Uçak Bileti

Yaklaşık 570 bin kişinin yaşadığı bir Afrika ülkesi olan Batı Sahra, kuzeyde Fas, kuzeydoğuda Cezayir, batıda Atlas Okyanusu, doğu ve güney bölümünde ise Moritanya ile komşu konumda. 1976 yılında bağımsızlığını ilan etmesine rağmen topraklarının üçte ikisi fiilen Fas tarafından yönetilmeye devam eden bu ülke, siyasi çalkantılarının yanı sıra gezip görülecek yerleriyle de adından söz ettiriyor.

Batı Sahra’da Görmeniz Gereken 6 Yer

1. Sahra Çölü

Cezayir, Çad, Mısır, Libya, Fas, Moritanya, Mali, Tunus, Nijer gibi Afrika ülkelerini kapsayan 9 milyon kilometre genişliğindeki Sahra Çölü‘nün bir bölümü de Batı Sahra sınırlarında yer alıyor. Şahane manzaralarla dolu bu bölgede çöl safarisi yaparak çılgın bir deneyim yaşamak isteyenler Sahra Çölü’nü ziyaret etmeli.

2. Assona Camii

Assona Mosque (Assona Camii), modern mimarinin geleneksel dokuyla harmanlandığı etkileyici bir görünüme sahip. Mimariye ve fotoğrafa meraklı olan gezginlerin ülkede ziyaret ettiği yerler arasında öne çıkan bu yapı, Ad Dakhla şehir merkezinde yer alıyor. Bu ibadethane mimarisinin yanı sıra çevresini saran palmiye ağaçları ve süslemelerle de ilgi odağı oluyor.

Mobil Uygulama

3. Laayoune Grand Camii

Ülkenin başkenti ola Laayoune şehrinin en popüler turistik yapılarından biri olarak anılan Laayoune Grand Mosque (Laayoune Büyük Camii), mimarisi ve ihtişamlı görüntüsüyle görenleri kendine hayran bırakıyor. Açık pembe renkli dış görüntüsüyle bilinen bu cami, minaresinin yüksekliğiyle de de şehrin en uzun yapısı unvanına sahip.

4. St Francis Assisi Katedrali

St Francis of Assisi Cathedral de başkent sokaklarının görülmeye değer ibadethaneleri arasında yer alıyor. Ülkenin İspanyol sömürgesi altında olduğu dönemlerde inşa edilen bu katedralin yapılış tarihi 1954 yılına dek uzanıyor. Bu nedenle İspanyol mimarisinin etkilerinin hissedildiği St Francis of Assisi Cathedral, İspanyol Katedrali olarak da anılıyor.

5. Saguia el-Hamra

Saguia el-Hamra, ülkenin doğal güzelliklerini görmek isteyen turistler ve gezginler için oldukça uygun bir adres. Laayoune şehrinin kuzeyinde konumlanan bu vadide göl ve baraj da bulunuyor. Flamingo kuşlarının da yaşam alanı olan Saguia el-Hamra, şahane manzarasıyla fotoğraf tutkunlarının da gözdesi.

6. Souk ez Zaj

Laayoune şehrinin eski şehir bölgesi olan Souk ez Zaj, ülkenin tarihi ve kültürel dokusunu yansıtan otantik bir yer. Çevresinde turistlerin konaklayabileceği otellerin de yer aldığı bu tarihi bölgede İspanyol ve Saharan mimarisinin esintilerini taşıyan çok sayıda yapı da görebilirsiniz.

Eğer siz de bu etkileyici coğrafyayı daha yakından keşfetme hayalleri kuruyorsanız, uçak bileti kampanyalarını değerlendirerek unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşama şansına kavuşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here