Uçak Bileti

Avrupa‘nın popüler turizm ülkelerinden biri olan Slovakya’nın başkenti ve en büyük şehri olarak dikkat çeken Bratislava‘da yaklaşık 450 bin kişi yaşıyor. Tuna Nehri kıyısında kurulan ve kültürel zenginliğinin yanı sıra etkileyici tarihi dokusuyla da öne çıkan şehir, birbirinden önemli turistik noktalara ev sahipliği yapıyor. Komşusu Avusturya’nın başkenti olan Viyana’ya yaklaşık 50 kilometre uzaklıkta bulunan Bratislava’nın bir diğer sınır komşusu da Macaristan. Ülkenin kültürel ve siyasi merkezi olarak da anılan şehir, her yıl çok sayıda festivale ve sanat etkinliklerine de sahne oluyor. Kültür gezileri yapmak isteyenlerin vazgeçilmez seyahat rotalarından biri olan Bratislava, her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret ediliyor.

Bratislava’da Gezilecek 5 Tarihi Yer

1. Old Town 

Old Town, şehrin önemli turizm adreslerinden olan Bratislava Kalesi’nin de içerisinde yer aldığı şahane bir bölge. Birbirinden güzel restoranları, kafeleri, sanat galerileri ve bölgeyi süsleyen heykel ve çeşmeleri ile etkileyici bir atmosfere sahip olan Old Town’a araç girişi de yasak. Bu nedenle buraya yapacağınız gezide keyifli bir yürüyüşe hazır olun.

2. Bratislava Kalesi

Mobil Uygulama

800’lü yıllarda inşa edilen ve yaklaşık 85 metrelik yüksekliği ile ziyaretçilerine muhteşem bir şehir manzarası sunan Bratislava Kalesi‘nden Tuna Nehri’ni de kuşbakışı izlemek mümkün. Ayrıca kale içerisinde bulunan Tarih ve Arkeoloji Müzesi de, şehre gelenlerin uğramadan geçmediği yerlerden biri.

3. St. Martin Kilisesi

1452 yılında inşa edilmiş olan St. Martin Kilisesi, günümüzde şehrin en büyük ve göz alıcı yapıları arasında gösteriliyor. İnşasından sonra eklenen yeni şapeller ile genişletilen bu tarihi kilise, 70 metre uzunluğu ve etkileyici Gotik tarzı mimarisi ile şehre gelenleri kendine hayran bırakan bir görünüme sahip.

4. Michael Kapısı

Şehrin sembol yapılarından olan Michael Kapısı, ortasında bulunan Gotik tarzı kuleyle de ilgi çekiyor. 17. yüzyıldan kalma bu yedi katlı kule, toplam 51 metre yüksekliğe sahip. Bratislava manzarası izlemek isteyenlerin değişmez adreslerinden olan bu kule, fotoğraf meraklılalaı için de oldukça cazip bir yer.

5. Devin Kalesi 

Ülkenin en eski kalelerinden biri olan Devin Kalesi, Muranska bölgesinde bulunan bir uçurum kenarına yapılmış. İnşa tarihi hakkında net bir bilgi olmayan kalenin tahminen 800’lü yıllarda yapıldığı düşünülüyor. Günümüzde Ulusal Anıt statüsü verilen bu kale, şehrin önemli tarihi adreslerinden.

Siz de, Bratislava uçak bileti fırsatlarına göz atarak, sokakları buram buram tarih kokan bu şehri yakından görüp, eşsiz atmosferi altında keyif dolu zamanlar geçirebilirsiniz.

Otobüs Bileti

3 YORUMLAR

  1. Küçük ama bir o kadar şirin başkent. Şehrin ortasında, açık havada kanepeler, ağaç altında minderler ve açık havada bir kitaplık/kütüphane görmüştüm.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here