Uçak Bileti

Kuruluşu Milattan Önce 2000’li yıllara dek dayanan bir yerleşim yeri olan Bingöl, Hititlerden Osmanlılara dek geçen süreçte çok sayıda medeniyete yaşam alanı oldu. Günümüzde de muhteşem doğal güzellikleriyle Türkiye‘nin en değerli şehirlerinden olan Bingöl, kış sporları, avcılık gibi aktivitelerin yanı sıra yaylaları, dağları ve yöresel tatlarıyla da Doğu Anadolu’nun göz bebeği şehirlerinden. Bingöl seyahatinde gezilip görülecek yerleri merak edenler aşağıdaki yazıya göz atmalı.

Bingöl’de Görmeniz Gereken 5 Yer

1.Yüzen Ada

Yüzen Ada, Solhan’ın Hazarşah Köyü’nde bulunan bir doğa harikası. Gölün ortasında bulunan üç ada, göl üzerinde serbest hareket ediyor. Gölü besleyen akarsuların meydana getirdiği akıntı sayesinde bu adaların üzerine çıktığınızda bir sal gibi ağır ağır hareket ediyorlar. Tatlı ve berrak bir suyu olan gölde oynaşan balıklar ve göl çevresindeki yemyeşil bitki örtüsü de Yüzen Ada’nın güzelliğine güzellik katıyor.

2. Zağ Mağarası

Gökçeli ve Yenidal köyleri arasında kayalık bir arazide yer alan Zağ Mağarası’nın tamamı kaya oyması. 26 oda ve üç kattan meydana gelen bu mağarada oturma alanlarının yanı sıra depo, kuyu ve harem odası gibi alanlar da mevcut. Bingöl’de, Çiçektepe Köyü Mağarası ve Kalkanlı Köyü Mağaralarını da dolaşabilirsiniz.

Mobil Uygulama

3. Çır Şelalesi

Yaklaşık 50 metre yükseklikten dökülen Çır Şelalesi Ilıca’ya 8 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Gürül gürül akan sularıyla hayranlık uyandıran bu şelale çevresinde, çir taşından oluşmuş kayalıklar ve mağaraları gezebileceğiniz gibi yabani hayvanları ve yırtıcı kuşları da gözlemleyebilirsiniz.

4. Yolaçtı Kayak Merkezi

Aralık ve mart ayları arasında kayak sezonunun devam ettiği bir tesis olan Yolaçtı Kayak Merkezi, hem amatör hem de profesyonel kayakçılar için ideal. Şehir merkezine 25 km mesafede bulunan bu kayak merkezinde yaklaşık 1000 metre uzunluğuna bir pist var. Yolaçtı Kayak Merkezi’nde ekipman kiralama, restoran gibi hizmetlerden de faydalanabilirsiniz.

5. Kiğı Kalesi

Kiğı ilçe merkezinin güneydoğusunda yer alan Kiğı Kalesi, etrafı sarp kayalıklarla çevrili olduğu için oldukça yüksek bir konuma sahip. Mimarisi ve dış görünümü bakımından Urartu Kalelerini anımsatan kalenin üst kısmında ise Orta Çağ’dan kaldığı tahmin edilen duvar kalıntıları bulunuyor.

Karasal iklimin hüküm sürdüğü Bingöl’de kış ayları soğuk ve kar yağışlı geçiyor.. Eğer soğuk havaya alışık değilseniz ve seyahat için kış dönemini planlıyorsanız, valizinize termal içlik tarzı giysiler de koymalısınız. Siz de Bingöl uçak bileti kampanyalarını takip ederek bu etkileyici şehri ve birbirinden harika doğal güzelliklerini yakından görme fırsatı bulabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here