Uçak Bileti

Günümüzda pek çok büyük şehrin, en göz alıcı noktasında bir dönmedolap görmek mümkün. Hem turist çekmek hem de bölgeye farklı bir atmosfer katmak için yapılan bu devasa ve teknolojik dönmedolapları görmek için kilometrelerce yol kat edebilirim diyorsanız, bu yazı tam da size göre.

Renkleri ve görkemli görünümleri ile hem çocukların hem de yetişkinlerin gözdesi olmaya devam eden dönmedolaplar, eğlence aracı olarak kullanılmasının yanı sıra şehir manzarası izlemek isteyenlerin de vazgeçilmezi.

Dünyada Görülmesi Gereken 4 Dönmedolap

1. Las Vegas, ABD

Amerika’da, renkli ve hareketli eğlence hayatıyla kumar tutkunlarının gözdesi olan Las Vegas, dünyanın en büyük dönme dolabına da ev sahipliği yapıyor. 167 metre yüksekliği ile dikkat çeken dönmedolaba binmek isteyenler, önünde uzun kuyruklar oluşturuyor. Yaklaşık 1100 kişi taşıma kapasitesi olan dönmedolap ile yapacağınız yarım saatlik tur boyunca Vegas’ı kuşbakışı izleme fırsatı bulabilirsiniz.

Mobil Uygulama

2. Singapur

Las Vegas’taki oyuncağın açılması ile dünyanın en büyük dönmedolabına sahip olma ünvanını kaptıran Singapur’da, 165 metre yüksekliği ile heyecan uyandıran Singapur Flyer, 28 kişilik devasa kapsüllerin içerisinde yapılan 30 dakikalık turla ziyaretçilerinin nefeslerini kesiyor. Singapur Flyer, 42 katlı bir binaya denk gelen büyüklüğü ve ihtişamı ile görenleri büyülüyor.

3. Nanchang, Çin

Çin’in Nanchang şehrinde yer alan ‘Nanchang Yıldızı’ isimli dönmedolap, neon lambalarla ışıklandırılmış görüntüsü ve heybeti ile şehrin en muhteşem ziyaret noktalarından. Yapımı için yaklaşık 7,3 milyon dolar harcanan bu devasa oyuncakta yer alan toplam 8’er kişilik 69 kabinde, şehre gelenlere unutulmaz bir deneyim yaşama şansı sağlanıyor.

4. Londra, İngiltere

Adı, London Eye veya Millenium Jant olarak da geçen 135 metrelik dev oyuncak, İngiltere‘nin en kalabalık yerlerinden biri. Her yıl yaklaşık 3 milyon kişi tarafından ziyaret edilen London Eye, Avrupa’nın bilinen en yüksek lunaparkı olarak anılıyor. Çok yüksek olmasına rağmen yavaş hareket ettiği için korkmadan binebileceğiniz London Eye, panaromik bir Londra manzarası izlemek isteyenler için de eşsiz bir görünüm sunuyor.

Eğlenmenin ve bu muhteşem şehirlere tepeden bakmanın tadını çıkarmak istiyorsanız uçak bileti fırsatlarını inceleyerek ilk adımı atabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here