Uçak Bileti

Antalya’nın en hareketli turistik merkezlerinden biri olan Alanya, nefis kumsalları, lüks konaklama tesisleri, doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel güzellikleri ile yılın her dönemi binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor.

Akdeniz kıyısı boyunca uzanan şirin ilçe ülkemizin en önemli turistik çekim noktalarından biri. 300 bini aşan nüfusuyla Antalya’nın kalabalık ilçelerinden olan Alanya, yılın her dönemi dünyanın farklı yerlerinden gelen ziyaretçilerin keyifle tatil yaptığı bir bölge.

Alanya-Nasil-Gidilir

Hareketli gece hayatı, birbirinden güzel tarihi ve kültürel  alanları, sıcakkanlı insanları ile Alanya, dört mevsim tercih edilebilecek destinasyonlar arasında.

Stratejik konumu nedeniyle tarih boyunca farklı medeniyetlerin ve devletlerin ilgisini çeken yerleşim yeri, Akdeniz kıyı kesiminde küçük bir yarımadada uzanıyor. Kuzeyinde Toros Dağları’nın bulunduğu yerleşim yeri geçmişte Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı gibi devletler için Akdeniz’in en önemli kalelerinden biri olmuş.

Mobil Uygulama

Özellikle Selçuklu döneminde I. Alaeddin Keykubat yönetiminde önemi giderek artan Alanya’da şehrin en önemli sembolleri arasında gösterilen Kızıl Kule, Alanya Kalesi ve tersane o yıllarda inşa edilmiş.

Sadece deniz, kum, güneş turizmiyle değil, kültür turizmi ile de ön planda olan merkez, yabancıların Türkiye’de mülk alımında da önde gelen yerleşim yerleri arasında. 1960’lardan itibaren tarım, hayvancılık gibi geleneksel gelir modellerinin terk edildiği, turizmin giderek geliştiği ilçenin günümüzde en önemli gelir kaynağı turizm ve ona bağlı dolaylı iş kolları.

Alanya-Antalya

Giderek gelişen turizmle beraber turizmden para kazanan kişi sayısının artması Alanya’nın nüfusunun artmasına katkı sağlamış. Uygun iklimi ve nitelikli konaklama tesisi sayısının çok olması Alanya’da kongre turizmi, sportif faaliyete bağlı konaklamalar ve kültürel etkinliklerin yapılmasını da kolaylaştırıyor.

Alanya’ya Nasıl Gidilir

Antalya’nın doğudaki ilçelerinden olan Alanya, şehir merkezine 133 km uzaklıkta. Antalya Havalimanı ve Alanya Gazipaşa Havalimanı ilçeye ulaşmak isteyenler için en kolay ulaşım seçeneklerinden biri. Bunun için Antalya uçak bileti ve Alanya uçak bileti almak yeterli. Gazipaşa Havalimanı ile ilçe arasında 45 km’lik uzaklık bulunuyor.

Türkiye’nin dört bir yanından şehirlerarası otobüslerle ve özel araçla da şirin ilçeye ulaşmak mümkün.

Antalya otobüs bileti ve Alanya otobüs bileti seçeneklerine göz atın.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here