Uçak Bileti

Datça, el değmemiş doğası, nefis kıyıları ve masmavi deniziyle ülkemizin en güzel yerlerinden biri. Ege’yi Akdeniz’e bağlayan çok özel bir konumda yer alan Datça yaz aylarında tatil yapmak isteyenler için tam bir cennet. Doğada olmayı seviyorsanız, Datça’da her zevke uygun onlarca kamp alanı var. Badem ağaçların arasında, huzur dolu unutulmaz bir kamp düşünüyorsanız, sizin için hazırladığım Datça kamp alanları listeme mutlaka bakın.

Datça’da Kamp Yapabileceğiniz Yerler

Datça, Türkiye’nin doğal güzelliklerinin cömertçe sunduğu bir cennet köşesi. Bu güzel yarımadada, kamp severlerin kalbini çalan birçok harika kamp alanı bulunuyor. İster denizin serin sularında yüzerek ruhunuzu tazelemek isteyin, ister ormanın kuş sesleri eşliğinde doğayla bütünleşmek, Datça’da tam olarak istediğiniz gibi bir kamp deneyimi yaşayabilirsiniz.

Hem otantik hem de modern seçeneklere sahip olan bu kamp alanları, çadırınızı kurduktan sonra sizi kuşatmaya hazır! İster “miskin bir deniz kedisi” olun, ister “ormanın kralı”, Datça’daki kamp alanları sizin her türlü maceranıza uyum sağlayacak. Eğlence ve doğa iç içe geçmişken, Datça’da kamp yapmak sadece bir tatil değil, bir yaşam tarzı haline geliyor. Hazırsanız, çadırınızı toplayın ve Datça’nın kamp alanlarına doğru macera dolu bir yolculuğa çıkın!

Aktur Datça Kamping

datça kamp alanları

Aktur Datça Kamping (Aktur Camping), Muğla merkeze 1,5 saat, Datça merkeze ise 25 dakika uzaklıkta, Türkiye’nin ve Datça’nın en köklü kamp alanlarından biri. Aktur camping, bir kampçının ve karavancının ihtiyaç duyabileceği tüm hizmetlere sahip oldukça deneyimli bir işletme.

Mobil Uygulama

Çam ağaçlarının arasındaki Aktur Kamping, kafa dinlemek isteyenler için birebir. Kamp alanı, çam ormanının denizin birleştiği noktada, geniş ve ferah bir araziye kurulmuş. Tesiste, çadır kiralama, karavan kiralama, otopark, restoran, kafe ve ihtiyaç duyduğunuz tüm hizmetler var. Duş, tuvalet, mutfak, bulaşık ve çamaşır yıkama imkanı da mevcut.

Karavanlar için de alanda yer var ancak kamp alanında çadır-karavan kiralaması yapılmıyor. Çadır veya karavanda kalabileceğiniz gibi buradan oda da kiralayabiliyorsunuz.

Kamping alanı Kurucabük ve Datça olmak üzere iki farklı lokasyona sahip. Aralarında sadece 4 km mesafe var. Kamp tesisi Kurucabükte yer alıyor ve alışveriş için haftada üç gün pazar kuruluyor. Ayrıca sitede eczane, tenis kortları, voleybol ve basketbol sahaları da var. Oldukça gelişmiş olan bu kamp alanı, yaz aylarında kamp yapmak isteyenler için çok keyifli.

Özil Camping

Özil Camping, denize sadece birkaç adım uzaklıkta, sessizliği sevenler için harika bir kamp alanı. Ağaçların arasında huzur dolu bir ambiyansı var. Gece saat 12-den sonra ses yapmak yasak olduğu için gece uykunuzu en rahat şekilde yapabilirsiniz. Üstelik Özil Camping hayvan dostu, kedinizi köpeğinizi alıp gönül rahatlığıyla gelebilirsiniz. Kamp yapmaya giderken küçük dostunuzdan ayrı kalmanıza gerek yok.

Çadır kampı yapılabileceğiniz gibi karavan kampı da yapabilirsiniz. Genelde ailelerin tercih ettiği bu kamp alanında elektrik, wi-fi, buzdolabı, tuvalet, sıcak su, duş, mutfak, mangal yeri, bulaşıkhane, piknik masası gibi imkanlar da mevcut. Ayrıca kamp alanına market yürüme mesafesinde, rahatlıkla eksiklerinizi, ihtiyaçlarını giderebilirsiniz.

Akçabük Kamping

Akçabük Kamping

Akçabük Kamping, Muğla merkeze 2,5 Saat, Datça çarşıya ise 40 dakika uzaklıkta. El değmemiş bir koyun sahilinde dalga sesleriyle güne başlamak, yıldızların altında uykuya dalmak isteyenler için Akçabük kamp alanı bulunmaz bir yer.

Palamutbükü’nden 3 km uzaklıkta yer alan Akçabük Kamping bölgede konaklayabileceğiniz güzel işletmelerden birisidir. Geniş bir arazi üzerine kurulu olması buraya gelen misafirler için güzel bir avantaj. Ayrıca kendine özel plajı, restoranı ve marketi de var. Ücretli bir kamp alanı olmasına rağmen verdiğiniz ücretin karşılığını rahatlıkla alabiliyorsunuz.

Datça kamp alanları arasında ilk sırada yer alan Akçabük kamping, yaz kampı sevenler için özenle tasarlamış. Akçabük’te yer alan tesis çadır kiralama, pansiyon ve çadır bungalov gibi farklı konaklama alternatiflerine sahip. Tesiste, 7/24 temizlik kontrolleri yapılan açık ve kapalı duşlar, farklı noktalarda tuvalet, restoran, kafe, otopark gibi kampçıların ihtiyaç duyduğu birçok hizmet var.

