Uçak Bileti

Kıbrıs, Akdeniz’in doğusundan Arap Yarımadası’na uzanan ve dört tarafı eşsiz plajlarla çevrili bir ada. Akdeniz’de Sicilya ve Sardunya’dan sonra üçüncü büyük ada olan Kıbrıs, yalnızca Türkiye’de değil, cennet plajlarıyla dünyada da tercih edilen bir tatil adası. Berrak denizi ve muhteşem kumsallarıyla tarih boyunca dillere destan olan Kıbrıs, halen bakir kalabilmiş plajlarıyla cazibesini günümüze dek korumuş.

Dünyaca Ünlü Beş Kıbrıs Plajı

1. Altınkum Sahilleri

Altınkum Sahilleri, Kıbrıs’ın kuzeydoğu ucundan Anadolu’ya doğru uzanan, sivri ve uzun bölge olan Karpaz Yarımadası’nda yer alıyor. İki sahilden oluşan Altınkum Sahilleri, mitolojide güzellik ve aşk tanrıçası Afrodit’in doğduğu yer olarak anılıyor. Pırıl pırıl parlayan altın kumları ve Caretta Caretta ve Chelonia Mydas türü deniz kaplumbağalarının üreme alanı olan bölge, ünlü olduğu kadar bakirliğini de koruyor.

2. Yavuz Çıkarma Plajı

Mobil Uygulama

Yavuz Çıkarma Plajı, Girne’den Alsancak’a doğru devam ettiğinizde ulaşabileceğiniz, Kıbrıs Barış Harekatı sırasında, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin adaya ilk çıktıkları plaj. Girne’ye beş kilometre mesafede bulunan plaj, Kıbrıs’ın en güzel olduğu kadar, scuba diving, kano veya deniz bisikleti, jet ski, muz ve pedallı botun yer aldığı farklı türlerde su sporu seçeneklerine de sahip. Kulüp, restoran ve barı da bulunan ve girişi ücretli olan plaj Escape Plajı olarak da biliniyor.

3. Glapsides

Glapsides, Kıbrıslılara göre adanın en güzel plajı. Kuzey Kıbrıs’ın doğu sahilleri arasında yer alan Glapsides, Gazimağusa’nın yaklaşık altı kilometre kuzeyinde bulunuyor. İnce kumlarında güneşlenip masmavi denizinde gizemli sualtı dünyasının keşfedebileceğiniz Glapsides’in çevresinde kamp yapma imkânı da var. Sığ ve sakin bir kumsala sahip olan Glapsides, çocuklu ailelerin adada en çok tercih ettikleri plaj.

4. Alagadi Plajı

Alagadi Plajı, Caretta caretta ve yeşil kaplumbağaların yumurtlama alanı olan en önemli plajlardan biri. Girne’nin yaklaşık on beş kilometre doğusunda yer alan Alagadi, Kıbrıslıların olduğu kadar yabancı turistlerin de gözdesi. Sakin bir plaj olan Alagadi’nin bu özelliğini koruması adına, su sporları ve plaj aktiviteleri yapılmadığı gibi sürekli gözlem altında bulundurularak akşam saat 20.00‘de kapatılıyor.

5. Yeşilırmak Plajı

Yeşilırmak, adanın batı ucunda yer alıyor. Lefkoşa İlçesi’ndeki Dillirga bölgesinde yer alan bir köy olan Yeşilırmak, Kıbrıs’ın en büyük asması olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na geçen asmaya da ev sahipliği yapıyor. Küçük ve şirin bir koyda yer alan Yeşilırmak Plajı ise, tam ortasında bulunan büyük iskele ile hem denize girmeyi kolaylaştırıyor, hem de akşam sefalarına mekân oluyor. Merkezden uzakta yer alması dolayısıyla oldukça sessiz ve sakin olan bu koy, huzur arayanlar için ideal.

Kıbrıs’a nasıl gidilir

Lefkoşa’ya 23 kilometre mesafede yer alan Ercan Havalimanı’nın kent merkezine otobüs seferleri mevcut. Mersin ve Alanya’dan deniz otobüsü seferlerinin düzenlendiği adaya, arabalı feribotlar ise Mersin’den Girne ve Gazimağusa’ya hareket ediyor. Cennet plajların yer aldığı adada keyifli bir tatil geçirebilmek için yapmanız gereken tek şey bir Kıbrıs uçak bileti almak.

Otobüs Bileti

3 YORUMLAR

  1. Çok güzel anlatmışsınız ama glapsides plajı adı altında yayınladığınız fotoğraf, kapalı maraş bölgesinin yanında bulunan Palm Beach sahiline aittir. Düzeltirseniz sevinirim. iyi çalışmalar.

  2. Gerçekten çok güzel plajlarmış ama İstanbul’dan dışarı çıkamayanlar için çok uzakta bu güzellikler.Bunların yerine yeni keşfettiğim ve arkadaşlarımla yazın 2 haftada bir gittiğim mükemmel bir kadınlar plajı var evden alıp eve götürüyorlar ve heryerinin de dışarıya kapalı olmasından dolayı içeride kadın kadına çok rahat bir şekilde dinlenip denize girebiliyorsunuz.

    • Herhalde kadinlarplajiservisi.com buradan bahsediyorsunuz. Bende daha önceden gitmiştim gayet memlun kalmiştim gecen sene gittiğimiz kibris da ki altın kum’u aratmadı istanbulda olanlara tavsiye edebilirim

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here