Uçak Bileti

Güney Amerika coğrafyasının doğal güzellikleriyle öne çıkan ada ülkelerinden biri olan Aruba, Karayip Denizi’nin güneyinde bulunuyor. Bonaire ve Curaçao ile birlikte ABC Adaları olarak da bilinen bu ülkede yaklaşık 100 bin kişi yaşıyor. 

Muhteşem doğası ve nefis manzaraların oluşturduğu romantik atmosferiyle balayı çiftlerinin de popüler ziyaret noktalarından olan bu ada ülkesi, masmavi sulara sahip plajları, lüks kumarhaneleri, Hollanda mimarisinin izlerini taşıyan yapıları, alışveriş tutkunlarını cezbeden mağazaları ve cıvıl cıvıl gece hayatıyla büyülüyor. İşte Aruba seyahatinizde görmeniz gereken yerlerden bazıları.

Aruba’da Görmeniz Gereken 4 Yer 

1. Eagle Beach

İsmi, dünyadaki en etkileyici ve güzel plajlar arasında anılan Eagle Beach, inci tanelerini andıran bembeyaz kumları ve turkuaz renkli sularıyla göz kamaştırıyor. Güneş ve okyanusun oluşturduğu enfes güzelliğinin yanı sıra bölgedeki deniz kaplumbağalarının yumurtlama alanlarından biri olmasıyla da bilinen Eagle Beach, yaz turizmi için ülkeye gelen tatilcilerin en gözde ziyaret adreslerinden.

Mobil Uygulama

2. Aruba Natural Bridge

Mercan kalkerlerinin dalgaların aşındırmasıyla doğal bir köprü haline dönüşmesiyle oluşan Aruba Natural Bridge, yıkılmadan önce Karayip adalarındaki en büyük doğal köprü konumundaydı. Deniz seviyesinden 7 metre yükseklikte 30 metre uzunluğunda olan bu köprü fırtınaların okyanus sularının sert dalgaları nedeniyle 2005 yılında yıkıldı. Andicuri Plajı’nda bulunan Aruba National Bridge’in kalıntıları, bölgeye gelen turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor.

3. Arikok Milli Parkı

Rehberli ve rehbersiz turlar eşliğinde gezebileceğiniz Arikok Milli Parkı (Arikok National Park), 34 kilometrekarelik bir alan üzerine kurulu. 2000 yılından bu yana milli park statüsünde bulunan bu alan, adanın toplam yüzölçümünün yüzde 20’sini kaplıyor. Jeolojik ve arkeolojik açıdan da ülkenin önemli ziyaret noktalarından biri olan Arikok Milli Parkı, uzun kaktüsleriyle çölü andıran tepeleri, sakinliğiyle huzur veren sahili ve arkeolojiye meraklı gezginlerin uğrak noktası olan Fontein Mağarası’yla ünlü.

4. Ayo ve Casibari Kaya Oluşumları

Rüzgarlı havası yüzünden kimi zaman zorlanacağınız bir yürüyüşle ulaşabileceğiniz Ayo ve Casibari Kaya Oluşumları, ülkenin en etkileyici yerlerinden. Macerayı ve zorlu yürüyüşleri seven gezginler ve turistler için harika bir gezi rotası olan bu bölge, göz kamaştıran panoramik manzaraları ve tertemiz havasıyla da öne çıkıyor. Ülkenin en çok ziyaret edilen noktaları arasında bulunan bu oluşumları görmeden adadan ayrılmamalısınız.

Eğer siz de bu harika Güney Amerika ülkesini keşfetmek ve az bilinen doğal güzellikleri hakkında ilginç detaylar öğrenmek istiyorsanız, Aruba uçak bileti kampanyalarına göz atarak seyahat planlarınıza hız kazandırabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here