Tesisin hemen yanında bulunan plaj, ince kumlu ve denizi de oldukça temiz. Ayrıca tesiste spor ve aktivite alanları gibi keyifle vakit geçirebileceğiniz yerler de var.

Gülbahar Pansiyon&Camping

Gülbahar Pansiyon

Gülbahar Pansiyon&Camping, Ovabükü’nde, Mesudiye Koyu’nda yer alıyor. Kamp alanı Muğla merkeze 2,5 saat, Datça merkeze ise sadece 30 dakika uzaklıkta. Ovabukünde deniz muhtesem, palamutbuku gibi bir kalabalik yok. Gece sahilde yıldızları izlemek eşsiz. Heryere yakin olayım ama sessiz sakin bir yer olsun diyorsanız bu kamp alanı tam size göre.

Tesiste kamp alanının yanı sıra, taş odalar, bungalov ve karavan alanı gibi farklı konaklama alternatifleri mevcuttur. Gülbahar Camping, denize sıfır, limon ağaçlarının altında yaz kampı sevenler için oldukça güzel. Kafe, restoran, elektrik, duş ve tuvalet gibi kampçıların ihtiyaç duyabileceği tüm hizmetler sağlanıyor. Konaklama amacıyla gitmeseniz bile yemek molası vermek ya da dinlenmek için bile uğramaya değer.

Çubucak Orman Kampı

Çubucak Orman Kampı, Datça’da değil ama Datça’ya çok yakın. Muğla ili Marmaris ilçesine bağlı ve Marmaris-Datça yolunda, Datça merkeze sadece 48 dakika uzaklıkta. Deniz kenarında çam ağaçlarının arasındaki Çabucak, sonsuz bir dinginlik vadediyor. Denizi çarşaf gibi, dalgasız ve sakin. Tesisin hemen karşısında her sabah köylüler tarafından küçük bir pazar yeri kurulur. Taze sebze ve meyveleri buradan alabilirsiniz.

Tesisin marketinde mangaldan, deterjana yoğurttan piknik tüpüne bir çok malzeme mevcut. Tesiste, karavan alanı, elektrik, duş, tuvalet ve ihtiyaç duyacağınız birçok hizmet sunuluyor. Her saat başı kamp alanından Marmaris’e ve Marmaris’ten kamp alanına dolmuş var. Taksiyle gitmek isterseniz de çok yakında bir taksi durağı mevcut.

Körmen Camping

kormen camping

Körmen Camping, Muğla merkeze 2 saat, Datça merkeze ise 14 dakika uzaklıkta. Datça’nın Gökova körfezi kıyılarına bakan tarafında, Datça iskelesine yakın bir mesafede yer alıyor. Tesisin en büyük avantajı, denize yakın olması. Deniz kenarında bir kamp alanı fakat, taşlı ve biraz dalgalı. Gün içinde rüzgar alan bir noktada.

Kamp içindeki havuz deniz suyu ile sürekli devir daim ile çalışıyor. Üç bungalov, 7-8 çadır var. Tesiste, ev tipi glambing kiralaması da yapılıyor. Ayrıca kampçıların ihtiyaç duyacağı tüm hizmetleri sağlıyorlar. Dolmuşlarla Datça merkeze ya da feribotla Bodrum’a geçmeniz de mümkün

Ezgim Camping

Ezgim Camping, Ovabükü’nde, Muğla merkeze 2,5 saat, Datça merkeze 30 dakika uzaklıkta yer alıyor. Ovabükü plajına yaklaşık 200 metre uzaklıkta yer alan tesis, yaz kampına oldukça uygun. Etrafı badem ağaçları ile çevrili. Kamp alanı sahil kenarı olmadığı için çok sessiz ve sakin.

Sabah erkenden uyanıyorsunuz çünkü havası çok temiz. Kampinge gelenler genelde bir birine saygılı, gece 10 dan sonra inanılmaz bir sessizlik oluyor. Tesiste çadır kiralama, elektrik, 24 saat sıcak su, duş, tuvalet, kafe, 2 adet barbekü, buzdolabı ve wi-fi gibi ihtiyacınız olan tüm hizmetler var.

Ilıca Camping

Ilıca Camping

Ilıca Camping, Muğla’nın merkezine 2,5 saat, Datça merkeze ise 5 dakika uzaklıkta, taşlık plajı mevkiinde. Kamp alanı, okaliptüs ağaçlarının altına kurulmuş, masmavi denize sahip çok keyifli. Datça’nın köklü tesisi olan Ilıca kamping, kampçıların ihtiyaç duyduğu birçok hizmeti sunuyor.

Hem açık hem de kapalı duş imkanı var ve uzun kuyruklar hiç olmuyor. Evinizdeki gibi dilediğiniz zaman duş alabilirsiniz. Sıcak su 24 saat var. Tesiste, karavan, moto karavan ve araç üstü çadırla konaklama imkanı da mevcuttur. Dilerseniz kahvaltı, öğle ve akşam yemeğini de burada restoranda yiyebilirsiniz.

Datça kamp alanları sizin de radarınızdaysa Dalaman uçak bileti fırsatlarına veya Datça otobüs bileti seçeneklerine mutlaka göz atın.





Otobüs Bileti

2 YORUMLAR

  1. Gezip görecek daha çok yerimiz var. Çok şanslı bir konumdayız fakat iş güç, telaşdan gezmeye vakit bulamıyoruz. Zaman ilerliyor

  2. google dan bakarsaniz datça merkeze en yakın. gereme camping var tavsiye ederim konumu işleyenleri ve kamp yeri çok güzel.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here