Uçak Bileti

Türkiye’nin ilk hayvanat bahçesi olarak 1937 yılında kurulan Kültürpark Fuar Hayvanat Bahçesi, 2008 yılında Sasalı’da kurulan İzmir Doğal Yaşam Parkı’na taşındı. 425 dönümlük alanda kurulan doğal yaşam parkı, hayvanların doğal ortamlarında özgürce yaşaması anlayışıyla hazırlandı.

2006 yılında başlatılan proje 2 yıl gibi kısa bir sürede tamamlandı. İzmir’in en çok ziyaret edilen cazibe merkezlerinden biri olan İzmir Doğal Yaşam Parkı, 2011’den bu yana Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumları Birliği (EAZA) üyesi. 41 ülkeden 350’yi aşkın üyenin bulunduğu birliğin en aktif üyelerinden biri olan Doğal Yaşam Parkı, Türkiye için birçok ilkin yaşandığı olaylara tanıklık etti.

Dogal-Yasam-Parki-Izmir

Nesilleri tehlike altında olan Asya fillerinden Begümcan ve Winner, park ziyaretçileri tarafından en çok ilgi gören üyelerden. Türkiye’de doğan ilk fil unvanını taşıyan İzmir, kendilerine ayrılan 15 bin metrekare açık ve 550 metrekare kapalı alanda yaşamlarını sürdürüyor. Fuar Hayvanat Bahçesi’nin unutulmaz üyelerinden fil Pak Bahadur’un mezarı da doğal yaşam parkında ziyarete açık.

18 bin metrekarelik açık alan ayrılan Afrika Savanı bölgesinde zürafalar, zebralar, su aygırları ve deve kuşları birlikte yaşıyor. Çalılık, ağaç kümeleri ve otluk arazilere verilen genel isim olan savan, tropik yağmur ormanları ile çöller arasında kalan bölgeyi tanımlamak için kullanılıyor.

Mobil Uygulama

Tamamı kapalı özel ısıtma ve nemlendirme ile sağlanan tropik merkez, yırtıcı kuşlar barınağı, vaşak, sırtlan, ayı, kurt barınakları, kanatlı barınağı, maymun adası, çocuk hayvanat bahçesi, büyük gölet İzmir Doğal Yaşam Parkı’nda görülüp gezilecek yerlerden.

Doğal Yaşam Parkı’na Nasıl Gidilir

Sasali-Dogal-Yasam-Parki

İzmir’in Çiğli ilçesi Sasalı Mahallesi sınırlarında bulunan İzmir Doğal Yaşam Parkı’na özel araç ve belediye otobüsü ile ulaşmak mümkün. Karşıyaka İskele-İzmir Doğal Yaşam Parkı arasında seferi bulunan 777 hat numaralı ESHOT otobüsünün düzenli seferleri var. Haftasonu ve resmi tatillerde artırılan seferler ile park ziyaretçileri rahatlıkla parka ulaşabiliyor.

Özel araçla gelmek isteyenler için İzmir Çevre Yolu’nu kullanması, Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Kavşağı’na kadar gelerek İzmir Doğal Yaşam Parkı tabelasını takip etmesi gerekiyor. Doğal yaşam parkı İzmir şehir merkezinden 27 km, Karşıyaka’dan 20 km, Bornova’dan ise 26 km mesafede.

İzmir otobüs bileti seçeneklerine göz atın.

Türkiye’nin batıya açılan kapısı İzmir, gezilecek görülecek yerleri ile cezbedici güzellikte. İzmir Doğal Yaşam Parkı da gezilecek en güzel yerlerden. İzmir uçak bileti seçeneklerine göz atarak bu güzel şehri keşfetme yolunda ilk adımı atabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here