Uçak Bileti

Türkiye’nin güney kıyıları sadece deniz, kum, güneş turizmi ile değil zengin tarihi geçmişin izleri ile kültür ve tarih meraklıları için de bir cennet. Ege ve Akdeniz kıyıları boyunca uzanan çok sayıda antik kent, yerleşim yeri ve müze ziyaretçileri etkilemeyi başarıyor.

Yurtiçi ve yurtdışından her yıl yüzbinlerce ziyaretçinin geldiği bölgede, her biri insanı kendine hayran bırakan doğal güzellikler keyifli bir seyahat imkanı sunuyor. Dalaman uçak bileti aldıktan sonra çok rahat bir biçimde ulaşabilen bu yerlerden 5 tanesini sizler için bir araya getirdik.

Dalaman’dan Gidilebilecek 5 Mükemmel Yer

1. Kalkan

Kaş sınırlarında bulunan Kalkan, sessiz, sakin ve kendi halinde bir tatil beldesi. Yazın artan ziyaretçi trafiğiyle, Kalkan’ın masmavi kıyıları hareketleniyor. Muhteşem deniz ürünleri sunan restoranlar, lezzetli sebzeler, portakal bahçeleri, beyaz badanalı evleri ve yaylalarla çevrili olan Kalkan listeye eklenmeli.

Mobil Uygulama

2. Patara

Patara-Plaji-Kas

Ülkemizin en uzun kumsalı unvanını taşıyan Patara, caretta caretta kaplumbağalarının da üreme alanı. Koruma altında olan plaja motorlu araç girmesi yasak. Ayrıca şemsiye ve yapılaşma izni de yok. Akdeniz’in en güzel plajları arasında gösterilen Patara, Kaş’a 41 km uzaklıkta.

3. Dalyan

Dalaman Ucak Bileti

Dalyan, Köyceğiz Gölü sularının Akdeniz’e boşaldığı doğal su kanalının ismi. Yaklaşık 10 km uzunluğundaki bu kanal çevresinde kaya mezarları, arkeolojik kalıntılar ve yerleşim yerleri bulunuyor. Doğal yapısı ile insanı etkileyen bir görünüme sahip olan Dalyan, her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor.

4. Köyceğiz

Koycegiz, Dalaman

Muğla’nın Köyceğiz Gölü çevresinde kurulu ilçesi olan Köyceğiz, sazlıklarla kaplı, nehir görünümündeki doğa harikası gölüyle bölgenin çekim merkezlerinden. Muğla merkeze 75 km uzaklıkta olan Köyceğiz’e ulaşmanın en kolay yolu Dalaman Havalimanı’na gelmek. Muğla-Antalya arasında seyahat eden gezginler Köyceğiz’de mola veriyor.

5. İztuzu Plajı

Iztuzu-Plaji-Dalyan

Caretta carettaların yumurtlama alanlarından olan İztuzu Plajı, Dalyan Deltası’nın Akdeniz’le buluştuğu alanda, tam anlamıyla bir doğa harikası. 5,400 metre uzunluğundaki kumsal, Türkiye’nin en çok tanınan plajlarından biri. Dalyan’a 12 km mesafedeki İztuzu Plajı, yaz aylarında yerli, yabancı çok sayıda ziyaretçi ağırlıyor. Hiçbir yerleşime izin verilmeyen bölge çevresi ormanlarla kaplı.

Dalaman Havalimanı çevresindeki doğal güzellikler, ziyaretçilerini kendine hayran bırakıyor. Her biri doğa harikası olan bu yerler, tarih, kültür ve gastronomi turizmi açısından da oldukça önemli.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here