Uçak Bileti

Seyahat etmeyi hepimiz seviyoruz, ancak evlenip de çocuk sahibi olmak ve onların sorumlulukları seyahat alışkanlıklarımızı tekrar gözden geçirmemize neden oluyor. Kafamıza göre yollara düşüp tek başına veya çift olarak maceralara dalabilirken, çocukla bunların bazılarını yapabilmek pek de kolay değil.

Örneğin çocukları alıp da Himalayalar’a tırmanmak, Machu Picchu trekking rotasında 4 gün yürümek, Laos’un elektriğin bile gitmediği ücra köylerinde yerel halkla birkaç gün geçirmek, çocukla hiç de kolay olmaz.

Yeni yerler keşfetmekten hoşlanıyor, macerayı seviyorsanız, dünya turu yapmak hayalleriniz arasındaysa, çocuk yapmayı düşünmeden aşağıdaki listeye baştan sonra göz atmaya ne dersiniz?

Çocuk Yapmadan Gitmeniz Gereken 10 Yer

1. Maldivler

Maldivler

Maldivler, Turkuaz bir okyanus üzerine serpilmiş 1,200 adasıyla seyahat sevenleri kendine çeken, çiftlerin başbaşa romantik bir tatil ve keşif yaşamaları için nefis bir tropik ülke.

Mobil Uygulama

Adalar arasında teknelerle seyahat ederken, mola verilen yerlerde kristal berraklığında denize tekneden atlamak, şnorkelle rengarenk balıkların arasında yüzmek, bembeyaz kumlarda tembelce uzanmak baştan çıkarıcı değil mi?

Gün bu tür aktivitelerle geçtikten sonra, suyun üzerine kurulmuş bungalovlarda yıldızları sessizliğin içinde izlemek huzur verici. Eğlenceyi sevenler ise hareketli Maldivler gece hayatına dalabilir.

Tüm bunları çocuk olmadan gönlünüzce yapabilmeniz çok kolay. Maldivler uçak bileti seçeneklerine göz atın.

2. Jura Adası, İskoçya

Jura Adası

Sadece 200 kişinin yaşadığı İskoçya‘nın güneybatı kıyısında bulunan Jura Adası gündelik hayatın koşuşturmasından arınmak isteyenler için ideal. Denizden gelen serinliğe, kilise çanı ve kuş seslerinin eşlik ettiği adada tüm stres unutuluyor.

İskoç Viskisi damıtma tesisinde tadım yaparken, yerel kültürü yakından tanıma şansına sahip olabilirsiniz. Yemek yemek için sadece iki mekanın olduğu adaya çocukla gitmek de mümkün olsa da bu ciddi bir hazırlık gerektiriyor.

Günde birkaç sefer yapan feribot ve özel su taksileriyle ulaşımın sağlandığı bölgede, kıvrımlı yollar ve tepelerde dilediğiniz şekilde yürürken, yeşilin her tonunu görmenin keyfini çıkaracaksınız. Eylül ayında gerçekleştirilen mini müzik festivali adadaki sessizliğe küçük bir mola için görmeye değer.

3. Disney Dünyası

Disneyland

Neredeyse tüm dünya çocuklarının en büyük hayalleri arasında yer alan Disneyland, en az çocuklar kadar yetişkinlere de eğlence vaat ediyor. Çocuklu ailelerin, çocukların istekleri nedeniyle oradan oraya koşturduğu parkta, çocuksuz olmanın rahatlığını sonuna kadar değerlendirmek, kendinize zaman ayırmak oldukça keyifli.

Adrenalin seviyesini yükseğe çıkartan roller coasterlar ile birbirinizin korku sınırını ölçerken, heyecan dolu eğlencenin ardından sevdiğiniz Disney karakterleri ile bezeli restoranda romantik bir yemek yemek mümkün.

Sinema severler için de alternatifler bulunan Disney Dünyası merkezlerinden Paris ve Kaliforniya en çok ziyaretçi çeken yerler arasında. Eğlence, yemek, adrenalin ve gece hayatı derken yorulduysanız şato görünümündeki Disneyland Oteli rengarenk odaları ile sizi bekliyor.

