Uçak Bileti

Bayburt ilimiz, Doğu Anadolu’yu Karadeniz’e bağlayan Erzurum-Trabzon tarihi İpek Yolu üzerinde konumlanıyor. Çoruh Vadisi’nde yer alan Bayburt, Doğu Karadeniz sıradağlarının güneyinde yemyeşil bir coğrafyada kurulu. Engebeli ve yükseltili coğrafi yapının izlerini taşıyan Bayburt yaylaları bölgede yaşayan birçok insan için birer kaçış noktası.

Kuzeyde Trabzon ve Rize, doğuda Erzurum, güneyde Erzincan ve batıda Gümüşhane kentleri ile çevrili olan Bayburt’ta Kop Dağı Yaylası ve Sultan Murat Yaylası özellikle yaz aylarında ziyaretçi akınına uğrayan yerler.

Bayburt Yaylaları

Tarihi İpek yolu üzerinde Karadeniz Bölgesi’ni Doğu Anadolu Bölgesi’ne bağlayan ara kuşakta yer alan ve Karadeniz Bölgesi’nde olmasına rağmen karasal iklimin hakim olduğu Bayburt ve çevresi yeryüzü şekilleri bakımından üç bölümden oluşuyor.

Birincisi; batı yarısını oluşturan Bayburt ovası, ikincisi ise akarsuların oluşturduğu vadiler ve üçüncüsünü de; yörenin etrafını çevreleyen ve doğu yarısında yer alan dağlık alanlar.

Mobil Uygulama

1. Kop Dağı Yaylası 

Kop-Dagi-Yaylasi-Bayburt

Kayak sporuna da elverişli bir konumda olan Kop Dağı Yaylası (Kop Dağı Turizm Merkezi), deniz seviyesinden 2,918 metre yükseklikte. Kop Dağı Kış ve Kayak Sporları Merkezi yılda yaklaşık 6 ay boyunca karla kaplı olması nedeniyle kış sporları yapmaya çok elverişli. İl Özel İdaresi’ne ait 112 yataklı konukevinin yer aldığı yaylada yeme-içme tesisleri de bulunuyor. Yaylada her türlü konaklama ve yeme içme yerleri bulunuyor.

Bayburt-Aşkale yolunun 40. km’sinden ulaşılabilen Kop Dağı Yaylası’na özel aracın yanı sıra şehirlerarası otobüslerle de ulaşım sağlanıyor. Tüm alt yapı hizmetlerinin tamamlandığı yayladaki kayak merkezi kış sporları için uygun durumda. Yaylaya en yakın yerleşim yeri 15 km uzaklıktaki Kop Köyü.

2. Sultan Murat Yaylası

Sultan-Murat-Yaylasi-Bayburt

Bayburt ve çevresinden çok sayıda ziyaretçiyi ağırlayan Sultan Murat Yaylası, her yıl 23 Haziran’da Sultan Murat, 20 Ağustos’ta Şehitler, 15 Eylül’de ise Yayla Obası şenliklerine ev sahipliği yapıyor.

Yaz aylarında hizmet veren pansiyon, market, lokanta, kır kahvesi ile ziyaretçilere konaklama ve alışveriş imkanı da sunan yayla Bayburt’un Aydıntepe ilçesinin 54 km batısında, Trabzon’un Çaykara ilçesine ise 25 km mesafede. Yayladaki pansiyonda konaklanabilir. Her türlü ihtiyaç yayladan karşılanabilir.

Yeşilin farklı tonlarının görülebildiği Bayburt yaylaları, doğayla buluşmak, kayak ve doğa sporu yapmak isteyenler için ideal. Gündelik koşuşturmadan ve iş stresinden uzaklaşmak, keyifli, verimli ve sağlıklı bir zaman geçirmek için Bayburt yaylalarını seyahat planınıza ekleyebilirsiniz.

Bayburt’a otobüsle gidecekseniz eğer Bayburt otobüs bileti için turna.com sayfasınız ziyaret edin. Gelişmiş arama özelliği ile 200’den fazla otobüs firmasını karşılaştırabilir, biletini komisyon ödemeden satın alabilirsin.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here