Uçak Bileti

Dağlar, insanlık tarihi boyunca görkemli, ulu ve saygı duyulan anlamlar yüklenen varlıklar oldu. Yükseklik algısından dolayı erişilmek istenen, kutsal varlıkların yaşadığı anlamlar yüklenen dağlar, efsanelere ve hikayelerin öznesi olarak yer aldı yıllar boyunca.

Dünyanın En Etkileyici Dağları

1. Fuji Dağı, Japonya

Fuji Dağı, Japonya’nın sembollerinden biri olarak kabul ediliyor. 3,766 metre yükseliğindeki dağ ülkenin en yüksek yer yüzü şekli. Güzelliğin ve uyumun sembolü olarak adlandırılan dağ, yüzyıllar boyunca Japon halkının tapındığı bir yer oldu.

 

2. Everest Tepesi, Çin-Nepal

Çin ile Nepal sınırı arasında uzanan Everest Tepesi, 8,848 metre yükseliğinde. En kolay tırmanış parkuru Nepal üzerinden gerçekleştirilen dağ, İngiltere’nin Hindistan sömürge yönetiminin kadastro genel müdürü George Everest’in ismini taşıyor. Everest 19. yüzyıldan bu yana dünyanın en yüksek tepesi olarak biliniyor.

Mobil Uygulama

 

3. Kilimanjaro, Tanzanya

Afrika kıtasının en yüksek dağı unvanını taşıyan Kilimanjaro Dağı, UNESCO Dünya Doğa Mirası Listesi’nde yer alıyor. Ekvator’un 340 km güneyinde bulunan dağ Tanzanya sınırlarında. 5,895 metre yükseklikteki dağ, endemik bitki türleri ve muhteşem doğası ile ziyaretçilerini kendine hayran bırakıyor.

 

4. Vezüv Dağı, İtalya

İtalya’nın güneyinde, Napoli şehri yakınlarında bulunan Vezüv Dağı, Avrupa’da son yüz yıl içinde faaliyet gösteren tek yanardağ olarak biliniyor. MS 79 yılındaki püskürmesiyle Pompeii, Herculaneum ve Stabia kentlerini haritadan silen yanardağ, tarihte Spartaküs’ün başlattığı isyanın yaşandığı yer olarak da anılıyor. Dağın denizden yüksekliği 1,281 metre.

 

5. Olympus Dağı, Yunanistan

Yunanistan’ın en yüksek dağı olan Olympus Dağı, başkent Atina’ya 263 km uzaklıkta. Denizden yükseliği 2,917 metreye ulaşan dağ, Antik Yunan inanç sisteminde kutsal olarak adlandırılıyor. Dağın zirvesindeki bulutlarda Yunan tanrıların yaşadığına inanılıyor. Mitolojide en önemli ögelerden olan dağa her yıl binlerce ziyaretçi geliyor.

 

6. Ayers Kayası (Uluru), Avustralya

Ayers Kayası, Uluru Kata Tjuta Milli Parkı sınırları içerisinde bulunuyor. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Ayers Kayası’nın yüksekliği 348 metre. Kayayı bu kadar önemli yapan şey yerli halkların ataları tarafından yapılan kitabeler ve kumtaşı monolit yükseltiler.

7. Ağrı Dağı, Türkiye

Agri-Dagi_przrlw

Birçok kaynakta Nuh’un Gemisi’nin karaya oturduğu tepe olarak bilinen Ağrı Dağı, Türkiye’nin en yüksek dağı. Ermenilerin Ararat dediği dağ Ermeniler için de kutsal kabul edilen noktalardan biri. 2 farklı zirvesi bulunan Ağrı Dağı’nda 5,137 metrelik Atatürk Zirvesi Büyük Ağrı, 3,898 metrelik İnönü Zirvesi ise Küçük Ağrı olarak adlandırılıyor.

 

8. Kailash Dağı, Tibet

Budizm, Hinduizm, Jainizm, Ayyavazhi ve Bön dinleri için kutsal kabul edilen Kailash Dağı, dünyanın en az ziyaret edilen yeri olarak biliniyor. Dağa yakın hiçbir noktaya ulaşım aracıyla gelinmiyor olması birçok kişinin bu zorlu yolculuktan en başından vazgeçmesine neden oluyor. Kutsal ruhlarını arındırmak isteyen insanların yılda bir kez 6.714 metrelik dağın etrafındaki manastıra gelmesiyle tören düzenlenen dağ, hacı olmak isteyenler için manevi önem taşıyor.

Yüzyıllar boyunca farklı nesnelere anlamlar yükleyen insanlar için dağ ve tepelerin önemi büyük. Dünyanın çok sayıda yerinde bulunan dağ ve tepeler efsane ve hikayelere konu oluyor. Bu dağları ziyaret etmek, yeni yerleri keşfetmek için turna.com web sitesinden uçak biletinizi almayı unutmayın.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here