Uçak Bileti

Antalya‘nın Muratpaşa ilçesi sınırlarında yer alan Tarihi Kaleiçi Bölgesi, deniz ve kara surlarıyla çevrili eski kent merkezi. Büyük bölümü yıkılan ve yok olan, at nalı şeklinde içten ve dıştan surlarla çevrili olan Kaleiçi, Antalya’nın tarihi ve kültürel değerlerini yansıtıyor.

1972 yılında Kaleiçi ve Antalya iç liman bölgesi özgün dokusu, zengin kültürel değerleri nedeniyle SİT bölgesi olarak koruma altına alındı. Günümüzde çok sayıda butik oteli, gece mekanları, restoranları, kafeleri ve barlarıyla kente gelenlerin uğrak noktası.

Antalya uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Limandan yukarıya doğru dış surlar yönünde uzanan Kaleiçi, daracık sokakları, hediyelik eşya satan mağazaları, halı, deri dükkanları ve kuyumcuları ile canlı ve hareketli bir turizm merkezi. Aynı zamanda Kaleiçi’nde bulunan tarihi camiler arasından en ünlüsü, Antalya’nın da simgesi olarak görülen Yivli Minare Camii.

Mobil Uygulama

Kaleiçi Nerede, Nasıl Gidilir?

Antalya’nın göz bebeği Kaleiçi’ne, Türkiye’nin hemen her yerinden karayolu ya da havayolu ile ulaşım mümkün. Hemen hemen büyükşehirlerin çoğundan havayolu ile Antalya’ya ulaşabilirsiniz. Her şehirden de karayolu ile ya da otobüs ile ulaşabileceğiniz Kaleiçi, Antalya’nın tam kalbinde yer alıyor.

Antalya Havalimanı’na İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Kayseri, Van, Elazığ, Kıbrıs, Şanlıurfa, Gaziantep, Hatay gibi kentlerden direkt uçak seferleri bulunuyor. Ayrıca Avrupa başta olmak üzere birçok dünya şehrinden de Antalya’ya direkt uçak seferleri yapılıyor.

Antalya otobüs bileti seçeneklerine göz atın.

Antalya Otogarı’na ya da Antalya Havalimanı’na geldikten sonra şehir merkezine gitmek için şehir içi ulaşım araçlarını kullanabilirsiniz. Antalya şehir merkezinde yer alan Kaleiçi’ne, Antalya’nın her noktasında çeşitli ulaşım araçlarıyla gitmeniz mümkün.

Antalya şehir merkezine 13 km uzaklıkta bulunan Antalya Havalimanı‘ndan kent merkezine hareket eden belediye otobüsleri, Havaş, taksi veya özel aracınızla kolayca ulaşabilirsiniz. Oradan da yürüme mesafesindeki Kaleiçi’ne rahatlıkla gidebilirsiniz. Ayrıca 600A No’lu belediye otobüsü Antalya Havalimanı’ndan Yat Limanı’na gidiyor. 600 No’lu belediye otobüsü ise her yarım saatte bir Antalya Havalimanı’ndan kalkıp, şehir merkezinden geçerek Antalya otobüs terminaline varıyor.

Eğer şahsi araçla gidecekseniz Antalya Havalimanı’ndan şehir merkezine D400 kara yolu üzerinden gidilebilirsiniz. Şehir merkezine varış yaklaşık 20 dakika sürüyor. Özel aracınızla Kaleiçi’ne gelmeyi düşünürseniz, bölge İzmir’den 727 km, İstanbul’dan 472 km, Ankara’dan 547 km ve Bursa’ya 560 km mesafede.

Antalya’nın en değerli bölgesi Kaleiçi’nde gezebileceğiniz yerler, surların Atatürk Caddesi üzerinde yer alan ve restorasyonu yapılmış olan Hadrian Kapısı, surların içerisindeki Yivli Minare, Keyhüsrev Medresesi, Karatay Medresesi, İskele Camii, Tekeli Mahmut Paşa Camii.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here