4. Yeni Zelanda

Yeni Zelanda

Türkiye’ye en uzun uçuş mesafesinde yer alan ülkelerden biri olan Yeni Zelanda, aktarmalı uçuşlarla birlikte yolculuk süresini artırıyor. Çocukların kolay kolay dayanamayacağı bu yolculuğa katlanmak, keşfedilmeyi bekleyen Yeni Zelanda için fazlasıyla değer.

Ziyaretçilerine çok sayıda fırsat sunan ülke, doğal güzellikleri ile macera ruhunu harekete geçiriyor. Yüzüklerin Efendisi Üçlemesi’nde Orta Dünya’nın dumanlı dağları fonunda kullanılan, Aoraki/Mount Cook zirvesine doğru tırmanışa başlayabilir, el değmemiş doğada kendi sesinizi dinleyebilirsiniz.

Doğadaki arınmanın ardından “biraz da romantizm lazım” diyorsanız Auckland‘deki Sky Tower’a giderek 185 metrelik yükseklikte manzaranın tadını çıkarabilir, şarap tadımına katılabilir, adaların koylarında denize açılabilirsiniz.

ⓘ En uygun Yeni Zelanda uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Gelişmiş arama teknolojisi, güvenli ödeme, komisyonsuz alışveriş, kesintisiz iade garantisi ve daha fazla turna.com sayfalarında.

5. Moshi, Tanzanya

Moshi Tanzanya

Tanzanya sıra dışı fikirlerin canlanması için ideal noktalardan biri. Sıra dışı fikirleri hayata geçirmek için çocukla ekstra bir çaba göstermektense, çocuksuz bir yolculuk daha hızlı hareket etmeyi sağlayabilir.

Klimanjaro Dağı‘nın 5,900 metre yüksekliğine çıkmayı göze alabiliyorsanız eşsiz bir tırmanış deneyimi, Serengeti Ulusal Parkı’nda vahşi yaşamı soluklayabiliriz derseniz çadırınızı alıp kamp yapın.

Dünyanın başka hiçbir yerinde göremeyeceğiniz, gerçek bir kültürel deneyim için Tanzanya birçok alternatif sunuyor. Tüm bu doğaya dönüşün ardından, kabileye özgü kıyafetleri, boncuklu kolyeleri ve el yapımı değnekleri bulabileceğiniz Maasai Manyatta Çiftlik Evi harika bir seçim olacak. En uygun Tanzanya uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin.

6. Napa Vadisi, Kaliforniya

Napa Valley

Akdeniz ikliminin Amerika Birleşik Devletleri‘nde görüldüğü ender yerlerden olan Napa Vadisi, Avrupa’nın Akdeniz kıyılarını andırıyor. Yeryüzünün gizli cenneti olarak da isimlendirilen bu vadide, üzüm bağı manzaralı butik otellerde benzeri olmayan bir tatil deneyimi mümkün.

Hiçbir kaygı ve sorumluluk olmadan baş başa vakit geçirmek isteyenler için ideal bir yer olan Napa Vadisi, Amerikalılar tarafından şarap ülkesi olarak adlandırılıyor. Vadide, Chardonnay, Merlot ve Pinot Noir şaraplarını 400’den fazla şarape vinde tadabilirsiniz.

El ele yürüdüğünüz dar sokaklarda, yan yana sıralanan dükkanlardan gelen şarap ikramlarını hiç düşünmeden kabul edin. Vadiyi baştan sonra keşfetmek için bisiklet kiralama seçeneğini hayata geçirip, küçük bir lokantada yemek molası vermeyi unutmayın.

7. Tazmanya

Tazmanya

Dünyanın altı olarak da bilinen Tazmanya, doğal yaşamı, sakinliği ve keşfedilmeyi bekleyen coğrafya. Avustralya’nın en büyük adası olan Tazmanya’ya uzun bir yolculuğun ardından ulaşılabiliyor. Bu yüzden ada çocuksuz seyahat için alternatif arayanlar için düşünülebilir.

Dünyanın en çevreci insanlarının yaşadığı Tazmanya’da çevrenin nasıl korunduğuna şahit olurken, bol oksijen ve doğal yaşam özlemini giderin. Dünyanın en temiz havasına sahip coğrafyası olduğunu hatırlatalım. Yürüyüş ve bisiklet ile kendinizi bırakacağınız doğada, nereye gideceğinize içgüdüleriniz karar versin.

