Uçak Bileti

Modern yaşam tarzı ve etkileyici mimarisi ile dünyanın en güzel ülkelerinden biri olan Avustralya, doğal güzellikleriyle de kendine hayran bırakıyor. İşte, Aborjinlerin anavatanı olarak anılan bu büyüleyici ülkede, seyahatin ve yolda olmasın cazibesini hissettirecek yerlerden bazıları.

Avustralya Yolculuğunda Gezilecek 5 Harika Yer

1. Kakadu Milli Parkı

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Kakadu Milli Parkı, 40 bin yıl boyunca Aborjinler’e ev sahipliği yapmış. Yaklaşık 20 bin metrekarelik bir alanı kaplayan park, her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret ediliyor. Park içerisinde, bitki türlerinden vahşi yaşama kadar pek çok türü ve Aborjinal kaya resimlerini görebilirsiniz.

2. Büyük Okyanus Yolu

Dünyanın en etkileyici sürüş yolları arasında gösterilen Büyük Okyanus Yolu, görenleri etkisi altına alan eşsiz manzaralarıyla hayranlık uyandıran bir bölge. Torquay şehrinden başlayıp, Warrnambool şehrine kadar uzanan Büyük Okyanus Yolu, ülkeye gelenler için oldukça cezbedici.

Mobil Uygulama

3. Sidney Köprüsü

Muhteşem mimarisi ve mükemmel şehir manzarası ile Sidney’in sembolü haline gelen Sidney Köprüsü, 1932 yılından bu yana hizmet veriyor. Ülke tanıtımında kullanılan video ve fotoğraflarda da sık sık yer verilen köprü, 134 metre yüksekliğiyle dikkat çekiyor. Köprüye gelenler, 3 saat süren tırmanış turları ile Sidney’i kuşbakışı izleme şansı buluyor.

4. Devils Marbles

Tennant Creek kasabasının 114 kilometre güneyinde yer alan Devils Marbles, özellikle güneş ışınları altında oldukça güzel bir görüntü oluşturuyor. Karlu Karlu adıyla da bilinen bu granit kayalar, ihtişamlı manzarası ile turistlerin uğrak adreslerinden biri.

5. Coober Pedy 

Hava sıcaklığının 43 dereceleri bulduğu kuru iklimi ile bilinen Coober Pedy kasabasında yaşayanlar bu kuru havadan ve aşırı tozdan korunmak için kendilerine yeraltı evleri inşa etmiş. Yaz mevsiminde 25 derece sıcaklığa sahip olan bu evler, bölgede bulunan opal madenininden kalan tünellerde yer alıyor.

Avustralya uçak bileti fırsatlarını değerlendirerek, ülkenin en güzel ve etkileyici noktalarını ziyaret edip, unutulmaz hatıralar biriktirebilirsiniz.

NOT: Avustralya vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here