Uçak Bileti

Güneydoğu Asya’nın en popüler turizm destinasyonlarından biri olan Bali Adası, Endonezya’ya bağlı bir ada. Küçük Sunda Adaları’nın en batısında yer alan Bali’nin doğusunda Lombok Adası, batısında ise Cava Adası bulunuyor. Bu güzeller güzeli ada dünyanın her yerinden gezginlerin hayallerini süslüyor. Sizin de bir seyahat planınız varsa hadi gelin Bali’ye nasıl gidilir sorusunu cevaplayalım.

Başkenti Denpasar olan Bali, tarih boyunca Tanrıların Adası olarak bilinen bir yer. Başkent Denpasar dışında adanın en önemli kentleri Singaraja, Kuta ve Ubud. Ubud, Bali’nin kültür merkezi olarak tanınırken, Kuta daha çok tatil destinasyonu, Singaraja ise yerleşim yerlerinin ağırlıklı olduğu bir bölge.

Bali Boğazı’nın birbirini ayırdığı üç küçük adacıktan oluşan Bali’nin en yüksek noktası Agung Dağı. Bali’yi oluşturan üç küçük adacığın isimleri ise Nusa Penida, Nusa Lembongan ve Nusa Ceningan. Dünyanın gözde balayı rotalarından Bali’de yılın 6 ayının sıcak ve yağışsız geçmesi kış aylarında yaz tatili deneyimi yaşamak isteyenler için büyük avantaj.

Bali’ye Nasıl Gidilir?

Bali'ye Nasıl Gidilir?

Aşağıda tüm püf noktalarıyla Bali’ye nasıl gidebileceğinizi anlatacağım. Dikkatle okumanızda fayda var.

Mobil Uygulama

Bali uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Bali’ye Direkt Uçuşlar

Bali'ye Nasıl Gidilir direkt uçuşlar

Bali’ye İstanbul Havalimanı’ndan Türk Hava Yolları’nın direkt uçuşları bulunuyor. Türk Hava Yolları’nın İstanbul-Bali uçuşu 12 saat 50 dakika sürüyor. Bali’ye aktarmalı uçuşla ulaşmak daha ekonomik ancak zaman darlığı yaşayanlar için direkt uçuşlar daha işlevsel.

Bali’ye Aktarmalı Uçuşlar

Türkiye’den Bali’ye gitmek için en yaygın yol, aktarmalı uçuşlar. Bali’ye ulaşmak için, Singapur, Kuala Lumpur, Bangkok, Dubai gibi birçok büyük şehirden aktarmalı uçuşlar düzenleniyor. Aktarmalı uçuşlarda uçuş süresi beklemelerle birlikte en az 16 saat. İki aktarmalı uçuşlarda ise bu süre 20 saati buluyor.

Aktarmalı uçuş yaparken, Singapur ve Malezya gibi aktarma yapılacak ülkeleri ziyaret etmek de popüler bir seçenek. Direkt aktarmalı uçuş satın almak yerine biletinizi Kuala Lumpur’a ya da Singapur’a alıp orada 2 ya da 3 gün vakit geçirip sonrasında Bali’ye gidebilirsiniz. Böylece 1 taşla 2 kuş vurmuş olursunuz.

Singapur’da Gardens by the Bay, Sentosa Adası ve Marina Bay Sands, Malezya’da Kuala Lumpur’un Petronas Kuleleri, Batu Mağaraları ve Langkawi Adası gibi yerleri görseniz fena mı olur sanki? 😍

Havalimanından Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?

Havalimanından Şehir Merkezine Nasıl Gidilir

Denpasar Havalimanı, Bali’nin başkenti Denpasar’ın yakınlarında yer alıyor. Bali’de bir çok tatil bölgesi bulunuyor. Seminyak, Uluwatu, Ubud bunlardan bazıları. Havalimanında indiğiniz zaman konaklayacağınız yere nasıl gidebilirsiniz bundan bahsedeyim.

Transfer: Çoğu otel misafirleri için transfer hizmeti de sunuyor. Konaklayacağınız otele yola çıkmadan önce bunu sorun ve böyle bir hizmetleri varsa bundan faydalanın.

Taksi: Havalimanında taksi durağı var ve taksi kullanarak gideceğiniz yere ulaşabilirsiniz. Ancak, taksi şoförleri turistleri dolandırmak için fahiş fiyatlar talep edebiliyor. Bu nedenle taksiye binmeden önce gideceğiniz yere ne kadara götüreceğini sorun, pazarlık yapın ve o şekilde binin.

Toplu Taşıma: Denpasar Havalimanı’ndan şehir merkezine toplu taşıma seçenekleri de mevcut. Havalimanı terminalinin yakınında minibüsler (bemo) ve otobüsler kalkıyor. Bu seçenekler daha ucuz ancak araçlar günde yalnızca birkaç kez kalkıyor ve kalabalık olabiliyor. Ayrıca belli bir güzergah üzerinde gitmek zorunda oldukları için yolu epey uzatıyorlar. Bu seçeneğin sizin için uygun olduğundan emin olun.

Grab ya da Gojek Kullanmak: Uber tarzı hizmet veren bu firmaları Türkiye’deyken telefonunuza indirin. Bu şekilde konforlu bir biçimde ulaşım sağlayabilirsiniz. Bali’de bu uygulamaların yasak olduğuna dair tabelalar göreceksiniz. Bizdeki gibi taksiciler online taksileri sevmiyor. Havalimanından bineceğiniz zaman gelen yolcu katından değil giden yolcu katından binin.

NOT: Endonezya vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here