Uçak Bileti

Son dönemde, bölgeye yapılan çeşitli siyasi geziler ve işbirlikleri sayesinde ismini daha fazla duymaya başladığımız Çad, topraklarının büyük bölümü Sahra Çölü’yle kaplı, denize kıyısı olmayan bir Orta Afrika ülkesi. Yaklaşık 15 milyon kişinin yaşadığı bu ülke, 1960 yılında bağımsızlığını ilan eden eski bir Fransız sömürgesi. Daha çok çöl hayatı ve enfes güzellikler saklayan vahşi yaşam alanlarıyla ünlü olan Çad’da, ülkenin gelenekleri, sanatsal geçmişi, kültürel dokusu ve tarihi hakkında pek çok detay saklayan Çad müzeleri ise bu coğrafyayı daha yakından tanımak isteyenler için ideal bir ziyaret adresi olabilir. İşte Çad gezinizde görebileceğiniz o müzelerden bazıları.

Çad’da Görmeniz Gereken Müzeler

1. Chad National Museum

Çad’ın başkenti ve en büyük şehri olan N’Djamena’da bulunan Chad National Museum (Çad Ulusal Müzesi), ülkede ziyaret edilecek müzeler arasında ilk sırada yer alıyor. 6 Ekim 1962 tarihinde ziyarete açılan müze, ülke tarihi ve kültürü hakkında pek çok eseri bir arada görebileceğiniz bir yer. Felix Eboue Avenue’de konumlanan ve iç savaş sürecinde kısmen zarar gören müze, dünyadaki örnekleriyle kıyaslandığında oldukça küçük olsa da ülkeye dair önemli bilgiler öğrenmenizi sağlayabilir. İlk kurulduğu dönemde içinde Taş Devri’nden kalma eşyalar, maskeler ve çeşitli kalıntılar da bulunan müze, ülkenin geçirdiği çalkantılı dönemler nedeniyle günümüzde bu parçaların bir bölümünü kaybetmiş durumda.

2. Musée de Gaoui

N’Djamena şehrinin 10 kilometre kuzeydoğusunda yer alan,  geleneksel çamur mimarisiyle yapılan evleri ve çömlek üretiminin yanı sıra Sao medeniyetinin başkenti olmasıyla da tanınan Gaoui köyünde hizmet veren Musée de Gaoui (Gaoui Müzesi), Eski Sultan Sarayı’nın müzeye dönüştürülmesiyle oluşturuldu. 1992 yılında müze olarak kullanılmaya başlayan bu yapının ana kat binası, bölgenin geleneksel çamur binalarından biri. İçinde toprak malzeme kullanılarak yapılan ev ve mutfak eşyaları, arkeolojik kazılardan çıkarılan eserler ile balıkçılık ve tarımda kullanılan çeşitli parçaların da sergilendiği müze, bölgenin geleneksel yaşamını ve kültürel geçmişini gözler önüne seriyor. Gaoui köyüne gittiğinizde müzenin yanı sıra çömlek konusunda uzman olan köylü kadınların yaptığı el emeği ürünleri görmeyi ve yapılış süreçlerini izlemeyi de unutmayın.

Mobil Uygulama

Eğer siz de Orta Afrika coğrafyasını ve buradaki yaşamı merak ediyorsanız, Çad uçak bileti kampanyalarına göz atarak, kendinizi bambaşka bir macera içinde bulabilirsiniz. Çad, ülkesini ziyaret etmek isteyen Türk vatandaşlarından vize talep ettiği için seyahat hazırlıklarınızı bu doğrultuda yapmanızda yarar var. Vize işlemleriniz için Çad Ankara Büyükelçiliği’ne başvurabilirsiniz.

NOT: Çad vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here