Uçak Bileti

Kuzeydoğusunda Gömeç, güneyinde İzmir’e bağlı Dikili ve Bergama, batısında ise Ege Denizi’nin yer aldığı Ayvalık, karşısında Kuzey Ege Adaları ve merkez Midilli Adası’nın bulunduğu bir coğrafya. Eşsiz doğası, tertemiz denizi, mavi bayraklı sahilleri, zeytinyağı ve tarihi dokusuyla gözde bir turizm merkezi olduğu kadar mimarisi ve çevresindeki aktvite olanaklarıyla da öne çıkıyor.

Ayvalık’ta Yapılması Gereken 5 Şey

1. Sokaklarında kaybolun

Ayvalık’a özgü sarımsak taşından inşa edilmiş evleri, daracık sokakları, kilise ve camileriyle kendine has bir mimarisi olan Ayvalık’ta bu atmosferi sonuna kadar hissedebileceğiniz Ayvalık sokaklarında kapıları, alınlıkları, kapı tokmakları, pencereleri, tahta ve taş işçiliğiyle inşa edilmiş yapıları keşfedin.

2. Mezelerini tadın

Gurme gezginlerin gödeşi olan Ayvalık, eşsiz Ege mutfağının en başarılı temsilcisi. Bunda, Türkiye’de üretilen en kaliteli zeytinyağının, taptaze ve çeşitli ürünleri ile balık bolluğunun, yetişen çok çeşitli yöresel otların, peynir çeşitlerinin, Türk ve Yunan kültürel etkileşiminin ve elbette usta ellerin payı var. Ayvalık mezelerini tadabileceğiniz en doğru adresler, Ayvalık ilçe merkezindeki esnaf lokantaları ile Cunda Adası sahilinde bulunan balık lokantaları.

Mobil Uygulama

Ayvalık otobüs bileti seçeneklerine göz atın.

3. Tekneyle adaları gezin

Merkezi Cunda Adası olmak üzere yirmi ki takımadadan oluşan Ayvalık Adaları, tam anlamıyla cennetin yeryüzündeki yansıması. Ayvalık adalarını görmenin ve etrafındaki güzel koyları keşfetmenin, dalmanın berrak denizin tadını çıkarmanın yolu Ayvalık ve Sarımsaklı’dan hareket eden tekne turlarından birine katılmak. Farklı rotaları izleyen turların içerisinden dilediğinizi seçip gün boyu Ayvalık’ın doğal güzelliklerine şahit olabilirsiniz.

4. Şeytan Sofrası’na çıkın

Popüler söylencesini bir yana bırakırsak, Şeytan Sofrası, Ayvalık ilçe merkezinin sekiz kilometre güneyinde bulunan ve büyük kayalık tepelerin üzerinde yer alan muazzam bir tepe. Midilli Adası ile tüm Ayvalık Adalarının olağanüstü manzarasını izleyebileceğiniz tepe, Ayvalık’ın gün batımı seyir tepesi olarak da ünlü.

5. Pazardan alışveriş yapın

Ayvalık İstanbul sosyetesinin alışveriş başkenti. Öyle ki bu pazarlar Türkiye’nin en iyi pazarları arasında gösteriliyor. Ünlü Perşembe Pazarı, Koleksiyonerlerin gözdesi olan Antikacılar Çarşısı, 2007’den bu yana her hafta Cumartesi günleri kurulan ve aklınıza gelen her şeyi bulabileceğiniz Bitpazarı ve her hafta sonu pazar günleri kurulan Cunda Pazarı, bir Ayvalık seyahatinde mutlaka uğramanız gereken cıvıl cıvıl panayır yerleri.

Ayvalık’a Nasıl Gidilir?

Ayvalık’a en kolay ve zahmetsiz ulaşım yolu, Edremit’te yer alan Balıkesir Edremit Koca Seyit Havalimanı. Haftanın her günü İstanbul ve Ankara’dan direkt, diğer şehirlerden ise aktarmalı uçuş seferlerinin bulunduğu havalimanından Ayvalık’a hareket eden ücretsiz yolcu servisleri bulunuyor. Yapmanız gereken tek şey ise, bir Ayvalık uçak bileti almak.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here