çekiyor. İzlanda gemi turuna dahil edilen İngiltere de kruvaziyer turlarının rotasında daha sık yer almaya başladı.

4. Akdeniz

Akdeniz kruvaziyer hareketliliğinin en yoğun yaşandığı destinasyonlar arasında. Kuzey Afrika Batı ve Doğu Akdeniz çanağında çok sayıda destinasyon kruvaziyer ile keşfedilebiliyor. Bu rotalar arasında Barcelona, Dubrovnik, Venedik, İzmir, Kuşadası, Atina, Yunan Adaları, Tunus, Fas, Cezayir ve Kıbrıs gibi destinasyonlar var.

5. Baltık başkentleri

Baltık ülkeleri turizmde Avrupa‘nın yükselen değerlerinden. Estonya, Letonya ve Litvanya’nın başkentlerini kapsayan Baltık başkentleri rotası bu 3 güzel ülkeyi keşfetmek isteyenler için ekonomik bir tatil seçeneği sunuyor. Zaman zaman içerisine Rusya’nın da dahil edildiği paket programlar heyecanlı bir gezi isteyenler için ideal.

Gemi ile yolculuk seyahat etmeyi sevenler için farklı bir deneyim. Dünyanın dört bir yanında birbirinden güzel noktaları keşfetmek için gemi ile yolculuğu deneyerek, bu eşsiz deneyimi sevdiklerinizle paylaşın!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here