Uçak Bileti

Cordoba, Endülüs Özerk Bölgesi’nde yer alan, İspanya’nın en güzel şehirlerinden. Guadalquivir Nehri vadisi kıyısında kurulu, 1984’ten bu yana UNESCO İnsanlık Mirasları Listesi’nde yer alan şehir, Endülüs’e başkentlik yapmış, bir dönem Avrupa’ya yön veren adresi. Cordoba’da nerede kalınır diye düşünüyorsanız, bu rehber sizin için!

Cordoba, beyaz badanalı duvarları, Arnavut kaldırımlı dar sokakları ve duvarlarına mavi saksıların asıldığı çiçeklerle tanımlanabilir. Göz alıcı tarihi, farklı kültürlere ait yapıları ve rengarenk bahçeleriyle oldukça çekici bir destinasyon olan Cordoba’da gezilecek yerlerinin yanı sıra, sanatsal el işleri ve gastronomisi ile de meşhur.

Hospes Palacio del Bailio

Tuzlanmış Morina zeytinyağı ve portakallardan oluşan Naranja con Aceite y Bacalao, Gazpaço’ya benzeyen ancak daha doyurucu olan taze domates çorbası Salmorejo ve Araplardan esinlenmiş turunçgiller kremasıyla doldurulmuş bir hamur işi olan Pastel Cordobés mutlaka denenmeli.

Cordoba’da en önemli mimari eser, İspanyollar tarafından Mezquita olarak adlandırılan Kurtuba Camii. Katolik İspanyolların ele geçirmesinden sonra kiliseye çevrilen ve günümüzde hala katedral olarak kullanılmakta olan yapı, yapılan bir miktar tahribata karşın hâlâ pek çok özelliğini koruyor.

Müslüman etkisinin yoğun hissedildiği bir kent olan Cordoba’nın tarihi merkezi 1984’ten bu yana UNESCO Dünya Mirasları listesinde bulunuyor.

Mobil Uygulama

Cordoba’da Nerede Kalınır

Cordoba’nın tarihi merkezindeki popüler lüks otellerin ilki, 16. yüzyıla ait bir saraydan etkileyici bir otele dönüştürülmüş Hospes Palacio del Bailio’nun cam zemininden altındaki orijinal Roma Binası görülebiliyor.

Bahçesindeki havuzun etrafını portakal ve limon ağaçları çevriliyor. Otelin Roma hamamı ve bir de spası bulunuyor.

Eski Yahudi Mahallesi olan Juderia’da, antik sinagogun ve Büyük Camii’nin yanındaki NH Collection Amistad Cordoba’nın da bahçesi ve havuzu bulunuyor.

Alcazar’dan biraz ötede bulunan Las Casas de La Juderia bir havuza ve antika mobilyalara sahip.

Hotel Hospes Palacio del Bailío
Hotel Hospes Palacio del Bailío

Cordoba’da eğer orta sınıf bir konaklama düşünüyorsanız, Mezquita’nın hemen yanındaki Eurostars Maimonides Oteli tarihi bölgede az bulunan bir özellik olarak kendi park alanına sahip.

Nehir kenarında şirin bir butik otel olan Hacienda Posada de Vallina camiye bakan balkonları ile restore edilmiş tarihi bir bina ve ücretsiz kahvaltı sunuyor.

Nehirden Mezquita’ya 15 dakikalık yürüyüş mesafesindeki Butik Otel Viento ise 10 jakuzi, sauna, minimalist döşenmiş odalar ve merkezin dar sokaklarında araba kullanmak istemeyenlerin tercih edeceği bir park alanına sahip.

Alcazar de Los Reyes
Alcazar de los Reyes

Uygun fiyatlı bir otelde kalmayı düşünüyorsanız, camiden yürüyerek 10 dakika mesafede, Juderia’nın sınırında bir aile işletmesi olan Hotel Don Paula’yı tercih edebilirsiniz.

Geleneksel Endülüs binasında Eskiden Manastır olan Hostel El Antiguo Convento Büyük Cami’den bir mahalle ötede ve restoran seçenekleri ile çevrili.

Mezquita’dan karşıya Roma köprüsünün üstünden 5 dakikalık yürüme mesafesindeki Hesperia Cordoba şehir manzaralı çatı katı havuzu, yeraltı otoparkı ve arabayla kolay erişim gibi lükslere sahip.

Cordoba’ya nasıl gidilir

Türk vatandaşlarının Schengen vizesi alarak girmek zorunda olduğu Cordoba, İspanya’nın güneyinde, Sevilla ile Granada arasındaki bölgede bulunuyor.

Havalimanının bulunmadığı Cordoba’ya ulaşım için, ancak Sevilla veya Madrid’e uçup Cordoba’ya tren veya otobüsle geçmek gerekiyor.

Sevilla Havalimanı ise Cordoba’ya yaklaşık 1.5 saatlik mesafede bulunurken, Madrid Havalimanı için 2.5 saat kara yolculuğu gerekiyor.

En uygun Cordoba uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Gelişmiş arama teknolojisi, güvenli ödeme, komisyonsuz alışveriş, kesintisiz iade garantisi ve daha fazla turna.com sayfalarında.

Sevilla’ya 130 km uzaklıkta yer alan ve bir dönemin, Kahire ve Bağdat ile birlikte en önemli 3 şehrinden biri olan Cordoba’da gezilip görülecek pek çok yer, keşfedilecek pek çok güzellik bulunuyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here