Yeşil tonları içerisinde Aborjinlerin yaşamını düşünerek, yıldızları seyrederken belki de bundan sonraki yaşamınızı yeniden şekillendireceksiniz. Dört mevsim uygun havasıyla klasik bir tatili özleyenlerin de rahatlıkla uyum sağlayabileceği coğrafya, sessiz, sakin zaman geçirmek ve kafa dinlemek için ideal.

Lavanta tarlaları arasında romantik yürüyüşlere çıkın, yahut devasa eğrelti otları ve yağmur ormanları arasında trekking yapın. Tazmanya uçak bileti seçeneklerine göz atın.

8. Laos

Laos Namkhon Village

Modernleşmenin getirdiği benzerliklerden uzak kalarak, dokusunu muhafaza etmeyi başaran Laos, elektriğin bile olmadığı köyleriyle hiç yaşamadığınız bir deneyime kucak açıyor.

Dünyanın en fakir ülkelerinden biri olan Laos’ta internet, telefon, haber gibi günlük rutinlerin dışına çıkarak, yerel halkla zaman geçirmeyi deneyin. Çocukla pek kolay olamayacak bu seyahati gerçekleştirirken, farklı kültürlerin yaşamına tanıklık etmekten keyif alacaksınız.

Kendine has lezzetleri ve dini inanç merkezleriyle bildiklerinizi unutturan bu yerde, UNESCO Dünya Mirası Listesi‘nde bulunan Luang Prabang Şehri ve Vat Phou Tapınağı da mutlaka görülecek yerler listesine dahil edilmeli.

9. Alaska

Alaska

Dünyanın en soğuk bölgeleri arasında yer alan Alaska‘ya hiç kuşkusuz çocukla bir seyahat de mümkün. Hava koşulları nedeniyle giyime özen gösterilmesi gereken coğrafyada, gezerken soğuğu iliklerinizde hissedebilirsiniz.

Ziyaretçilerine ‘buz’ gibi bir deneyim sunan Alaska’da sarsıntılı uçak seyahatleri, madencilik serüvenleri, yüksek dağlarla dolu geniş tundralarda yürüyüş keyfi, granit geçitler ve McKinley Dağı‘nın etrafını saran buzulları sizleri bekliyor.

Tüm bu Alaska deneyiminin ardından, çocuğunuz üniversite çağına geldiğinde hem para kazanma hem de Amerika’yı keşfetme programı olan Work And Travel’a katılmasını sağlayarak, onu Alaska yolcuğuna gönderebilirsiniz. Böylece hem geçmişi anar hem de onu motive etmiş olursunuz.

10. Patagonya

Patagonya

Şili ve Arjantin‘in güneyinde, dünyanın öteki ucu olarak tabir edilen Patagonya, bilinmezliğe yolculuk heyecanı yaşatıyor. Güney Kutbuna olan yakınlığı nedeniyle yılın her dönemi soğuk olan bölge, klasik seyahat anlayışının dışına çıkarıyor insanı.

Hem soğuk hem de uzaklık nedeniyle çocuk olmadan daha kolay gerçekleştirilebilecek Patagonya seyahatinde, Şili sınırında bulunan Torres del Paine Milli Parkı ile Arjantin tarafındaki Perito Moreno Buzulu mutlaka görülmeli.

Değişik türdeki deniz canlıları, kuşlar ve penguenlere yakından bakabileceğiniz coğrafya, son derece sınırlı yerleşik nüfusuyla neredeyse bomboş. Dünyada kimsenin ayak basmadığı yerleri deneyimlemek romantik de olabilir.

Kafamıza göre yollara düşüp tek başına veya çift olarak maceralara dalabilirken, çocukla bunların bazılarını yapabilmek pek de kolay değil. Örneğin çocuğu alıp da Himalayalar’a tırmanmak, Machu Picchu trekking rotasında 4 gün yürümek, Laos’un elektriğin bile gitmediği ücra köylerinde yerel halkla birkaç gün geçirmek, çocukla hiç de kolay olmaz.

Çocuklarla yapılan yolculuğun verdiği keyif tarif edilemez. Ancak seyahatin her adımını çocuğa göre dizayn etmek bazı zorlukları beraberinde getirebilir. Henüz çocuk yapmadan ya da çocuğu bir yakına emanet ederek sıradışı bir seyahat deneyimi yaşamak mümkün. İster yakın ister uzak, çocuk yapmadan gidilmesi gereken yerler içinsiz karar verin.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here