Uçak Bileti

Gemi turları ile yapılan seyahatlerin kendine göre bir düzeni ve tarzı var. Çok sayıda yolcuyu ağırlayan ve farklı ülkelerin limanlarına demirleyen cruise gemi seyahatinde vaktin büyük bir kısmı gemide geçiriliyor. Gemideki yaşam tarzını anlayıp buna uygun hareket etmekte fayda var.

Tatiliniz boyunca bu gemi sizin eviniz olacak. Kendinize ait bir odanız, sosyalleşeceğiniz mekanlar, spor yapmak için düzenlenen alanlar var. Rutin hayatınızdan tek farkı büyük denizlerde yolculuk yapıyorken bir yandan da güneşin, havuzun tadını çıkarıyor olmanız.

cruise-gemisinde-hayat

Cruise gemisine bindiğinizde tüm tayfa sizin rahat, stresten uzak ve gerçek dünyanın tüm baskılarından kurtulmuş şekilde hissetmenizi ister. VIP hizmeti göreceksiniz ve gemi çalışanları hiç bir şeyinizin eksik olmasını istemez.

Cuise Gemilerinde Yaşam

1. Gemilerin kabinleri nasıl

Gemilerde tıpkı otellerde ve tatil köylerinde olduğu gibi farklı tipte odalar var. Gemideki odalara kabin deniliyor. Her kabin sahip oluğu özelliklerine göre farklılaşır ve fiyatlandırma da buna göre yapılır. Geniş bir yelpazede her bütçeye uygun kabin bulmak mümkün!

Mobil Uygulama

Gemi kabinlerini temelde 3 ana kategoriye ayırabiliriz. Gemi turunun en avantajlı kabinleri olan iç kabinler düşük bütçeyle gezmeyi tercih edenler için ideal. Bu kabinlerin dışarıyı göreceğiniz bir penceresi olmaz.

Pencere dışında, konfor olarak diğer kabinlerden hiçbir farkı yok. Gemi hayatının çok eğlenceli olduğu için odada çok fazla vakit geçirmeyeceksiniz! En ekonomik seçenek olan iç kabinleri tercih edebilirsiniz.

İkinci seçenek dış kabinler. İç kabine göre fiyatları biraz daha yüksek olan bu kabinler de görüş kısıtlı ve görüş engelsiz olarak kendi içinde ikiye ayrılır. Pencereleri vardır ve geminin dış kısmında yer alır. Görüş kısıtlı olanlarda camınızın önünde bir filika olur. Görüş engelsizlerde ise manzaranızı kesecek hiçbir şey olmaz. Denizi izleyerek yolculuk yaparsınız.

Balkonlu kabinler ise geminin en havalı kabinleri. Geminin üst güvertelerinde yer alan kabinlerin en önemli ayrıcalığı ve size ait bir kabinin olması. Balkonunda dilediğiniz kadar vakit geçirebileceğiniz bu kabinlerin de kendi içinde aile odası, süit, dubleks gibi seçenekleri var. Diğer kabinlere göre fiyatları daha yüksek olan dış kabinler uzun süreli gemi seyahati düşünenler için ideal.

En ucuz uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Gelişmiş arama teknolojisi, güvenli ödeme, komisyonsuz alışveriş, kesintisiz iade garantisi ve daha fazla turna.com sayfalarında.

2. Gemi turlarında giyim

Penguen gibi kıyafetlerinizi evde bırakın. Hawai tişörtünüz, terlikleriniz ve şortunuzla burada hiç de garip kaçmayacaksınız merak etmeyin. Her şeyin olabildiğine rahat olması ve kendinizi maksimum konforlu hissetmeniz çok önemli.

En güzel kıyafetinizi giymek muhtemelen çok iyi bir fikir olmayabilir. Tabiki eski tarz bir gemi seyahati yaşamak isteyenler için kaptan ile beraber resmi kıyafet geceleri ve yemekleri düzenlenen programlar da bulunuyor.

3. Gemi turlarında yemek

gemi-turlarında-yemek

Ne tarz yemek isterseniz isteyin, gemide hepsine hitap eden bir restoran bulunuyor. İspanyol tapas barları, dondurma odaları, pizza fırınları ve A la carte restoranlar, vejeteryan ve vegan yemekler…

Akşam yemeği için büfeyi kullanmak ise her şeyi karıştırmayı ve her şeyden tatmayı sevenler için güzel bir seçenek. Genellikle aileler ve yemek konusunda seçici olan çocuklar tercih ediyor. Restoranlar ise genelde romantik bir akşam ve özel günlerde daha sık kullanılıyor.

4. İrtibatta kalmak

Standart gemiden karaya yapılacak aramalar çok pahalı olabilir. Şimdililerde ise modern gemilerin hepsinde cep telefonu için baz istasyonları ve hatta Wifi ile internet bulmak da mümkün olabiliyor.

Bu şekilde hem sevdiklerinizle rahatlıkla irtibatta kalabiliyor hem de onları kıskandıracak fotoğraflar yükleyebiliyorsunuz. Ücretlendirme firmalara göre değişiyor o yüzden öncesinde fiyat tarifelerini öğrenin.

