Uçak Bileti

Helikopter gezileri ziyaretçilere sadece şehrin eşsiz bir görüntüsünü değil ayrıca çok heyecanlı ve eğlenceli bir deneyim de sunuyor. Ek olarak helikopter turları çoğunlukla gidilen bölgenin çok uzak ve gidilmesi zor kısımlarını da kapsıyor. Örneğin Hawaii adası olan Kauai’nin yüzde 70’i karayoluyla ulaşılamayan bölgelerde bulunuyor ve uçmak bu cennet bölgeyi görebilmenin tek yolu. İşte size dünya üzerindeki en muhteşem helikopter turlarının bir listesi.

Dünyada En Güzel Helikopter Gezisi Rotaları

Sydney

Avustralya’nın en kalabalık şehri gökyüzünden bakıldığında çok ayrı bir güzelliğe sahip. Helikopter kullanacak olan ziyaretçiler Sydney Limanı, Taronga Hayvanat Bahçesi, meşhur Sydney Opera Binası ve yine dünyaca meşhur Sydney Limanı Köprüsünü görecekler. Bazı turlar Sydney’in muhteşem kıyı şeridi üzerinde uçarak Bondi plajının da içinde bulunduğu Mavi Dağlar ve Megalong Vadisi gibi harika rotalar çiziyorlar.

Fox Buzulu

Yeni Zelanda’nın dünyanın en güzel görüntülerine sahip olduğu su götürmez bir gerçek ve bu gerçekliği de bu kadar net yapan birçok yer arasında Fox Buzulu da yer alıyor. Tam 13km uzunluğundaki buzul Westland Tai Poutini Ulusal Parkında yer alıyor. Yolcular burayı helikopterle kuş bakışı görüp tüm tepelerini ve kıvrımlarını en muhteşem açıyla görecek ve kar üzerine inmeden önce de Cook Dağının efsanevi görüntüsüne de tanık olacaklar. Ziyaretçiler dilerlerse bir değil iki buzul turu da alabiliyorlar, diğeri de Franz Josef buzulu.

Mobil Uygulama

Everest Base Camp

Birçok insan için Nepal’de bulunan Everest Base Camp hayatta bir kere de olsa yapılması gereken bir deneyim. 8,848 metre yüksekliğe çıkmasanız dahi en azından bunu denemenizi gerçekten tavsiye ederiz. Helikopteri kullanacak olan yolcular Himalayaların nefes kesen görüntüsüne hayran kaldıktan sonra meşhur 5,364 metre yükseklikteki Everest Base Camp’e ulaşıyorlar. Gerçekten dünyada başka hiçbir yerde göremeyeceğiniz muhteşem bir deneyim.

Victoria Şelaleleri

Bu harika şelaleler dünyanın en büyük şelalesi olmasının yanında Zambiya ve Zimbabwe arasında bir sınır görevi de görüyor. Victoria Şelaleleri yaklaşık 1,708 metre yükseklikte ve 108 metre genişlikteki boyutlarıyla dünyanın en büyük şelalesi unvanına sahip. O kadar büyük ki bu şelaleyi tek parça halinde görebilmek sadece gökyüzünden yapılabiliyor. Bu yüzden de helikopter turu da şart oluyor. Eğer şansınız varsa helikopter turundayken Afrika’nın meşhur vahşi yaşamının parçası olan filleri, hipopotamları da görebilirsiniz.

Cape Town

Ölmeden önce yapılacaklar listesine bunu da eklemeye ne dersiniz? Cape Town’da yapacağınız bir helikopter gezisinde Hint ve Atlantik okyanuslarını tek bir tur içinde görebilirsiniz. Şanslı yolcular 12 havari dağları ve Afrika’daki en muhteşem yerlerden biri olan Table dağının aralarında da gezinme şansına erişebilirler. Cape Town’ın Muizenberg sahili üzerinde uçarken helikopterden meşhur ve korkutucu beyaz köpek balıklarını da görebilirsiniz.

Iguazu Şelaleleri

Brezilya ve Arjantin arasındaki sınırda yer alan Iguazu Şelaleleri kadar etkileyici bir görüntü dünyanın pek az yerinde görülebiliyor. Iguazu Şelaleleri 275 farklı şelalenin 2.5km’lik bir arazi boyunca birleşmesinden oluşuyor ve dünyanın en güzel doğa görüntülerinden biri. Helikopter ile yapacağınız bir gezide meşhur Şeytan Boğazı bölgesinin kuş bakışı görüntüsünü ve onu çevreleyen devasa ormanı görebilirsiniz.

Hawaii

Hawaii adalarını ziyaret edenler için birçok helikopter turu seçenekleri yer alıyor. Örneğin bazıları misafirlerini alıp aktif yanardağlar üzerinde uçururken bazıları da nefes kesici güzellikteki şelalelerin üzerinde gezdiriyor. Adanın ananas çiftlikleri, Keehi Lagünü, Hanuma körfezi ve enfes Kutsal Şelaleler görülebileceklerden sadece bazıları. Ayrıca helikopter turunun bir diğer avantajı da muhteşem Kauai adası ve 23 km uzunluğundaki falezleri görebileceğiniz daha iyi bir yer olmaması. Hawaii’nin birçok bölgesine helikopter dışında bir ulaşım aracı olmadığından dolayı kimsenin göremediği yerleri de görmüş olacaksınız.

Rio de Janeiro

Rio de Janerio, Brezilya’nın en büyük ikinci şehri ve helikopter ile görülmesi gereken en önemli yerlerden biri. Havadan bakınca görebileceğiniz yerler arasında Sugar Loaf dağı, Copacabana ve Ipanema plajları ve Corcovado dağı üzerindeki meşhur İsa heykeli bulunuyor. Futbol sevenler ise Maracana stadının gökyüzünden görüntüsüne kesinlikle bayılacaklar.

New York

Hemen her yerinde gökdelenler olduğundan, New York da insan yürürken kendisini beton tüneller içinden geçiyormuş gibi hissediyor. Bu muhteşem şehrin gerçek güzelliğini görebilmek için ziyaretçilerin helikopter turunu tercih etmeleri şart. Özgürlük anıtı, Ellis adaları, Empire State binası, George Washington köprüsü ve yeşilin muhteşem tonlarını görebileceğiniz Central Park gibi yerlerin en eşsiz görüntüsünü havadan yakalayabilirsiniz.

Büyük Kanyon (Grand Canyon)

Arizona’da bulunan Büyük Kanyon inanılmaz büyük. 11 km genişliği ve yaklaşık 1,5 km derinliğindeki bu kanyonun tüm renklerini ve boyutlarını en iyi görebileceğiniz yer gökyüzünden. Colorado Nehrinin kanyonda açtığı o muhteşem yolu daha iyi görebilmenin de bir yolu yok zaten. Kanyon’da yapılacak bir helikopter turunun içine genelde Las Vegas, Mead gölü ve Hoover barajını da dahil ediyorlar.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here