5. Gemi turları akıllı telefon uygulamaları

Eğer tatili sevdiğiniz kadar telefonunuzu da seviyorsanız bu tarz seyahatlerle ilgili ve işinizi oldukça kolaylaştıracak uygulamalar da bulunuyor. Gemi şirketlerinin bir çoğu kendi uygulamalarına sahip ve bu uygulamalar ile gemide neler yapabileceğinize dair fikir edinebilirsiniz ancak bizim tercihimiz Deck Director uygulaması.

Carnival ve Princess Cruises firmalarının etkinliklerini görebilirsiniz. Ayrıca Cruise Ship Mate uygulaması ile sizinle birlikte seyahat eden diğer kişileri de bulabilir ve arkadaş olabilirsiniz.

6. Gemi turlarında gece hayatı

Şampanya’dan karaoke barlara, kabarelerden çocuk şovlarına gemide eğlence hayatı hiç bitmiyor. Canlı gruplar, özel tiyatral gösteriler ve göz kamaştırıcı kumarhaneler sayesinde sanki Vegas’a gitmiş gibi hissedeceksiniz.

Gece kulüpleri ise sanki İbiza’daymışsınız gibi düşündürecek ancak fiyatları da oldukça yüksek. Geceyi nasıl geçirmek isterseniz geçirin ancak kabinde kalmayın, dışarıda keşfedilmeyi bekleyen koca bir dünya var!

7. Dinlenme

cruise-gemilerinde-havuz

Dalgalar sizi bir yerden diğerine taşırken lüks masaj ve Spa merkezlerinin tadını çıkartın. Nefis bir yemek ile kendinize ziyafet çekin ve güvertede elinizde kokteyl ile sandalyenize kurulup tatilin tadını çıkarın. Tarzınız ne olursa olsun mutlaka gemide size göre bir dinlenme seçeneği mevcut.

8. Seyahat gemisinde çalışmak nasıl bir şey

Gemi tayfaları hemen hemen 7/24 burada yaşıyor ve eğer nasıl yaşadıklarını merak ediyorsanız bu konuda size biraz bilgi verebilirim sanıyorum. Oldukça yoğunlar. İş tayfa için eğlenceli bile olsa çok hızlı çalışmak gerekiyor. Bir çoğu eğer burada çalışmasalardı dünyada bir çok yere hiç gidip görememiş olacaklarının farkındalar.

İş sabah 6’da başlar ve bekleme alanındaki tüm yolcuları koordine etmeye başlarlar. Eşyalarını ve bagajlarını alıp gemiye yüklerler ve güvenli bir şekilde odalarına yerleşmelerini sağlarlar. Acil durumda yapılacaklar konusunu anlattıktan sonra akşam eğlencesi için hazırlanırlar. Gerçekten çok uzun bir gün olacak gibi görünür!

Sabahları quiz, sanat çalışmaları veya el işi çalışmaları yapılır ve günün ilerleyen saatlerinde daha çok performans ve harekete dayalı aktiviteler başlar. Çok fazla ara verilir ve o yüzden günde 10 saat çalışıyor gibi görünseler de aslında 6-7 saat kadar çalışırlar.

Genellikle haftada yedi gün çalışılır ve tatil gün yerine her gün uzatılmış dinlenme vakitleri olur. Bazıları bunu duyunca şok oluyor ancak aslında bu şekilde çalışmayı seviyorlar. Animatör ekibinde olmanın en büyük avantajlarından biri her gün bir sürü muhteşem insanla tanışmak ve sosyalleşme çok fazla olduğundan çoğu zaman iş yapıyormuş gibi hissettirmiyor.

Deniz günleri gemi tüm gün denizde olduğu zamanlardır ve böyle zamanlarda daha uzun çalışırlar çünkü aktiviteler saat sabah 9 gibi başlar ve gece yarısına kadar devam eder.

Liman günleri en eğlencelileridir. Eğer liman gününde dinlenmelerine izin verilirse hem şehri ziyaret edebilir hem de dilerseler plajın tadını çıkarabilirler. Böyle bir işe sahip olmak gerçekten aslında güzel bir şey çünkü dünyanın her bir yanını görüyor ve aynı zamanda çalışıp para kazanıyorsunuz.

Kabin içinde her şeyin düzgün ve temiz olduğundan emin olmak için her hafta kontrol yapılır, bu yüzden sürekli kabin seyahat sırasında temiz ve düzenli tutulur.

Kabinler çalışanlar arası paylaşılır ve yolcu kamaralarına benzer ancak daha küçüktür ve çok fazla alan bulunmaz. Diğer yolcular gibi onların da TV ve DVD’leri var, okumak istediklerinde kullanabilecekleri yataklarının üzerinde ışıkları.

Biraz daha sıkışık ve küçük ancak burası genelde sadece uyumak için kullanıldığından çok da önemli değil çünkü genelde dinlenme vaktinde bile çalıştıkları için kabinde zaten pek fazla durulmuyor.

Gardroplar, banyoları vb. şeyler diğer yolculardan farklı değil. İşine sadık ve çok çalışkan insanlardan oluşan bu tayfalara güvenebilirsiniz.

Son birkaç hafta boyunca alıştıkları ve tanıdıkları misafirler gemiyi terk edeceği zaman yeni gelecek misafirler için kendilerine hazırlamaya başlarlar.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here